AcasăSOCIALTranzitul mărfurilor din Ucraina distruge șoselele românești

Tranzitul mărfurilor din Ucraina distruge șoselele românești

Drumarii trag un semnal de alarmă: se deteriorează șoselele!

Sindicaliștii de la CNAIR solicită Guvernului schimbarea legislației pentru a permite companiei să preia controlul gabaritelor depășite ale tirurilor, care distrug, în ritm accelerat, șoselele din țară. Fenomenul deteriorării drumurilor a fost accentuat și de numărul extrem de mare de transporturi din Ucraina, care tranzitează teritoriul României, dar și de o intensificare a schimburilor comerciale din țările vecine.

În ultima vreme, a crescut traficul în România, și cel de tranzit și traficul direct, din cauza situației cu războiul din Ucraina și, în general, au crescut schimburile de mărfuri între țări. Probabil o cauză este și CFR Marfă, care merge așa cum merge, și o mare parte din transportul care se desfășura pe calea ferată s-a mutat pe rutier, susțin sindicaliștii de la CNAIR.

”Cele mai afectate drumuri în România sunt culoarele de tranzit, unde se circulă cu tonaj mare. Cei mai mulți care tranzitează România sunt cei din Ucraina, Bulgaria, Turcia, Polonia și Moldova. De la începutul conflictului din Ucraina, traficul a explodat, între Siret și Albița și până în Portul Constanța, chiar pe drumurile europene, care se degradează rapid. În plus, un trafic atât de mare pune probleme de la frontieră, unde sunt cozi uriașe și timpi foarte mari de așteptare, dar și pe șosele, unde circulația este greoaie și riscul de accidente este crescut. Până la urmă, noi nu avem ce să facem, este o situație care a intervenit și noi trebuie să o gestionăm”, ne-a declarat Florin Ispas, vicepreședintele Sindicatului Drumarilor ”Elie Radu”.

Toate acestea se adaugă la problemele deja existente, care au început să apară de la transferul atribuțiilor de control al transporturilor care depășesc greutatea maximă permisă către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), care a scăpat de sub control cel puțin transporturile interne. Astfel, Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” a atras atenția că transporturile agabaritice, care depăşesc greutatea maximă prevăzută de lege, distrug sistematic infrastructura rutieră.

Amenzile nu se aplică

În afara țării, amenzile sunt foarte mari și controalele la greutatea vehiculelor, extrem de riguroase, tocmai pentru că se urmărește protejarea drumurilor. Și în România amenzile sunt destul de mari, dar nu are cine să le aplice. ”Controlul pentru depășirea gabaritelor permise la transporturi se face acum de către ISCTR, dar inspectoratul are mai multe atribuții, astfel că acest segment nu este acoperit decât într-o foarte mică măsură. Ar trebui ca CNAIR să preia aceste atribuții, pentru că noi, ca administratori ai drumurilor, le întreținem și le reparăm, și este normal să și veghem la respectarea regulilor. Astfel, s-ar face economii foarte importante, pentru că se mărește durata de viață a șoselelor. Avem niște studii care arată că nu se respectă masa permisă, că se circulă cu viteză chiar și în perioadele acestea de caniculă, ceea ce face ca partea carosabilă să fie puternic afectată. Cu banii care s-ar economisi din mărirea duratei de exploatare s-ar putea construi sau repara alți kilometri”, ne-a precizat vicepreședintele Sindicatului Drumarilor ”Elie Radu”, Florin Ispas.

Transporturile, scăpate de sub control

Dacă în punctele de frontieră sunt controlate toate mașinile, în ce privește transportul intern lucrurile sunt total scăpate de sub control, susțin sindicaliștii. CNAIR a avut aceste atribuții în trecut și, prin comparație cu numărul de controale, cu numărul de amenzi și cu banii încasați de ISCTR, este clar că treaba asta nu funcționează, pentru că ei au foarte multe lucruri de verificat, arată Florin Ispas. ”Noi am făcut niște demersuri, inclusiv la Ministerul Transporturilor, arătând că există echipamente moderne de control, niște dispozitive montate pe partea carosabilă astfel încât să nu fie oprite la întâmplare niște mașini, ci doar cele susceptibile a avea greutatea admisă depășită”, a mai afirmat Florin Ispas, vicepreședintele Sindicatului Drumarilor ”Elie Radu”.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
7.817 afisari

49 COMENTARII

  1. ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI , JEGURI SI EXCREMENTE ALE PRESEI , IMPOSTORI IMPUTITI ;
    ZIARE.COM CENZUREAZA , INSULTA SI AMENINTA CITITORII !

    UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT
    ZIARE.COM UN SITE DE COPIATORI MUISTI , ANALFABETI CE AU INFECTAT INTERNETUL 2022-07-19 15:53 15:53:26
    LINGAII IN COOR DE PE ZIARE.COM AU INFESTAT SITE-URILE SI PROPAGA MIZERIA SI INSULTELE PRIN JEGOSII COMENTATORI ACIUATI PESTE TOT

    ZIARE.COM ZIS SI ZOAIE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI SI DEJECTIILE VIN SI COMENTEAZA SI AICI SPURCAND TOT PE UNDE TREC
    SLAVA ZOAIE.COM , CENZURA SI DICTATURA CE O PROSLAVESC

  2. STATUL ROMAN CONDUS TOT DE SLUGILE EUROPEI .GERMANIA ,UNGARIA ,ITALIA SA AU INCHEIAT CONTRACTE CU RUSIA IN CONDITII AVANTAJOASE PENTRU FURNIZAREA DE GAZE,NUMAI CIUCA SI IOHANIS ACCEPTA TOT CE LE SPUN PROFITORII AMERICANI DIN RAZBOI PT ARMAMENTUL VANDUT.SUNTEM UN POPOR DE PROSTI CONDUS DE TRADATORI DE TARA NU DE PATRIOTI CARE VOR BINELE ROMANIEI.

    • gheorghe…e gratis suptul plii violatorilor de copii nespalati din imperiul bolsevic….si drumul ieftin si scurt….hai pa

        • Din pacate , Vasile este un mare idiot . Si asta i-o spun ca un compliment ca sa nu-l jignesc, adevarul este jalnic

      • Vasile , stai tu la iarna in frig plateste tu alimente curent gaze si carburanti cu preturi uriase doar ca sa faci jocul ”unora” carora le place sa bage batul prin gard la rusi la dispozitia ”sefilor”
        Ce … mea avem noi cu Ucraina stat Non UE si Non NATO? Ungaria si-a trimis ieri ministrul sau de externe la Moskova pt a reglementa ( suplimenta) situatia gazelor primite de la rusi si bine a facut . Ungaria nu e de acord cu bagatul batului prin gard la rusi si bine face
        Nu sunt de acord cu nici un fel de razboi dar de ce nu ati sarit cu gura impotriva Ucrainei cand a interzis minoritatii romane din Bucovina , scoli in limba romana si biserici cu slujbe in limba romana cu toate ca sunt acolo peste 500 de mii de familii de etnici romani? ha? Ati uitat de scandalul cu canalul Bastroe si cu Insula serpilor ? Acum cer ajutorul Romaniei?
        Asa ca mai lasati-ne ..

  3. Asa e colonia ,bre,femeia care primeste in patul ei pe toti care vor sa o reguleze.Orice asemanare cu Romania e intamplatoare.

    • romania nu a fost in ultimii 100 de ani decat colonia unei singure tari plina de imputiti si violatori scarbosi….RUSIA se numeste….petrolul e la rusi, industria de otel e la rusi, cupru la rusi, aluminiu la rusi…asta pe tanga tezaur. Crimele din gulagul bolsevic caruia i-au cazut victime cele mai de seama minti ale neamului romanesc, sfintii parinti, martiri ai puscariilor bolsevice…..mai terminati in plm cu colonia….as fi vrut, la fel ca bunicii nostri, sa dea americanii niste bombe pe aici…as fi murit bucuros sa stiu ca o data cu mine se alege praful si de mizerii imputite ca voi astia, nostalgicii dupa comunisti si patriotii care slavesc rusia criminala si murdara de kk

      • Anonim bovin!
        In ultimii 32 de ani, Romania a trebuit sa stea capra la mUE si la SUAge!
        Comentarii..?!

        • de acord cu tine
          pozitia preferata a multor sefi de la noi este POZITIA GHIOCELUL ! ( din păcate)

      • auzi anonimu, lu, peste prajit
        ce zici tu a fost in urma cu peste juma de secol si asta drept despagubiri de razboi, dupa ce am vrut sa cucerim Rusia la Cotul Donului si Stalingrad, impreuna cu hoardele hitleriste Mai era un pic si atacam Moskova si apoi Alaska… etc
        Ia spune tu frumos azi , energia electrica gazele petrolul telekomul si altele la cine sunt ? ca noi nu mai avem nimic
        Vorbesti sa nu taci.
        vezi ce scrie si Sofia (20.44)

  4. INCHEIEM UN CONTRACT CU AMERICANII DE LA BECHTEL CARE NE-AU PRICOPSIT CU AUTOSTRADA SI O REZOLVAM.POATE MAI PRIMESTE CIUCA O STEA SI IOHANIS O SAPCA.

    • incheiem, si cu Mechel, si cu OMV, si cu Alro si cu Lukoil si cu Gazprom si cu Conef Gaz, vorbim si de tezaur, si de basarabia si bucovina, furate toate de imputitii de rusi, violatori si criminali de copii…..de ce nu va duceti ma in rusia daca va place ce fac rtardatii astia ? plecat drac de aici toti comentatorii si astia care au kk asta de national…iubitori de starvuri imputite de violatori de copii !!!!! asta daca sunteti Romani ! daca sunteti troli bolsevici…sa sgeti pla hndicapatilor imputiti si criminali ! brute scrboase ce sunteti ! imperiu plii mele, plin de kk si crve nespalate….

  5. Eu nu polemizez cu oameni bolnavi iar tu eti unul dintre astia.Ca si anormalul asta de la 17.23 care amesteca faptele sovieticilor fara sa sufle o vorba despre porcariile ucrainene fata de poporul roman.De fapt sunteti doua jigodii veniti aici pe post de refugiati ,in fapt niste securisti imputiti impuiati in colonie care traiti bine pe spatele poporului roman.Hai,lasilor,mars acasa si luptati pentru gubernia voastra.Dar stiu ca va e frica,lasilor.

  6. Te opresti odata,nemernicule?Insistenta cu care faci la bale despre violatori de copii care exista doar in imaginatia ta perversa iti demasca anumite apucaturi.Esti un nazist imputit care injura o natie si o religie de 150 de milioane de oameni.Pleaca din tara noastra ,du-te si cauta-te, azovist jegos.Trebuia sa fii la Mariupol ,nu sa fugi ca un las ,sa puna mana rusii pe tine si vedeai tu kk si curve pana iti ieseau pe nas.Mars la voi acasa,fascisti ordinari,nu ne murdariti tara si credinta.

    • – nu fac bale, doar constat – bale fac oamenii plini de ura ca tine, eu nu urasc pe nimeni, doar imi e scarba de subumani ca tine
      – nu sunt nazist, nazisti sunt rusii tai, criminali si brute scarboase
      – o Biserica (nu religie, aia e altceva, dar e greu cu creierul tau imbacsit de kk si spirt tras prin paine) care valideaza razboiul si crimele asupra civililor este un kk. Mizeria de Kiril este un combinator jegos, fost KGB-ist, n-are treaba cu Dumnezeu, oricare ar fi el pentru mintile voastre infierbantate de nimic
      – nu sunt in tara „voastra”, ci in a noastra, in Romania, aia in care bunicii nostri au murit calcati in picioare de aceleasi brute imputite, asa ca du-te tu acasa la tine, unde ftutul de copii este fapta de vitejie si daca mori poate ii da putin matii bani sa-si ia o Lada cu manivela si motor, ca electronice nu se produc in mordor :):):):):):):):)

      • Habar nu ai ce vorbesti. Romanii cand au trecut Nistrul, ce nu trebuia sa faca niciodata, au distrus pe acolo si au facut mai multe rele decat rusii cand au venit la noi. AU furat, au violat. Asta au facut si in basarabia, daca nu stii au speriat si conducatorii cu salbaticia lor. Deh erau si atunci ca si acum exploatati acasa, saraci si cand li s-a dat drumul au facut prapad.
        Rusii ne-au cam pedepsit pentru ce am facut noi PRIMII!
        Bolsevicii au facut mai mult rau rusilor decat oricaror altora, Rusia de azi nu mai este Rusia bolsevica si stim acum cine au fost bolsevicii da?
        Transilvania o avem datorita rusilor, aliatii vestici era sa ne-o traga sa o lase Ungariei, daca nu stii citeste.

        Ce a fost a fost, noi am dat primii la raboi si dupa ne oripilam: vai, dar ce am facut?
        Nu trebuia sa trecem nistrul, noi nu am fost popor invadator si asa am avut noroc, dar atunci ai nostri erau slugile Germaniei, ca acum ai alroa si la fel au dat tot de la noi si sacrificat boborul pentru aliati

        Si pt ca tabloul sa fie complet si de data asta suntem de partea gresita a istoriei alaturi de partenerul strategic care o sa piarda razboiul. ca asa suntem noi, la cap avem numai genii
        sa ne lase ue cu lgbtq, trans, cu musulmanizarea fortata a Europei

    • „Rău a fost cu «was ist das»
      Da-i mai rău cu «davai ceas»
      De la Nistru pân la Don
      Davai ceas, davai palton
      Davai casă si moșie
      Harașo, tovărășie!’

      • Bai kakatule , tu esti bolnav psihic grav , mars in pizzda matii si te controleaza la un doctor

  7. În 1944 “eliberatorii” sovietici au cutremurat țara de-a lungul și de-a latul. Atrocitățile comise de soldații ruși au rămas în memoria colectivă, iar poveștile pe care ni le-au transmis bunicii și străbunicii noștri vor lăsa urme în istorie pentru ca generațiile care vor veni să știe prețul plătit de ei pentru integritatea țării și a neamului românesc. Scriitorul Mihail Sebastian scria în 1944: „Soldații ruși violează femei, opresc mașini în stradă, dau jos pe șofer și pasageri, se urcă la volan și dispar. Magazine prădate. După-masa, la Zaharia, au năvălit vreo trei și au răscolit casa de fier, de unde au luat ceasornice (…) azi-dimineață o tanchetă sovietică fugărind o mașină particulară pe care voia s-o confiște. Incidentele de stradă continuă. Trecători busculați ca să dea ceasul. Ceasul e ideea fixă a soldatului rus’.

    Șeful de Stat Major, Colonel Zotter’

    • I aciteste si de atrocitatile comise de romani cand au trecut Nistrul. A fost dinte pe dinte de fapt, dar noi am fost primii cu atrocitatile

  8. În urma pactului Ribbentrop-Molotov semnat la Moscova la 23 august 1939, Basarabia și Bucovina de Nord au fost anexate de URSS în doar 4 zile după ultimatumul din 26 iunie 1940 al guvernului sovietic de evacuare a armatei și administrației române.
    NKVD a lansat zvonul că autoritățile sovietice vor deschide granița cu România în ziua de 1 aprilie 1941, care era și prima zi de Paște. O coloană de peste 7.000 de români bucovineni din mai multe sate de pe Valea Siretului purtând un steag alb, icoane și cruci s-a apropiat de punctul de frontieră Fântâna Albă unde tineri și bătrâni, femei și copii au fost întâmpinați de rafalele de mitralieră ale grănicerilor sovietici. Cadavrele au fost aruncate în gropi comune și acoperite cu pământ. Unii supraviețuitori, care între timp s-au stins, au povestit cum pământul se mișca de zbaterile celor care încă nu muriseră. Mărturiile lor se află în cele câteva cărți care s-au scris despre masacrul de la Fântâna Albă.

  9. LukOil, Gazprom, TMK. Ruşii au afaceri mari în România, cu venituri de miliarde de lei şi mii de angajaţi. Dintre cele mai mari companii cu acţionariat rusesc din România, mai toate au mers bine anul trecut
    LukOil România a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 5,36 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro), în scădere uşoară de la 5,43 miliarde lei în 2015. Compania a trecut totodată pe pierdere, cu un rezultat negativ de 16,18 milioane lei (4 milioane euro), de la un profit net de 35 milioane lei în anul anterior.
    Rafinăria Petrotel LukOil Ploieşti a avut o cifră de afaceri de 4,4 miliarde lei (aproximativ un miliard de euro) în 2016, în creştere uşoară de la 4,34 miliarde lei în anul anterior, în timp ce profitul companiei a crescut puternic, de la 15,1 milioane lei la 299,3 milioane lei (66,5 milioane euro). Rafinăria are peste 400 de angajaţi.
    Cel mai mare producător de aluminiu din România, Alro Slatina, a închis exerciţiul financiar 2016 cu o cifră de afaceri de 2,1 miliarde de lei (466 milioane de euro), în scădere cu 8% de la 2,3 miliarde de lei în 2015, însă compania a trecut pe profit, cu un rezultat pozitiv de 67,2 milioane de lei (15 milioane de euro), faţă de pierderea de 24 milioane lei raportată în anul anterior.

    Singurul producător de aluminiu integrat vertical din România are aproximativ 2.400 de angajaţi şi face parte din grupul Vimetco, controlat de omul de afaceri rus Vitali Maşitski.
    Parte a diviziei europene a grupului rus TMK, TMK-Artrom Slatina produce ţevi din oţel. Compania are 1.300 de angajaţi şi a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 761,9 milioane lei (169,3 milioane de euro), în scădere cu 15% de la 901,4 milioane lei în 2015. Profitul companiei a scăzut de trei ori, de la 2,5 milioane lei la 877.190 lei, potrivit datelor raportate către Ministerul Finanţelor.

    TMK Reşiţa, furnizorul de oţel al TMK-Artrom Slatina, cu 715 angajaţi, a avut de asemenea de suferit în urma scăderii afacerilor producătorului de tubulatură. Afacerile TMK Reşiţa au coborât în 2016 cu 15%, de la 459,2 milioane de lei la 389,1 milioane de lei (86,4 milioane de euro), iar profitul s-a prăbuşit de la 2,5 milioane lei în 2015 la mai puţin de 48.000 de lei anul trecut.

    Grupul TMK are fabrici în 28 de ţări şi este controlat de miliardarul rus Dmitry Pumpyanskiy.
    Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte (COS Târgovişte), cu 1.290 de angajaţi, este cea mai mare dintre companiile lăsate în urmă de grupul rus Mechel, care s-a retras din România în 2013. O firmă din Bucureşti a cumpărat atunci cele patru uzine Mechel din România pe 50 de euro.

    Aflat în insolvenţă din 2013, COS Târgovişte a avut anul trecut o cifră de afaceri de 577,2 milioane de lei (128,2 milioane de euro), în scădere cu 7% de la 623,3 milioane de lei în 2015. Compania a trecut din nou pe pierdere în 2016, cu un minus de 11,3 milioane lei, faţă de profitul net de 1,1 milioane lei din anul anterior.

    Combinatul de la Oţelu Roşu a avut de asemenea afaceri în scădere anul trecut, de la 247,3 milioane lei la 214 milioane lei (47 milioane de euro), un minus de 13%, însă şi-a înjumătăţit pierderile, de la 20,2 milioane lei în 2015 la 9,8 milioane lei. Uzina mai are 590 de angajaţi.

    Afacerile producătorului de sârmă Industria Sârmei Câmpia Turzii s-au înjumătăţit anul trecut, de la 78,6 milioane lei la 35 milioane lei, iar profitul net a coborât de patru ori, de la 2,1 milioane lei la 430.866 lei, deşi numărul de angajaţi a rămas constant, aproximativ 240.

    Benzinăriile Gazprom Neft, deţinute de gigantul rus printr-o subsidiară a companiei sârbe NIS, au ajuns în 2016 la o cifră de afaceri totală de 221,3 milioane de lei (aproape 50 de milioane de euro), în creştere cu 28% faţă de 2015. Pierderile companiei s-au redus semnificativ, de la 33,5 milioane lei la 20,9 milioane lei, în timp ce numărul de angajaţi s-a menţinut la aproximativ 30.

    • I zi de fondul proprietatea?
      de gazul la italieni, la paduri la austria si altii, gunoaiele aduse aici de toti fratii europeni, la tot ce dam taxa de protectie SUA, la faptul ca nu avem suvernaitate in nicio baza americana, ca sa ma lase cu nato ca sunt conduse tot acolo de sua.
      hipermarketuri tot la altii, altele tot la altii europeni.
      pamanturile cumparate de arabi, englezi deiversi

      Ma bucur ca au si rusii, macar asa sa fim siguri ca isi vor proteja investitiile sa nu ne tranteasca razbel. Nu este nimci mai rau decat sa ai razboi si noi am mers peste altii cu altiatii nato si acum suportam consecintele cu valul de migranti si altele, ca nu trebuia sa mergem in niciun teatru de operatiuni sa ne ducem peste altii, noi nu am avut niciodata noroc cand ne-am dus peste altii, noi nu suntem neam de asupritori, dar am lasat pe cine nu trebuie sa ne conduca

  10. Acolo exista RSS Ucraina.Cum poti fi atat de ordinar si farseur istoric?Aia care impuscau 7000 de romani erau rusi sau batalioanele naziste ale Ucrainei ,cele cu cateva luni mai tarziu,ingrozeau pana si SS-ul lui Himmler prin cruzimea lor? In 1954 un alt ucrainean nemernic ,Hrusciov , sadea samanta razboiului intre slavii ortodocsi de azi trecand cu de la sine putere Crimeea de la Rusia la Ucraina.In urma rugamintilor guvernului Anei Pauker,era sa zic Aurescu,Insula Serpilor era donata aceleasi Ucraine.Poate nu esti suficient documentat dar nu fii parsiv si antiroman.

  11. Ba opincarilor, e ordin da la UE sa fim slugi la Ucraina, si alesii neamului dupa ce au pupat tot ce-au prins pe la UE, baga mare

  12. Toate popoarele au „pete negre” în istorie. Problema e ca la rusi totul e negru. Dar cand ești plătit, chiar și în ruble amărâte, încerci sa-i innegresti pe alții…

  13. ha ha ha… inca una de la scalavetii de politicieni romani
    dupa noi potopul
    sclavilor ce sunteti sa fiti blestemati voi cu tot neamul vostru pe vecie sa fiti in iad si sa nu iesiti vreodata de acolo sa pieriti toti
    Razbunare Doamne si vine… vine…
    Sa va duceti in iad toti cei care contribuiti la ce se intampla, voi sa pieriti si tot neamul vostru sa se stinga in chinuri si in nici praf ca nu meritati praful, tradatorilor ce sunteti nu v ar fi ruine slugilor fara coloana vertebrala

  14. Va voi blestema pe toti cei care distrugeti ROMANIA, in seara asta pun un nou blestem. De fapt ma voi duce sa ma rog la cei morti pe nedrept sa faca dreptate, sa se razbune pe voi.
    Am mai facut asta de cateva ori de cand cu pandemia de cand mi-ati distrus viata tampitilor. Si de fiecare data, au murit imediat oameni proieminenti, politicieni chestii. Am trimis aiurea si s-a dus unde s-a dus.
    Eu vreau sa am o viata normala intr-o Romanie normala.
    Sa nu imi fie ingradite drepturile, nimic, sa nu fkiu arestata la domiciliu cum am fost ca nu am vaccin, desi altii vax tuseau si sigur erau pozitivi si eu nu, dar deh, eu fara vaccin
    Sa va ia dracu cu vaccinul vostru si discriminarea pe vaccin
    Va voi blestema si daca mor nu imi pasa – oricum l-am rugat de multe ori pe Dumnezeu sa ma ia in pandemie mai ales si nu vrea asta este tb sa stau aicic, dar eu sunt pregatita- asa ca mi se rupe.
    Va voi blestema cat voi trai si o sa va urmaresc si dupa moarte, sa ma asigut ca sunteti in iad, ca deh… unii dintre noi trecem de colo colo.
    Nu mi-atio lasat viata, imi inchideti oportunitatile , tot, furati tot, imi furati viitorul, asa ca nu imi ramane decat sa va blestem incontinuu, cat pot din toti bojociițsi sa le dati voi bani la pilele voastre sa ne furati noua care muncim tot si sa nu ne lasati sa traim
    ca atata timp cat eu puteam sa traiesc, va ignoram
    dar ati vrtut sa ne luati tot, tot, viata, sa ne asupriti cu vax, cu carbon footprint, cu una alta si sa le dati tot la politically correct bullshit sclavi
    asa ca daca nu mi-ati lasat cai sa traiesc bine cum o faceam, o sa va blestem incontinuu pana o sa imi fie astupata guta cu pamant
    dar si dupa aia
    ca am pus blestem pe voi si pe toti cei care imi fac rau si acum ma voi duce din nou in cimitir noaptea sa le cer razbunare pe toto ce faceti gresit tuturor nedreptatitilor

    ati dat cretinolirt suveranitatea romaniei
    sa fiti blestemati
    ROMANIA o sa se trezeasca din cenusa dar voi tot blestemati veti fi
    Si cand va mai mor copiii sa nu mai ziceti ca ce ghinoin, este doar pay back loooserilor

  15. MARCULE ,DE CE BATI CAMPII ?,DE CE VREI SA PUI BATISTA PE TAMBAL ??, IN ROMANIA EXISTA UN SERVICIU CARE CONTROLEAZA TRAFICUL ,SOFERII II ZIC” CETERASII „.
    DESPRE CE TRANSPORT AGABARITIC VORBESTI ??,VORBESTI PROSTII !,GABARITUL DEFINESTE LUNGIMEA LATIMEA MIJOCULUI DE TRANSPORT ,IAR TRANSPOARTELE AGABARITICE SUNT CU MASINI DE INSOTIRE FATA SPATE SAU LA NEVOIE AU SI ECHIPAJE DE POLITIE !, CEEA CE VREI TU SA SESIZEZI
    NESIMTITELOR AUTORITATI ROMANESTI ESTE GREUTATEA PE OSIE DEPASITA !!!!!!!!!!!!!!!!, ACEI CETERASI ASTA TREBUIE SA FACA SA-I URCE PE UCRAINIENI PE CANTAR SI SA -I TRAGA PE DREAPTA !,SA LE F..A O AMENDA DE MII DE EURO !,DAR SE PARE CA GUVERNANTII AU DAT ORDINE CA CETERASI SA NU-I OPREASCA PE DELICVENTII UCRAINIENI !.
    MARCULE ,INJURA-I PE GUVERNANTI SI PE BOMBALAUL DE BODE !,CA OALELE SPARTE TOT ROMANII LE PLATESC CAND AU NISTE NULITATI CA SI MINISTRI.

  16. si cine plateste pentru repararea soselelor romanesti distruse de traficul ukrainian?

  17. Nu conteaza ca se distrug drumurile in Buk-ale, oricum are cine sa le repare !! NOT 🙂 Ii doare fix in ka-rici pe gun-oaiele astea din gub-ern si spar-lament, pe aia ii intere numai sa fure cat mai mult, acum cat inca se poate, fiindca daca vin cumva niste rus-naci salb-atici in ceva vizite de croaziera prelungita in co-lo-nia esu-ata, e clar ca li se inchide robinetul la furat la tre-padusi !! Asa ca aia e, ce se distruge asa ramane, si scapa care poate, restul e numai propaganda naz-is-ta la tem-belizor, unde numai co-b-aii vax-xinati in cap se mai uita in gura lor de min-cin-osi iremediabili !! Huuooo, bai ma-ciu-ca, esti pe o mana cu rac-ketii ukro-na-zi, ii favorizezi clar in fata propriului tau popor, sa vezi numai ce pul-ane peste ochi o sa iti iei de la comandor ghergisan, vezi ca ala te-a luat la ochi !! Ha ha ha 🙂 Ziua si circul in minunata co-lo-nie es-uata semi-bana-niera, nici o zi fara circ, tovarasi 🙂

  18. NATO organizatie care a provocat genocite si razboaie trebuie pedepsita lumea din NATO si UE este condusa de pedofili ,homolai si drogati ipotenti ,Victorie pentru Rusia ,China si BRICS IMPOTRIVA DIAVOLULUI DROGAT

  19. Cele mai ieftine moduri de transport sunt navale si pe calea ferata.Noi preferam camioanele…

  20. PAI JIGODIILE ASTEA ALE NOASTRE STIU LA CE GREUTATE PE OSI AU FOST PROIECTATE DRUMURILE NOASTRE?MINISTRUL TRANSPORTURILOR GRINDEANU ESTE UN PROFESORAS DE MATEMATICA ,UN HABARNIST AVANSAT POLITIC.

    • pe ”osi ” sau pe ”osii” amice?
      vezi ca râd de tine si elevii din clasele elementare

      • MULTUMESC PENTRU OBSERVATIE A FOST DIN GRABA CA DE ALTFEL STIU CE VORBESC SI DACA VREI CHIAR DACA AM DEPASIT70 DE ANI SUNT IN STARE DACA VREI SA-TI DIMENSIONEZ O OSIE IN FUNCTIE DE SARCINA.

  21. :)))))))) ce conglomerat, halucinant!
    Tipa cu „blestemul” tinde la premiul cel mare. Cu șanse reale, desigur.:))))))

  22. Niste securisti prosti fac lucrare ampla in Prahova, Gornet Cricov peste valea Dobrotei. Oare cat de prosti au ajuns securistii romani militieni si colaboratorii lor sa isi dea in petec atat de vizibil, crezandu-se altceva, iar ei in fapt saracii sunt pe aratura cu lucrarea lor? De ce sunt condamnati la prostie, chiar pe lucrarea lor?

    Oare terorismul lor social cand se va plati cum o sa fie?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger