AcasăSOCIALTraiul greu i-a împins pe români la cozi lungi, ca pe vremea...

Traiul greu i-a împins pe români la cozi lungi, ca pe vremea lui Ceauşescu. Au returnat zeci de sticle pentru câţiva lei

supermarketul

Românii sunt gata să îndure orice numai ca să mai câştige un ban. S-au aşezat la cozi lungi, pentru a returna sticle, în schimbul cărora un supermarket a anunţat că acordă vouchere „încărcate” cu câţiva lei.

Zeci de persoane, unii cu sute de sticle, au stat la coadă în toată ţara pentru câteva zeci de lei. Unii dintre ei au venit şi cu 70 de sticle, ceea ce înseamnă cam 30 de lei returnare.

Cine salvează mediul?

Cu voucherele primite, oamenii pot cumpăra orice din magazin. Un alt retailer permite folosirea voucherelor doar la anumite categorii de produse.

„50 de bani fiecare sticlă. Dar nu contează 50 de bani, pentru noi contează să fie România curată”, a spus unul dintre români, conform Antena 1.

Zeci de milioane de ambalaje, reciclate

Chiar dacă aceste cozi pot părea umilitoare, tot a ieşit ceva bun din asta: marile magazine au strâns zeci de milioane de ambalaje.

Amintim şi că, de la finalul lunii noiembrie, intră în vigoare sistemul garanţie-returnare, după o amânare de trei ani.

Sistemul de garanție-returnare reprezintă un sistem prin care românii vor plăti o garanție de 50 de bani atunci când vor cumpăra o băutură de la un comerciant.

Românii vor plăti cu 50 de bani în plus pentru băuturile între 100 de ml și 3 litri, iar la returnarea ambalajului la orice punct de colectare va primi banii înapoi.

author avatar
Andrei Ștefan
1.065 afisari

7 COMENTARII

  1. Copil fiind pe vremea lui Ceau faceam bani gramada cu reciclarea sticlelor si borcanelor. Cele mai tari erau sticlele de sampanie/ vin spumos, primeai pentru una suma de 3 lei, o suma destul de importanta pentru un copil, avand in vedere ca un bilet la film era 2,5 lei ziua si 1,2 lei la matineu.

  2. ASA E CIND VENEA REVELIONUL CE MAI STRINGEAM STICLE DE VIN SPUMANT ERA 3LEI /BUC FACEAM O GRAMADA de banuti

  3. Cand eram prin anii 1970, adunam toate sticlele si borcanele de prin casa si le duceam la centru ca sa am bani de film, de o prajitura si un suc.
    Sticla de vin spumos si sampanie, alaturi de sticla de 1 l pentru lapte erau 3 lei. borcanele de 400 ml erau 35 bani, cele de iaurt erau 60 bani, borcanele de 800 ml erau 80 bani, sticlele de sana erau 1 leu la fel ca toate sticlele de 500 ml si sticlele de 1 l erau 1,50 lei.
    Bineinteles, toate trebuiau sa fie curate si fara ciobituri.
    Ai mei nu aveau bani de sampanie sau vin spumos, sticlele de lapte si borcanele de iaurt le pastram pentru ca trebuiau date la schimb cand cumparam altele dar, pe scara, aveam doi profesori si inca o familie mai instarita care ma mai trimiteau sa le cumpar cate ceva de la alimentara sau aprozar si imi dadeau tot ce aveau gol prin camara(sticle, borcane si, inclusiv sticle de sampanie).
    Asa ca reuseam sa merg de doua ori pe saptamana la cinematrograf, sa manac 2-3 prajituri, 2-3 inghetate si sa beau cateva citronade.
    Vremuri frumoase.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger