AcasăSOCIALTRAGEDIA DE LA PIATRA NEAMȚ. Familiile victimelor de la Colectiv retrăiesc drama...

TRAGEDIA DE LA PIATRA NEAMȚ. Familiile victimelor de la Colectiv retrăiesc drama din 2015! Revolta lui Eugen Iancu

TRAGEDIA DE LA PIATRA NEAMȚ. Familiile victimelor de la Colectiv retrăiesc drama din 2015! Revolta lui Eugen Iancu (foto: b1.ro)

Tatăl unui tânăr care a pierit ca urmare a tragediei de la Colectiv retrăiește durerea provocată de drama din urmă cu cinci ani. Nenorocirea care s-a produs la secția ATI de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, soldată cu 10 decese, l-a determinat să transmită un mesaj tranșant.

Eugen Iancu se arată nemulțumit de reacția decidenților, deși au trecut cinci ani de la tragedia care i-a răpit fiul, pe Alexandru, și a ucis alte peste 60 de persoane, majoritatea tineri. ”De 5 ani le spun politicienilor și medicilor că trebuie să schimbe sistemul medical. Le spun că de Colectiv nu vor scăpa nici peste 20 de ani. Iar ei, fie miniștri sau secretari de stat, manageri de spital sau profesori șefi de secție, se uită la mine ca la un om cu o traumă care va dispărea în uitare, undeva”, scrie Iancu, pe pagina sa de Facebook.

Iancu: ”Colectiv este din nou cu noi”

Eugen Iancu vorbește de nepăsare, corupție și de lipsa prevenției. ”Au trecut 5 ani și povestea se repetă, Colectiv este din nou cu noi. De ce se întâmplă asta? Simplu, pentru că toți cred că la Colectiv a fost o întâmplare nefericită. Nu domnilor, Colectiv a fost rezultatul nepăsării, corupției, lipsei de asumare, lipsei de exercițiu, lipsei prevenției, hoției, ticăloșiei voastre. Nu ați schimbat nimic si iată, focul lovește din nou, moartea își ia din nou tributul. Pe voi cine vă ia?”, adaugă bărbatul, despre care se știe că este preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

Reacția lui Eugen Iancu vine după ce 10 oameni – pacienți internați la Terapie Intensivă la Spitalul Județean din Piatra Neamț, spital suport COVID – au murit. Alți pacienți, evacuați de la unitatea medicală, au fost transferați la Lețcani. De asemenea, medicul erou, aflat de gardă la momentul izbucnirii incendiului, sâmbătă seară, a fost transferat, duminică dimineață, către Belgia, cu o aeronavă militară. Doctorul a suferit arsuri pe o suprafață însemnată a corpului, în timp ce încerca să salveze oamenii aflați în pericol, după izbucnirea incendiului de la ATI.