AcasăSOCIALTransportatorii și fermierii iau cu asalt Capitala! O coloană întinsă pe mai...

Transportatorii și fermierii iau cu asalt Capitala! O coloană întinsă pe mai mulți kilometri se îndreaptă spre București!

Transportatorii și fermierii iau cu asalt Capitala! O coloană întinsă pe mai mulți kilometri se îndreaptă spre București!

Potrivit agrointel.ro, un protest spontan a fost anunțat online de fermieri, acțiunea nefiind asumată oficial de nicio organizație. Conform unui mesaj care circulă în online, a fost programat un protest spontan, la care unde se estimează că ar participa 122 de camioane și 70 de tractoare.

Fermierii sunt deja în București și discută lista nemulțumirilor.

„Ne-am săturat să fim sclavi în propria țară!”

Transportatorii și fermierii, care au mers în coloană cu TIR-uri și camioane, au spart barajul Poliției pe Centura București, la Chiajna, pentru a ajunge la Guvern.

Nemulțumirile lor sunt legate de prețul carburanților, scumpirile polițelor RCA și taxele de drum.

Mărturiile fermierilor sunt dramatice și reprezintă un strigăt de disperare.

Ni se pune pumnul în gură. Suntem considerați ca niște mari infractori. Se vede clar ce face politicul cu noi. Noi am ieșit să ne cerem drepturile.

Să își ia mâna de pe Ucraina, să se întoarcă la fermierul din România. Această clasă politică iresponsabilă mi-a îndatorat nepoții mei. Se împrumută de la o zi la alta. Nu vom permite! Mergem acum la o negociere la Prefectură. Dacă nu sunt condiții favorabile, nu vom pleca de aici, indiferent ce se va întâmpla„, a spus fermierul Ștefan Muscă, aflat la protest.

Acesta a mărturisit că este sătul să mai fie sclav în propria țară.

„Sunt drepturile noastre! Această țară nu aparține numai politicienilor, ci tuturor românilor. Noi oprim cele 240 de companii care vor să ne socată la vânzare în secunda unu. Acele resurse naturale aparțin tuturor românilor.

Ne-am săturat să fim sclavi în propria țară! Ne-am săturat să ne amanetăm copiii și nepoții ca să plătească datoriile pe care le fac acești oameni„, a mai declarat fermierul Ștefan Muscă.

„Nu plecăm până nu se vor rezolva problemele!”

O parte dintre transportatori se află chiar în aceste momente în sediul Guvernului. La aceste discuţii se află, de asemenea, ministrul Agriculturii, însă nu şi ministrul Transporturilor.

Sunt acuzaţii în interiorul partidului social-democrat şi spun mai mulţi lideri că ar fi vorba despre un miting politic.

Transporatorii şi fermierii sunt revoltaţi şi vin în număr cât mai mare în Capitală. Deja mai multe drumuri sunt blocate.

„Până nu se vor rezolva problemele, nu plecăm! Nu o să renunţăm la nimic!„, a spus Doru, un şofer de camion care a venit din Horezu să protesteze în Bucureşti.

Bucureștiul, paralizat

Atât fermierii cât și transportatorii au venit din toată țara în capitală.

Cum traficul Bucureștean este jalnic și fără musafiri, șoselele s-au blocat complet în ziua protestului.

De pildă, pe podul domnești, traficul a înghețat pentru minute bune, și nu din cauza temperaturilor cu minus.

CITEȘTE ȘI

UPDATE. „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”. Protest al transportatorilor+ fermierilor anunțat în Capitală/Coloană pe Centura Capitalei și pe A1

author avatar
Mihail Ioan
680 afisari

10 COMENTARII

  1. Sa darame mincinosii bugetofagii care doar toaca banii produsi de fermieri si cei care mai produc ceva din cauza taxelor lor in Romania. Jos toata clasa politica.

  2. Ciolacu vinde si pe mã-sa daca i se cere de la brusel …. n-o salveze nimeni fermierii, uitati-va la olanda sau germania , trendul e clar

  3. Bravo Agricultorilor si Transportatorilor!!!! Toti romanii trebuie sa iasa in strada… Gazul e scump, curentul e scum, combustibilul e scump, hrana e scumpa, totul e scump… Muncim doar ca sa traim fara a avea posibilitatea sa economisim ceva, asta inseamna sclavagism nu democratie!!! E nevoie de inca o Revolutie

  4. Mai este voie sau nu mai este voie sa protestezi in tara asta ? sa se dea lege ca este dictatura ca sa stim , ce tot vine jandarmeria sa apere hotii ? sa protestezi dar cu un milion de conditii , pina la urma sa protestam in baie si acolo in soapta sa nu deranjam vecinii !

  5. Consiliul Concurentei ce mai face?
    E concurenta neloiala intre fernierii romani si cei ex -UE, din Ucraina.
    Aia au facilitati, romanii, pe teritoriul lor, nu.

  6. @ Au protestat și la germanii aceleași categorii profesionale , ? Ar putea fi și despre organizarea Campionatului European de Fotbal, ?

  7. Ooo, zic guvernatorii ca de….luni o sa faca un grup de lucru? Ii enerveaza si mai mult pe oamenii astia.De ce nu sambata-duminca?
    Se odihnesc mai marii dupa concedii?
    Au o lene in ei? De ce nu dezamorseaza tensiunea?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger