AcasăSOCIALTrădare națională. Vor sa închidă și ultima termocentrală

Trădare națională. Vor sa închidă și ultima termocentrală

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, își duce planurile la capăt

În timp ce țările europene anunță începerea producției de energie pe cărbune, în contextul crizei de gaz cauzată de conflictul din Ucraina, autoritățile române cer închiderea ultimei termocentrale din Hunedoara, de la Paroșeni. Scenariul este similar cu cel aplicat termocentralei de la Mintia, care a fost închisă cu aproape un an înainte de expirarea autorizației.

Închiderea termocentralei Mintia și solicitarea recentă a Gărzii de Mediu Hunedoara de închidere a termocentralei de la Paroșeni reprezintă o trădare a interesului național, susține europarlamentarul Maria Grapini. Aceasta arată că deciziile autorităților reprezintă nu numai o uriașă greșeală, dar și o dovadă de iresponsabilitate, în condițiile în care este evident că Rusia folosește gazele naturale ca pe o armă politică, iar UE permite revenirea la cărbune.

Pe de altă parte, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, semnalează că acțiunea Gărzii de Mediu de la Paroșeni urmărește același scenariu cu cel al închiderii termocentralei Mintia. ”Ceea ce vor să facă la Paroșeni este scenariul din 2015 aplicat Termocentralei Mintia. Tot așa, Garda de Mediu a mers în control, a dat amenzi și a cerut suspendarea autorizației integrate de mediu. La fel și aici, la Paroșeni, a dat amendă și a cerut suspendarea autorizației de către Agenția de Mediu. Dacă se închide termocentrala de la Paroșeni, se închide automat și mineritul, pentru că nu mai ai ce să faci cu cărbunele pe care aveam voie să-l scoatem până în 2032. S-au trezit acum cei de la Garda de Mediu să facă verificări și la celelalte termocentrale, sunt consecvenți, nu au nicio treabă cu faptul că propunerile lor cu trecerea la termocentrale pe gaz nu mai stau în picioare, pe fondul crizei de gaze care se anunță, care alungă orice investitor”, ne-a declarat Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea.

Dependența de gazul lichefiat

Sindicaliștii din energie semnalează că se înlocuiește dependența de gaze din Rusia cu o dependență foarte riscantă, de gaze lichefiate din SUA. ”Eu cred că vor să ne ducă pe acele minicentralele nucleare și vor să interconecteze o conductă care trece prin Bulgaria cu gaz lichefiat adus din SUA. Practic, dependența rusească ia sfârșit și începe dependența americană, care este mult mai scumpă și mai riscantă, având în vedere că vorbim despre nave cu gaz lichefiat, nu de vreo conductă directă de la zăcământ”, ne-a precizat președintele Sindicatului Solidaritatea, Cristian Iștoc. Acesta a evidențiat faptul că s-a dovedit deja că Green Deal nu a fost o soluție bună, prin prețurile la energie din 2021, care au crescut nu numai în România, ci peste tot în UE. ”Noi ne-am grăbit să închidem cărbunele și nu am pus nimic în loc și atunci numai pe regenerabile nu am reușit să susținem sistemul energetic, iar asta s-a văzut în prețuri. Acum vine și criza gazului și nu te mai poți duce pe grupurile de gaz, OMV stă cu grupul de 860 Mw oprit și anul trecut duduia la 2.000 de lei Mw, pentru că nu mai rentează”, ne mai spune Cristian Iștoc.

Este nevoie de soluții urgente

Închiderea termocentralelor, scumpirea gazelor și scăderea producției din regenerabile a creat un gol în sistem, care nu poate fi acoperit din import, atrag atenția sindicaliștii. Totodată, Nuclearelectrica urmează să oprească un grup pentru reparații, fapt care va provoca un dezechilibru major în sistemul energetic. ”Și dacă fac reactoarele 3 și 4, este vorba de 10 ani, poate, iar nouă ne trebuie o soluție azi. Iar soluția de azi este repornirea centralelor din Gorj – Turceni, Rovinari, Craiova II, Ișalnița, Govora, și repornirea Mintiei, care pot funcționa pe cărbune adus din afară. Germania produce energie pe huilă, dar huila o aduce din import. Asta trebuie să facem și noi”, ne-a declarat Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
6.017 afisari

30 COMENTARII

    • asa-i romanul , ca tine, face o glumita ( haz de necaz , se spune ) si se simte mai bine , dupa care se sterge de rahatul in care este pina la gat , si merge mai departe ( in prapastie ). acuma serios vorbind , asta este subiect de misto ?

  1. s-a ajuns sa se vorbeasca despre tradare nationala ca despre vreme . probabil asta s-a vrut sa se banalizeze si lumea sa se obisnuiasca cu ea . mai sint fraieri care asteapta de la dna sau parchet ceva , dar si aia sint cu hotii pe o mana .

  2. Astea trebuie gasiti ortaci si date drumu pana se construiesc centrale atomice si hidrocentrale adevarate. Nu va luati dupa haznaua energie verde. Aia e un dream. Doar sa ai panouri voltaice in toata Sahara si eoliene pe toate marile sa faci fata la cat consuma europenii…

  3. Uite ca Greta nu mai iese sa scandeze ca se distruge mediul cu tanku ca arde si case si motorina la greu in Ucraina.. Era momentul ei..

  4. Tot ceea ce se încadrează la „trădare națională” face parte dintr-un plan bine pus la punct.
    Se aplică metoda „pământul pârjolit și fântânile otrăvite”, astfel încât, după ce vom fi cedați rușilor, aceștia să nu intre în posesia unei țări, ci a unui teritoriu dezgolit.

  5. Germania produce energie pe huilă, dar huila o aduce din import.
    -cat de obligatoriu este acest dar ? daca trebuie asta este DAR avem si noi carbune

    • Gunoaiele nu mai vorbesc nimic despre eliminarea plafonarii la gaz si curent de la 1 aprilie- facturile se vor DUBLA apoi HIPERINFLATIA si rationalizarea ! Totul eset o operatiune a Guvernului 666 pentru spolierea banilor de la poplatie prin utilitati ! – Este cea mai directa si eficienta metoda prin care incearca sa adune bani pentru bugetul de tip parazit .
      Nu-i aresteaza si judeca nimeni pana nu apar convulsii sociale , atentate , etc !

  6. DECAT SA-I NUMESTI IRESPONSABILI PE GUVERNANTI ?-SPUNELE PE NUME TRADATORI ,TAMPITI ,IDIOTI ,CAND GAZELE ROMANESTI AU FOST FACUTE CADOU DE IDIOTUL SI TRADATORUL TARICEANU AMERICANILOR MOACA ,ADICA GRATUIT ,AZI DACA ROMGAZUL VREA SA EXPLOATEZE TREBUIE SA-I PLATEASCA LA EXON 1 MILIARD DE $ !,NU TREBUIE SPANZURAT TARICEANU ?.CAND GERMANIA REDESCHIDE TERMOCENTRALELE PE CARBUNE ,NOI ROMANII SUNTEM TEMBELI SI OPRIM MINTIA SI ACUM PAROSENII !!.
    „GUVERNELE MELE „,GUVERNELE TALE JOHANIS AU ESUAT PE TOATA LINIA ,GUVERNELE TALE AU FALIMENTAT ROMANIA ,ASTA ITI ESTE ROMANIA NORMALA ?, PENTRU O SAPCA AI VANDUT TARA !,L-AI LASAT PE MACIUCA SA STRIGA GUNOAIELE DE PRIN CAZARMILE AMERICANE SI BANII IMPRUMUTATI MILIARDE DE EURO AI PLATIT GUNOAIELE SI FIARELE VECHI, CE FORTE NATO APARA AZI ROMANIA ? CELE NICI 20 DE AVIOANE DE STRANSURA !,NICI MACAR O ESCADRILA SAU DOUA DIN ACEASI TARA !, 1 SODAT NATO /1 km DE GRANITA !! SI SUNT VRO 1200 KM !.
    JOHANIS PASTREZI NEISPRAVITUL DE POPESCU LA ENERGIE ACEL NIMENI CARE HABAR NARE DE UNITATEA DE MASURA PENTRU GAZELE CE VOR FI EPLOATATE POATE VRODATA DIN M NEAGA ,HAI PRFESORE SCOATE DOBITOCUL LA TABLA !, INTERVIUL DAT PENTRU GAZELE DIN M NEAGRA „ROMANIA VA FI INDEPENDENTA CAND VA SCOATE PRIMUL BARIL DE GAZE NATURALE DIN M NEAGRA ” !!!!!!!!!!, IL LASI REPETENT ?,IL ZVALI DIN GUVERN PE ACEST MAMELUC- HAI ,IAR AI MUTIT ?.

  7. DACA IL ANALIZATI PE MINISTRUL V POPESCU VETI VEDEA CA A AVUT DREPTATE SIMION CA L-A FACUT HOT.CA SE PARE CA PRIN 2000 AR FI FOST RETINUT LA MITITICA.

  8. Am fost acum câteva luni la acest obiectiv industrial iar oamenii de acolo erau încântați de ce gestionează! Sistemul este retehnologizat si orice modificare tehnologică se face cu acceptul japonez Mitsubishi care a realizat procesul !Tehnologia este la acești ani, complet automatizata, folosita cand era nevoie chiar la echilibrarea SEN! SINGURA problema o aveau cu calitatea carbunelui cu foarte mult steril pe care îl primeau si acela in cantitate nesatisfăcătoare.Oamenii de acolo sunt la mana iluminatilor de pe fotoliile de la Bucuresti

  9. Asta e politica globalista. Va fi tot mai rau pana cand vor fi destui ca sa se impotriveasca. Poate lectie de la Putin ajuta?

  10. STICLA SI BENZINA CARPA SI CHIBRIT …. PENTRU TOTI TRADATORII… LE UREZ , LA 2(DOI) METRI SUB PAMANT, CURAND FOARTE CURAND

  11. Trebuie legiferata cu pedepse foarte grele pentru tradare de tara sub toate aspectele ei.Scoaterea din functiune al unui obiectiv industrial trebuie aprobat printr-un studiu bine facut si dat publicitatii, astfel ca toti specialistii, fie ei ingineri si economisti sa consimta.Distrugerea mineritului s-a facut pentru buzunarele unora care importau carbune. Pretul real de exploatare a carbunelui romanesc era mai mic decat cel importat.Scriu in cunostiinta de cauza. SRI-ul ce face ?

  12. Taceti din gura ,liniste,.
    Mai stati din vanzoleala,
    Ca don Plavan in staniste
    Se ocupa de mangleala

    El se ocupa personal
    De tarisoara noastra
    Si vrea s o duca la canal
    Privind de la fereastra

    Apus kitcanul oparit
    O rapandula hoata ,
    Un globalist prost si imputit,
    Maimuta idioata

    Sa ‘nchida mine de carbuni
    Termocentrale, CET uri
    Ca asa vrea duamna Von der lein
    Sa stam in cap cu paturi

    Trezeste te plavan nebun
    Ce faci tu se numeste
    Masacru ,genocid,progrom
    Si asta se plateste!

  13. Cine dracu’ a plantat ca presedinte ,,minunea asta a naturii ”UN gagauta ,care impreuna cu prostii sai ,guwernerul sa ne duc cu viteza din tara esuata de el si ai sai in tara nefunctionala ?

  14. Cand faci ceva sau vrei sa faci
    Gandeste -te inainte
    Sa nu vii tu cu nervi si draci
    Ca tu esti presedinte!

    Te duci indata la Bruxel
    Ca sa vorbesti cu duamna
    Si vii ‘napoi tehiui ,vitel
    Si mai inchizi trei mine

    Frau Vonder Lain ,ea ne a somat
    Sa inchidem tot ce avem
    Iar domnul pres automat
    Se inchina la sistem

    Ai sange- n vene ,esti barbat
    Sau doar o umbra beata?
    Mai lasa ne pres blestemat
    Si pleaca cu a ta ceata!

    Ia ti leprele,si pe kitcan
    Si du te pe pustie
    Esti pres corupt si esti golan
    Cu mintea ta zglobie

  15. La unii e normal,fireste
    S -o arda pe huila
    Insa pe tine te zoreste
    Sa inchizi obiective,

    Sa poata ei sa ti dea fortat
    Mancarea lor stupida
    La preturi mari ,la pret umflat
    Salcie, insipida!

    Sa ti dea gunoi la pret gigant
    Cu care sa ucizi
    Opt oameni intr o zi, instant
    Romani nu apatrizi!

  16. Sa ne anunte si pe noi presedintele nostru ,ca doar avem presedinte Cand v a primi Romania banii de la UE cheltuiti cu imigrantiiIi va primi vreodata sau ii va da inapoi de sufletul lui Bastea Ion

  17. Unde scrie in Constitutia Romaniei ca Presedintele poate decide el impreuna cu o grupare corupta soarta tarii ,mai ales ca gruparea este a unui partidut si el corupt si criminal cu 18 % voturi din partea cetatenilor tarii !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger