AcasăSOCIALTonitza a pictat ochii copiilor. România Educată îi pleznește

Tonitza a pictat ochii copiilor. România Educată îi pleznește

Se spune că Nicolae Tonitza privea lumea prin ochi de copil. Nu a fost neapărat un pictor al copiilor, dar a simțit că nu există nimic mai important în lumea asta.

Tonitza a murit în 1940, portretele de copii rămân o valoare sigură. Să facem o trecere peste timp, suntem în 2023, iar privirea copiilor –și viitorul lor- se sting sub nepăsarea politicienilor din România.

Profesorul Iohannis, omul de la catedră, sasul calcutat și serios…toate argumentele pentru un dascăl transformat în președinte arogant s-au topit în marasma nepăsării, neputiinței și minciunii.

România Educată este un banc răsuflat. Eduația, în picaj: la ora actuală, nimeni și nimic nu poate reconcilia generațiile actuale și cohorta de profesori – mulți depășiți, stresați și copleșiți.

Toate schimbările făcute în sistem, într-un tip atât de scurt și haotic, au efecte distrugătoare pe termen lung. Adevărații profesori sunt puțini, cei tineri nu mai sunt așa tineri: încearcă, de exemplu,  să  educe minorele care se căsătoresc de la 16 ani. Rata abandonului școlar este în fiecare an mai mare.

Sistemul nostru de educație este hipercentralizat, o disfuncționalitate majoră de ani de zile. Fostul profesor Iohannis știa asta – și o știe și acum. De la catedra din Cotroceni nu se aude nimic, clasa numită România primește doar lecții contradictorii și fără legătură cu realitatea.

Posturile de directori sunt politizate, evaluarea reală se scufundă într-un ocean de pile și relații. Elevii nu sunt proști, s-au prins că cei care le vorbesc nu dau doi bani pe ei și abia așteaptă să iasă la pensie cu bățul în mână și vorbele goale care nu ajută pe nimeni.

Dascălii admirabili sunt o specie pe cale de dispariție.La fel ca alți profesioniști, caută drumul străinănății.S-au săturat de bătaia de joc de acasă. Părăsesc sistemul – și la vremea în care ar trebui să fie recompensați de el. Absolvenții liceelor pedagogice nu vor mai putea preda în școli.

România Educată, o lume paralelă. Condusă de modelul imbecil-politic, este o avalanșă a lipsei de meserie dedicată. Dar stricăciunea s-a făcut, puțini din Generația Z mai țin în mână o carte.

De altfel, este și cumva un model progresist al UE, la care România s-a alipit spontan: Europa derulează un experiment nemaiîntâlnit: renunțarea la o scară de valori și la creștinism. Drumul ăsta n-are cum să se termine bine.

Și România calcă pe gât educația, cu procente infime din proiectele de buget. Slugărnicia față de politicieni îngroapă școlile, a  îngropat generații întregi și o va face în continuare.

Un întreg sistem educațional este ținut pe perfuzii, deși România a avut un președinte cu meserie de profesor și are acum unul înstrăinat. Autosabotare și bătaie de joc.

În fiecare dimineață, copiii se duc la școală. Dacă îi privești atent, au ceva special, foarte important: sunt convinși că își fac datoria în felul lor. România Educată îi pleznește peste ochi.

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
778 afisari

17 COMENTARII

  1. Pentru mine nu faptul că iohanis a fost preșul României, promovat din afara țării mă miră, pe mine mă miră că un om individ uman așa de mediocru, așa de puturos adică așa de tâmpit ca iohanis a putut promova examenele UBB Cluj ?! Evident că la iohanis și despre iohanis, viața bate filmul !

  2. Mai tineti minte ,putoarea aceasta
    Ameninta femeile ,pe doamna Dancila
    Un interlop traficant, cu nevasta
    O injura pe mama copiilor traficati fara mila!
    Atata stie presul ,,ales”de mafioti si de Soros
    Miliardarul acela cu chip urduros
    Si ochi de broscoi

      • Doamna profesoara Dancila :)))) si Domnul profesor de fizica Iohannis :))))) si multi Doctoranzi acum in Guvern :))))
        Numai spume

  3. Dancila e mai desteapta de 1000 de ori decat voi pnleprelor proaste !Romania ieducata ,rromania iesuata rromania condusa de pnlepre si plavan !Doctorii sunt ciuca gusatul ,kodruta handbalista ,Bode rahatul si pleava :maimutza zbarcita pnlista corupta ,alinuta cuvertura ,turcan moarta inviata pe corabia inaugurata de voi prostii prostilor ,dar negri in cerul gurii Sa dea Dumnezeu sa crapati toti pnl listii o data !Scarbelor !

  4. Păi măi dragă!…:)))) învățământul este prăbușit, astfel că și elevii și studenții vin să-și primească patalamaua, iar profesorii salariul + culegerea (nu de matematică) de euro, dolari, lei și alte metale prețioase. Viața este o aventură a spiritului, societatea de consum o lume postișă (falsă).

  5. Am copilărit, am fost la grădiniță pe moșia bunicului marelui pictor NICOLAE TONITZA:))) In zona fostului județ TUTOVA din perioada interbelică, avea terenuri bunicul pictorului Tonitza și se numea Vasiliu. Pe unul din terenuri era construit un CONAC frumos in care a funcționat o GRĂDINIȚĂ.:))))🙂👍

  6. Toata lumea vrea sa faca presedintele si aia si ailalta…Dar de fapt parlamentul si guvernul au conducerea administrativa
    Atributiile presedintelui sunt politica externa,altele.
    Esecul masiv al lui Johannis este in alte parti,in ceea ce priveste functionarea statului de drept,combaterea mafiei si seamana cu regimul de dinainte mostenit de laPetrov-securistul.Asta este deoarece KlausJohannis are si el grupuri care-l controleaza si care odata ce l-au pus presedinte practic si-au pus un fel de „secretara” laCotroceni
    Grupul din spatele luiJohannis este foarte apropiat de zona DeutscheBank-GeorgeSoros….adica globalistii

  7. Romania educata explodeaza de atata slugarnicie si furt intelectual
    Mentzionez ca la Liberali Plagiatul nu se pune, e din partea Partidului, a Guvernului si a Presinteiei care cu onor altora, ne conduce

  8. Romania educata explodeaza de atata slugarnicie si furt intelectual
    Mentzionez ca la Liberali Plagiatul nu se pune, e din partea Partidului, a Guvernului si a Presidentiei care cu onor altora, ne conduce

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger