AcasăSOCIALTragedia de la Craiova. Fata a apucat să sune la 112 înainte...

Tragedia de la Craiova. Fata a apucat să sune la 112 înainte de a fi ucisă, în urma atacului de la Grădina Botanică

sursa foto: isugorj.ro

Apar noi detalii cutremurătoare despre cazul îngrozitor de la Craiova. E vorba despre atacul de la Grădina Botanică în urma căruia o copilă de 14 ani și-a pierdut viața, iar un tânăr de 19 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost înjunghiați.

Dacă în primă fază se credea că o altă persoană a fost cea care a alertat autoritățile, prin apel la numărul unic de urgență, după ce victimele au fost găsite înjunghiate, se pare că fata de 14 ani a fost prima care a sunat la 112, pentru a anunța că au fost atacați.

După ce elevul de 17 ani, considerat a fi autorul atacului, l-a înjunghiat pe prietenul ei, fata de 14 ani a reușit să pună mâna pe telefon și să apeleze 112. Potrivit digi24.ro, în baza unor surse din anchetă, fata a putut spune doar: „Persoană înjunghiată”, după care apelul s-a întrerupt.

Conform sursei citate, acestea ar fi informații aduse de procurori în fața instanței, când băiatul în vârstă de 17 ani a fost dus la tribunal cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Primele detalii de la Parchet: „A scos din rucsacul pe care-l avea asupra sa un cuţit cu lama de 19 cm”

Alerta în rândul polițiștilor s-a dat marți, 27 iunie, când s-a anunțat faptul că, în jurul orei 16, doi tineri au fost înjunghiaţi în timp ce se aflau în Grădina Botanică din Craiova. Suspectul în acest caz a fost prins în scurt timp de către oamenii legii. Ulterior, băiatul de 17 ani, elev la un liceu militar, a fost reținut.

„În urma cercetărilor efectuate de o echipă complexă formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, respectiv ofiţeri de poliţie judiciară şi criminalişti din cadrul IPJ Dolj, a fost identificat autorul faptelor în persoana unui tânăr în vârstă de 17 ani-elev, care, în timp ce se afla în Grădina Botanică, aparent pe fondul unui conflict spontan cu alţi doi tineri, a scos din rucsacul pe care-l avea asupra sa un cuţit cu lama de 19 cm, cu care a înjunghiat-o iniţial pe persoana vătămată în vârstă de 19 ani în zona toracelui, iar apoi pe victima în vârstă de 14 ani, aplicându-i mai multe lovituri cu corpul tăietor, una dintre acestea în zona cervicală inferioară.

În urma leziunilor provocate minora în vârstă de 14 ani a decedat în scurt timp, iar persoana vătămată în vârstă de 19 ani a fost transportat în stare gravă la spital.

În cauză se efectuează cercetări de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen. şi tentativa la omor, prev. de art. 32 alin. 1 rap. art. 188 alin. 1 C. pen., cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen., în final ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C. pen..

Prin ordonanţa din data de 28.06.2023 emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj s-a dispus reţinerea inculpatului minor pentru o durată de 24 ore, acesta urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, prin intermediul unui comunicat.

author avatar
Andrei Coman