AcasăSOCIALTITULARIZARE 2021. Rezultatele finale, anunțate în cursul acestei zile

TITULARIZARE 2021. Rezultatele finale, anunțate în cursul acestei zile

TITULARIZARE 2021. Rezultatele finale, anunțate în cursul acestei zile (sursa foto: monitorulcj.ro)

La câteva zile după ce au fost afișate rezultatele inițiale ale concursului de TITULARIZARE 2021, care au generat ”tristețe” la vârful Ministerului Educației, în cursul acestei a doua zi din săptămână urmează să se anunțe notele finale, de după contestații.

Rezultatele finale de la TITULARIZARE 2021 se vor afișa atât la la sediile inspectoratelor școlare județene, cât și pe site, din câte s-a comunicat din direcția Ministerului Educației.
În dimineața zilei de 27 iulie rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2021 au fost publicate pe pagina titularizare.edu.ro. A urmat perioada de depunere și soluționare a contestațiilor.

Rezultatele inițiale comunicate de Ministerul Educației au indicat faptul că rata notelor peste 7 obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 44,47%, iar procentul notelor între 5 și 7 este de 35,49%. De asemenea, se aflase că 130 de candidați au obținut nota 10, iar 11.014 candidați au obținut note între 7 și 9,99.

Reacția ministrului Cîmpeanu

Reacționând după afișarea notelor de la TITULARIZARE 2021, Sorin Cîmpeanu s-a arătat dezamăgit de situație.

”Este un rezultat pe care îl apreciez ca fiind foarte slab, o spun cu mare tristețe. (…) Avem candidați care au dorit să fie profesori și au obținut note mai mici de 5. Este un procent de 20% procentul celor care nu au reușit să ia nici măcar nota 5. Este în egală măsură trist că am avut 15 candidați cu nota 1, am avut și candidați eliminați din examen pentru fraudă”, a precizat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

E de menționat faptul că, pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5. ”Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare”, a mai informat Ministerul.

Conform calendarului oficial, ”repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august”.

author avatar
Cristina Stefan