AcasăSOCIALTrei cazuri de infecție cu virusul West Nile în România. Unde au...

Trei cazuri de infecție cu virusul West Nile în România. Unde au fost înregistrate și ce recomandă specialiștii

Trei cazuri de infecție cu virusul West Nile în România. Unde au fost înregistrate și ce recomandă specialiștii (sursa foto: realitatea.net)

Trei cazuri de infecție cu virusul West Nile au fost confirmate la noi în țară, până pe 25 august, unul dintre acestea chiar în Capitală, din câte anunță oficialii. Situația readuce în atenție problema țânțarilor, semnalată nu o dată în cursul acestei veri, la nivelul Bucureștilor.

Din câte se menționează într-o informare transmisă în 26 august de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), ”de la începutul supravegherii infecției cu virusul West Nile (7.06.2021) până la data de 25.08.2021 s-au înregistrat 3 cazuri de infecție cu virusul West Nile”. E important de precizat, în acest context, faptul că s-a anunțat oficial că nu s-a înregistrat niciun deces. Așadar, o veste bună.

În funcție de unitatea teritorială de expunere, cazurile s-au înregistrat în județele: Olt (1 caz), Bacău (1 caz) și în Municipiul București (1 caz)”, stă scris în informarea oficială.

De asemenea, din câte figurează în comunicarea transmisă de către reprezentanții CNSCBT, cazurile depistate s-au înregistrat la următoarele grupe de vârstă: 1 caz la grupa de vârstă: 40-49 de ani, 1 caz la categoria 60-69 de ani și, respectiv, 1 caz la categoria 70-79 de ani.

Sfaturi de la specialiști

Nu în ultimul rând, sunt informații importante venite de la specialiști, sub formă de sfaturi pentru populație, pentru a se feri de țânțari, având în vedere faptul că, după cum se știe, acest virus se transmite îndeosebi prin înțepăturile acestor insecte infestate.

E vorba despre recomandări ce vizează inclusiv montarea unor plase de protecție la ferestre, care să împiedice pătrunderea acestor insecte.

Recomandările pentru populație sunt următoarele:
– să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi,
– să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor,
– să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (prin plase de protecție la ferestre),
– să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei,
– să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie”.

135 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger