AcasăSOCIALTraficul din Bucureşti, un COŞMAR şi mai mare după ce un tramvai...

Traficul din Bucureşti, un COŞMAR şi mai mare după ce un tramvai a deraiat!

Circulaţia, blocată în Sectorul 2 din Capitală, după ce un tramvai a deraiat, marți la prânz, și a intrat pe carosabil. Accidentul a avut loc la intersecția dintre Șoseaua Colentina și Strada Turmelor din Capitală.

În urma acestui incident, traficul a fost restricționat pe sensul spre Piața Obor.

Haos vreme de 1 oră

Din cauza tramvaiului care a deraiat, traficul, şi aşa aglomerat de obicei în acea zonă, a fost blocat total aproape 1 oră. Şoferii şi-au pierdut răbdarea şi au claxonat minute în şir, în semn de protest.

Altfel, reamintim că zeci de autobuze, tramvaie și troleibuze ale STB au fost trase pe dreapta și oprite temporar să iasă pe traseu de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor.

ANPC a constatat în urma unui amplu control că multe dintre mijloacele de transport erau vechi și extrem de murdare. Au găsit resturi alimentare, geamuri neigenizate, sisteme de ventilare pline de praf.

Ce defecţiuni au mijloacele STB?

Neregulile întâlnite în continuare la unele dintre mijloacele de transport în comun verificate au fost:

  • neigienizarea corespunzătoare a multora dintre vehicule (resturi alimentare, praf în strat grosier, rugină în exces, geamuri neigienizate, sistem de ventilare plin de praf)
  • lipirea linoleumului sau înfiletarea şuruburilor slăbite, fiind realizate în timpul controlului, pentru ca mijloacele de transport să poată ieşi în traseu
  • existenţa unui sistem de iluminat interior parţial funcţional.

Se adaugă lipsa informaţiilor legate de traseu sau modalitatea de achiziţie a călătoriei, precum şi neafişarea autorizărilor RAR.

 

author avatar
Andrei Ștefan