AcasăSOCIALTrai pe vătrai la STB! Angajaţii regiei de transport câştigă, lunar, sume...

Trai pe vătrai la STB! Angajaţii regiei de transport câştigă, lunar, sume colosale în comparaţie cu alte sectoare de activitate

salarii stbTrai pe vătrai la STB! Angajaţii regiei de transport câştigă, lunar, sume colosale în comparaţie cu alte sectoare de activitate

Greva angajaţilor STB a paralizat traficul din Bucureşti, în ultimele două zile. Oamenii vor salarii mai mari, însă puţini sunt cei care ştiu câţi bani încasează lunar şoferii de autobuze, troleibuze și tramvaie din Capitală.

Directorul STB susţine că dacă ar majora din nou salariile, compania ar intra în insolvență.

Salariul de bază pentru un şofer – 6.651 lei

Angajații STB pot primi până la 12 sporuri (dintre care 5 sunt prevăzute de Codul Muncii pentru toată lumea), care se adaugă la salariul de bază negociat. Se poate obține și o indemnizație de conducere, până la 20% din salariu.

Acestora li se adaugă tichetele de masă, de până la 440 de lei pe lună, în funcție de orele lucrate. Ultima mărire de salariu a avut loc în 2020, când STB avea o conducere numită de PSD, majorarea fiind de 10%, negociată tot de sindicatul reprezentativ, scrie hotnews.ro. Contractul Colectiv de Muncă prevede 14 salarii compensatorii în caz de disponibilizare a angajaților.

De exemplu, pentru un șofer de autobuz, salariul de bază este 4.135 lei, dar cu tot cu sporuri poate ajunge până la 6.651. Astfel, în acest caz, în luna decembrie, la salariul de bază s-a adăugat un Spor Vechime – circa 1.100 lei, LPI – 429, Spor Dificultate – circa 1.380, Spor Sâmbătă/duminică – circa 600, Spor Zile Consecutive – 310 , Sărbători legale- circa 1.350, Spor Noapte – circa 900.

Ce salarii mai sunt la STB:

  • director general – 17.334 lei
  • sef de serviciu până la – 11.000
  • inginer șef – până la 11.000 lei
  • casier centru reîncărcare carduri – până la 4.816 lei
  • mecanic auto – până la 4.958 lei
  • lăcătuș – până la 4.889 lei
  • sudor – până la 4.396 lei
  • strungar – până la 4.534 lei
  • agent de securitate – până la 3.409 lei.
author avatar
Andrei Ștefan
734 afisari

6 COMENTARII

  1. Eu nu știu când redușii din privat vor pune de-o grevă și să spună „STOP”!!!!!!
    Salariile bugetarilor să fie la fel cu cele ale ălora de-i parazitează!

    Câte sporuri primesc privații? EXACT ĂLEA SĂ FIE ȘI LA STAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Vouchere la fel. Norme de hrană să nu mai existe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Tot idiot ai rămas, ăștia de la ITB nu sunt bugetari, tembelule! Apoi cine-i oprește pe privați sa plătească și ei sporuri, bă barbete da’ ești prost rău, rău de tot ! Hai, acum înjură …

    • Mugetele tale de dobitoc atins de ciumă ne lasă reci. Dobitoc care nu plătești nimic pentru pensii și salarii (evazionist , la pușcărie cu tine!). Munciți de vă rupeți în privat, 85% din contracte sunt de fapt cu statul (furt pe față). Nu produceți nimic doar căpușați statul prin tot felul de firme și ong-uri care taie frunze la câini. La muncă javrelor dacă nu mai puteți de grija țării!!!

  2. Pt o tara europeana e prea mult si cu sporuri pt ca unul face ore suplimentsre??? Mult sunt lefurile alora speciali de zeci de mii nu msi fiti ipocriti!!!

  3. 1. Bugetarii nu sunt plătiți cu salariul de bază minim brut + sume de bani neevidențiate în statul de plată și pentru care nu se reține impozit și contribuțiile obligatorii (evaziune fiscală), așa cum se aude că se întâmplă la unii privați;
    2. Unele firme (implicit și angajații), ar putea avea probleme dacă nici măcar bugetarii nu și-ar mai permite să le cumpere produsele/serviciile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger