AcasăSOCIALUPDATE Incendiu la ”Matei Balș”: patru oameni au murit. Iohannis merge la...

UPDATE Incendiu la ”Matei Balș”: patru oameni au murit. Iohannis merge la locul tragediei – VIDEO

Dramatic! Incendiu la ”Matei Balș”: patru oameni au murit (sursa foto: antena3.ro)

Încă o nenorocire se abate asupra unui spital din România, după drama de lunile trecute, de la Piatra Neamț.

UPDATE: Klaus Iohannis urmează să meargă, la ora 13, la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, din câte anunță televiziunile de știri.

Iar la ora 14, după ce se va încheia o ședință de Guvenr convocată în sistem online, premierul Cîțu va face declarații, de la sediul Guvernului.


Patru pacienți au pierit, după ce un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, la parterul unui corp de clădire a unității medicale unde sunt tratați pacienți cu COVID-19. Alerta către pompieri s-a dat cu puțin după ora 5, intervenindu-se de urgență. Din păcate, pentru salvarea a patru persoane nu s-a mai putut face nimic, una dintre acestea fiind resuscitată, însă fără ca manevrele să dea, din păcate, rezultatele scontate.

Mai mulți pacienți transferați

Mai mulți pacienți au fost deja transferați în alte pavilioane de la ”Matei Balș”, dar și către alte spitale din București, între care Victor Babeș și Marius Nasta.

La fața locului s-au deplasat ministrul Sănătății, dar și secretarul de stat Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Nu se știe ce a cauzat izbucnirea incendiului de la ”Matei Balș”. Cazul tragic amintește de ce s-a întâmplat anul trecut la Piatra Neamț, când 10 pacienți au murit în seara zilei de 14 noiembrie, în care la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean a izbucnit un incendiu.