AcasăSOCIALTratamentul Covid care ucide. Tătaru, fără reacție

Tratamentul Covid care ucide. Tătaru, fără reacție

Ministrul Tătaru a dat liber la experimente

Lipsa protocoalelor de tratament pentru bolnavii Covid care nu ajung în spitale a dat undă verde unor rețete toxice, care efectiv ucid. Medicii de familie, care au fost lăsați și ei să se descurce cum știu și cum pot, avertizează că rețetele anti-Covid publicate pe site-uri pot provoca moartea pacienților.

Sub pretextul că vrea să-i ajute pe medicii de familie, un cunoscut chirurg estetician a făcut public un tratament pentru Covid care riscă să provoace mai multe decese decât infectarea cu noul coronavirus. Mai mult, chirurgul estetician susține că tratamentul ar fi unul susținut chiar de către medicii de familie, fapt contestat vehement de către aceștia. Cele mai dăunătoare medicamente recomandate în tratamentul empiric al chirurgului estetician sunt Azitromicina, Aspenterul și Medrolul, despre care medicii de familie spun, la unison, că pot provoca moartea pacienților. Grav este că românii au început să-și administreze singuri acest tratament anti-Covid, însă nimeni din Ministerul Sănătății nu a luat atitudine. Mai ales că vina aparține acestei instituții, care nici până la acest moment nu a emis un protocol de tratament pentru bolnavii lăsați acasă. În schimb, medicii de familie au decis să ia o poziție oficială împotriva acestor pseudo rețete și să avertizeze populația asupra riscurilor mortale la care se expune.

Colegiul Medicilor trebuie să se autosesizeze

Conducerea Societății Naționale de Medicina Familiei susține că, în cazul tratamentului promovat de chirurgul estetician, ar trebui să se autosesizeze Colegiul Medicilor. ”Eu nu pot fi de acord cu o schemă de tratament a unui chirurg plastician care nici măcar nu este implicat în această poveste. Schemele de tratament sunt recomandate de medicii de specialitate. Fiecare tratament trebuie să se bazeze pe dovezi științifice și să fie personalizat pentru fiecare pacient, în funcție de comorbiditățile pe care le are. Nu poate să vină cineva și să spună că un tratament este panaceu. Eu cred că ar trebui să se autosesizeze și Colegiul Medicilor. Noi am semnalat că avem nevoie de niște recomandări în ce privește tratamentul pentru Covid, dar am semnalat Comisiei de Boli Infecțioase din cadrul Ministerului Sănătății, domnului profesor Gabriel Popescu și domnului profesor Streinu Cercel. Acum în ce măsură dânșii vor reuși ca, la nivel de minister, să elaboreze acest protocol nu pot să știu. În rest, tratamentele care circulă pe diverse canale pot să dăuneze foarte mult populației. A lua un antibiotic după ureche înseamnă să faci, în cel mai bun caz, o infecție. Dacă în luna martie era la modă Plaquenil și toată lumea făcea stocuri de Plaquenil, acum am ajuns în era Azitromicinei și a Medrolului. Să dai Medrol unui pacient care are hipertensiune, diabet sau tulburare depresivă este extrem de periculos, pentru că le decompensează starea. În plus, dacă un pacient ia un medicament anticoagulant și se apucă să ia Aspenter poate avea probleme mari”, ne spune dr.Daciana Toma, secretar al Societății Naționale de Medicina Familiei.

Românii se tratează singuri

Medicii de familie spun că au informații despre faptul că pacienții au început deja să-și cumpere singuri medicamentele din rețeta chirurgului estetician. ”Sunt medicamente care se dau strict în anumite patologii, nu se iau așa, hai să iau niște Metrol, cum iau vitamina C, că nu face rău. Pentru că poate să facă foarte rău, poate duce și la decesul pacienților”, afirmă dr.Raluca Zoițanu, președintele Federației Naționale a Patronatului Medicilor de Familie. Toate controversele și tratamentele experimentale aplicate pacienților sau autoadministrate de pacienți au o singură cauză. Aceea că Ministerul Sănătății a rămas înțepenit la un protocol de spital elaborat la începutul lunii august, asta în timp ce în alte țări se folosesc medicamente de ultimă generație și s-a renunțat de mult timp la Kaletra, Plaquenil și Clorochină, considerate acum extrem de dăunătoare.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.056 afisari

5 COMENTARII

  1. Cu Azitrox/Azitromicina am scapat de cea mai urata gripa din viata mea!
    Dar KALETRA pe care o da Tataru in protocolul din lagare nu omoara ?? Pe Diabetici si Cardici SIGUR ii omoara !

  2. @ Probabil ați remarcat că Străinu Cercel recomandă doar spălatul pe mâini, spălatul în nas, spălatul în urechi , așezarea corectă a măștii , să nu puneți mâinile nespălate pe față și să nu vă mai salutați atingându-vă pumnii, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger