AcasăSOCIALTransportatorii acuză: ASF protejează un nou faliment pe piața RCA

Transportatorii acuză: ASF protejează un nou faliment pe piața RCA

Vicepreședintele ASF, Cristian Roșu, acuzat că face jocul asigurătorilor

Istoria falimentului firmei de asigurări City Insurance riscă să se repete, atrage atenția Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). Organizația arată că, sub protecția ASF, Euroins înregistrează aceleași grave nereguli ca și la City Astfel, asigurătorul, care a ajuns la o cotă de piață de 42%, are peste 50.000 de procese în instanță, iar rezervele de daună nu au fost constituite corespunzător.

De 7 luni de zile, COTAR cere ASF-ului să controleze Euroins și acum, când l-au controlat, i-au mai dat termen până la 31.12 să-și facă inventarul în dosare și să-și reactualizeze provizioanele. Reprezentanții transportatorilor au semnalat aceleași lucruri și la City, că nu au rezervele de daună create pentru dosarele din instanță și că nu făceau plățile pentru dosarele de daună. ”Potrivit legii, Euroins trebuie să aibă în cont suma totală din dosarele de despăgubire din instanțe. Și atunci ne întrebăm, nu cumva Euroins dă hârtii fără acoperire, cum a dat și City? Și City a plătit o grămadă de bani la reasigurator, cam 70%-80% din încasări, nu știu cine era, ASF trebuie să știe sau Guvernul României, și acel reasigurator, după ce City a dat faliment, nu a venit să dea un ban înapoi către păgubiți, tot Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a dat, de fapt, tot noi am dat. Și atunci pentru ce s-a plătit reasigurarea? A fost o măgărie, au mutat banii dintr-o parte în alta. Și Euroins dă bani mulți la reasigurare, 60%-70%, ar trebui să ne spună ASF. Dar ce folos, că avem exemplul City, în care reasiguratorul nu a plătit. Îngrijorător este că, astăzi, Euroins a ajuns la 41% cota de piață, aceeași pe care o avea City înainte de faliment. Și ce facem, îl ținem și pe ăsta în viață ca să mai emită hârtii și ajungem tot la FGA?”, ne spune Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Purtătorul de cuvânt al asigurătorilor

Transportatorii susțin că, din păcate, ASF se încapățânează să demonstreze că, cel puțin deocamdată, rămâne purtătorul de cuvânt al asigurătorilor și cel mai energic susținător al intereselor acestora. ”Amenzile aplicate de ASF sunt doar parte a unui spectacol regizat de vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Cristian Roșu, menit să inducă în eroare cetățenii, pentru a lăsa impresia că-și îndeplinește atribuțiile. În realitate, amenzile aplicate asigurătorilor sunt insignifiante în raport cu sumele de bani colectate de aceștia din vânzarea de polițe RCA, pe care toți românii sunt obligați prin lege să le plătească. Spre exemplu, ultima amendă de 422.600 lei, aplicată societății Euroins, reprezintă echivalentul a 20 de minute de vânzări de RCA dintr-o singură zi”, ne-a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR. Acesta mai semnalează că Euroins a impus un contract de prestări servicii pentru 600 de service-uri din țară, în care se stipulează că, dacă reclamă undeva ceva despre Euroins, vor plăti daune interese de 10.000 de euro. ”Acum, pe rolul instanțelor, sunt 55.000 de procese numai cu Euroins. Din toate procesele pe care le-a avut Euroins, de-a lungul timpului, 97% le-au pierdut, deci deciziile instanțelor au fost în favoarea păgubiților”, susține președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.

Băgați cu japca la risc ridicat

Conducerea COTAR mai semnalează un abuz grosolan al asigurătorilor, prin care transportatorii au ajuns să fie băgați cu japca la risc ridicat. ”Este o înțelegere între asiguratori, prin care transportatorul, care are bonus, că nu a avut accidente, primește 3 oferte aproape de 20.000 de lei, iar după ce se duce la BAAR, biroul contactează unul dintre cei trei asigurători și îi obține tariful de referință, de 7.800 de lei, la care mai adaugă 36%, și ajunge RCA la 11.000 de lei. În situația asta sunt 96% dintre cei cu risc ridicat care sunt în baza de date de la BAAR. Pentru că transportatorii nu au risc ridicat, ci doar au apelat la BAAR, dat fiind ofertele exagerate ale firmelor, iar BAAR, fiindcă ai apelat la ei, te-a băgat, automat, la risc ridicat, pentru că legea spune că BAAR nu poate să dea o ofertă dacă nu te bagă la risc ridicat”, ne spune președintele COTAR, Vasile Ștefănescu. Potrivit acestuia, prin această manevră introdusă de la falimentul City, s-a ajuns de la 2 mașini asigurate în baza de date cu risc ridicat de la BAAR, acum 7-8 luni, la peste 42.000 în prezent.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
12.883 afisari

15 COMENTARII

  1. ASF este protejata de anumite institutii de accea protejeaza asiguratorii aducand grave pagube cetatenilor Romaniei. Atat timp cat stam in casa si privim la TV cum toti ne fura ne meritam soarta.

  2. Supărare mare azi in consiliul ASF după comunicatul lui COTAR. Infractorii din consiliul ASF erau supărați nu pe situația descrisă de COTAR, pt ca e reala, ci pt ca azi li s-a mai bătut un piron in cariera lor care se va termina prost anul viitor. Dar prost de tot!

    • Crezi că-i doare cumva, undeva? Bulău nu vor face, banii și i-au asigurat pentru trei generații.

  3. Este incredibil cat de mult se vorbeste si de cat timo se vorbeste despre acest Rosu si “ relatia” lui cu asiguratorii . Cubtoate dovezile pe masa nimeni nunia atitudine . Bai paralmentari corupti dormiti . Puscaria sa va manace pe vii si pe tot neamul vostru de infractori . Cat sa va mai suportam

  4. Cristian Rosu = PSD = SIE
    Șpagă de la City și de la Euroins este împărțită de binomul PSD – SIE.
    Rosu e un păcălici prost care va plăti cu libertatea in maxim 2 ani, dar e prea prost sa înțeleagă ca Mihai Weber de la SIE se folosește de el. ASF este o cloaca! Basescu a avut perfecta dreptate.

  5. Atat timp cat cei 2 presedinti de partid dl Ciolacu si dl Ciuca il tine in brate pe Rosu Cristian sunt partasi la ceea ce se intampla. Asta arata clar ca , PSD si PNL= slugi la multinationale. Sa il votati pe Rosu si la urmatoarele alegeri , si la fel si noi va vom vota ….va promitem asta… sigur ca nu va mai pasa …

  6. Sinistrul Rosu Cristian este imaginea incompetentei de la varful ASF, mereu apare numele lui si niciodata de bine. Falimente pe banda rulanta si Parlamentul doarme linistit. COTAR spune ca este o situatia de faliment la Euroins dar care este protejata de Rosu. Rosu nu este presedintele la ASF ci unul Marcu Nicu. Daca este adevarat ca Euroins este un spectacol regizat atunci cel putin Rosu si Marcu sunt implicati. Nu miroase a bine.

  7. Nicu Marcu e implicat 100% in protejarea lui Euroins. Dar nu e singur. Implicat direct este și șeful lui de cabinet – Voinescu, General SRI. In orice țara cu instituții funcționale, Marcu, Voinescu și Rosu erau după gratii minim 15 ani de căciula. Hoții de la PSD și din SRI ii protejează, pt ca Euroins nu plătește despăgubirile, dar plătește șpăgile la SRI in Băneasa (Păduri).

  8. Sa va fereasca Dumnezeu sa fiti lovit de un asigurat euroins ,pe langa faptul nevinovatiei veti trai un adevarat calvar pentru despagubire.Cea mai slaba si ticaloasa firma de asigurari, feriti-va ca de foc de acesti nesimtiti

    • Asa au inceput si aia de la City plateau foarte greu sau deloc pentru ca aveau probleme mari. Inca un faliment sau cineva acopera un faliment? Cu ce pret?

  9. Informații eronate, EUROINS are o cotă de piață în scădere de la aproape 36% la 31%, urmată de GROUPAMA și ALLIANZ TIRIAC ambele cu cca 17%

  10. O zi din viata mea:
    Era o zi de vara, de dimineata m-m trezit cu gandul la ceva prostioare. Răsfoind pagini de anunturi am gasit un domn care scria ca ofera mai multe tipuri de masaj printre care si erotic si prostatic pentru barbati. Bun… experiențele mele cu alti barbati au fost putine, cateva prin liceu cu colegi. Revenind la subiect, am scris un mesaj domnului spunându-i ca as vrea o sedinta de masaj dar nu am specificat ce fel de masaj, nu au trecut decat 2 3 minute si primesc raspunsul ca este disponibil si pot sa merg si adresa. Am luat un tramvai si am plecat spre locatia indicată de el. Ajuns la usa apartamentului lui, imi deschide usa un barbat la aprox 45 – 50 de ani, solid sau mai bine zis atletic, putin grizonat la par si cu putina barba. Am intrat, mi-a zis sa ma dezbrac si sa ma intind pe masa de masaj. M-am conformat, el a inceput cu un masaj relaxant la spate… umeri, a coborat apoi la picioare, ma simteam foarte bine la atingerile lui si începusem sa ma excit… cand trecea prin raza mea vizuala (masa de masaj are o gaura pentru fata) incercam sa ii vad umflatura de la pantalonii scurti pe care ii purta dar cam fara succes.. la un momentdat imi zice sa ma intorc, pentru a putea continua pe piept. Zis si facut…stand pe spate puteam mai usor sa il vad si uitându-ma la el am observat ca se tot uita la penisul meu care deja era vizibil prin boxeri, era semi-erect. La un moment dat ma intreaba: Daca stiu cum e masajul prostatei sau Daca mi s-a facut vreodata, eu răspunzând cu vocea sufocata ca nu. Atunci fara sa ma intrebe nimic imi trage boxerii jos rămânând in cucul gol in fata lui si imi zice sa ma intorc pe burta… apoi incepe sa imi maseze bucile, sa le desfaca usor, continuând in jos pe picioare si urcând cu atingeri fine printre picioare… si pana la gaura curului meu, lucru care ma excita teribil si ma facea sa ma frec cu penisul de masa si la un moment dat am simtit ca intra un deget in cur, nu ma durea, chiar imi placea si am scos un sunet usor..
    -ce stramt esti… spune el in timp ce cu degetul ma penetra iar cu cealalta mana ma masa pe buci si ma strângea de fiecare pe rand… lucru care ma excita teribil…dupa putin timp am simtit cum intra si al doilea deget, dr la fel era o durere f usoara care era aproape insesizabila datorita plăcerii si excitarii. Deja eram cu spatele arcuit, cu fundul ridicat in sus, ma miscam innebunit de placere dupa cum isi misca el mana iar cu cealalta mana ma masa cand pe buci, cand pe perineu ajungând pana la oua dar nu le atingea, doar usor de tot ca o adiere cu varful degetului… penisul imi era sculat beton si nu mai puteam, simteam in interior apăsarea lui pe prostata, eram in al nouălea cer, imi doream sa ma reguleze in cur… la un moment dat a scos degetele pentru a mai pune ulei si atunci mi-am ridicat si eu capul din gaura mesei, observând ca avea penisul scul, in pantalonii care ii purta fara chiloti… dar nu am indraznit sa fac nimic sau sa zic, am pus cuminte capul la loc, dar el a observat ca m-am uitat la penisul lui. Mi-a zis sa ma intorc, apoi m-a ridicat picioarele gen in pozitia misionar si a inceput sa ma maseze iar intrând usor in mine… de data asta cu 3 degete, chiar simteam si ma durea, dar cu cealalta mana imi mangaia usor penisul si asta ma facea sa tolerez durerea… si incepea sa imi placa… tot uitându-ma spre penisul lui mi-am luat inima in dinti si am pus mana… era tare si destul de groasa, ce am reusit eu sa identific prin pantaloni… nu a zis nimic ci a venit mai aproape de mine sa am acces mi bun la penisul lui, in timp ce ma masa tot mai intens. Am tras pantalonii in jos scoțând la iveala un penis superb, undeva la un 18 cm si groasa si un cap bine evidențiat, boase mari si umflate… am inceput sa o frec si imi doream tot mai tare sa o gust, si ma gandeam cum se simte in mine, imi era frica de cat de mare era… l-am tras spre mine si am inceput sa o ling, sa o iau incet in gura.. apoi imi spune sa merg cu el, eu năucit de cele întâmplate m-am dat jos de pe masa si l-am urmat… bazându-i curul bombat cu putin par pe el… era barbat adevarat… si gandul ca urma sa ma babardeasca ma excita teribil, penisul imi era tot sculat beton si in fund simteam niste furnicături foarte placute de la masaj… am ajuns in dormitor unde avea un pat mare, si-a dat jos si tricoul rămânând complet dezbracat si s-a intins pe spate in pat, facandu-mi semn sa ma pun peste el in 69… eu fara sa stau pe ganduri m-am pus peste el si dintr-o miscare mi-a înghițit toata scula… iar cu mainile ma tinea de coapse si ma misca in dute vino la el in gura.. ca sa ii intorc favorul am inceput si eu sa sug bunatatea lui de scula, nu ma pricepeam eu la deeptroath dar incercam sa o bag cat mai mult, o scoteam si ii luam boasele la lins, el ma sugea, apoi a inceput din nou sa se joace cu curul meu, habar nu aveam cate degete, nici nu imi pasa… simteam cum ma penetrează si cum ma suge in acelasi timp, lucru care ma facea sa nu imi pot dori altceva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger