AcasăSOCIALTraiul greu i-a împins pe români la cozi lungi, ca pe vremea...

Traiul greu i-a împins pe români la cozi lungi, ca pe vremea lui Ceauşescu. Au returnat zeci de sticle pentru câţiva lei

supermarketul

Românii sunt gata să îndure orice numai ca să mai câştige un ban. S-au aşezat la cozi lungi, pentru a returna sticle, în schimbul cărora un supermarket a anunţat că acordă vouchere „încărcate” cu câţiva lei.

Zeci de persoane, unii cu sute de sticle, au stat la coadă în toată ţara pentru câteva zeci de lei. Unii dintre ei au venit şi cu 70 de sticle, ceea ce înseamnă cam 30 de lei returnare.

Cine salvează mediul?

Cu voucherele primite, oamenii pot cumpăra orice din magazin. Un alt retailer permite folosirea voucherelor doar la anumite categorii de produse.

„50 de bani fiecare sticlă. Dar nu contează 50 de bani, pentru noi contează să fie România curată”, a spus unul dintre români, conform Antena 1.

Zeci de milioane de ambalaje, reciclate

Chiar dacă aceste cozi pot părea umilitoare, tot a ieşit ceva bun din asta: marile magazine au strâns zeci de milioane de ambalaje.

Amintim şi că, de la finalul lunii noiembrie, intră în vigoare sistemul garanţie-returnare, după o amânare de trei ani.

Sistemul de garanție-returnare reprezintă un sistem prin care românii vor plăti o garanție de 50 de bani atunci când vor cumpăra o băutură de la un comerciant.

Românii vor plăti cu 50 de bani în plus pentru băuturile între 100 de ml și 3 litri, iar la returnarea ambalajului la orice punct de colectare va primi banii înapoi.

author avatar
Andrei Ștefan