AcasăSOCIALTITULARIZARE 2021. Primele rezultate se afișează marți. Când se pot depune contestațiile

TITULARIZARE 2021. Primele rezultate se afișează marți. Când se pot depune contestațiile

TITULARIZARE 2021. Primele rezultate se afișează marți. Când se pot depune contestațiile (sursa foto: monitorulcj.ro)

REZULTATE TITULARIZARE 2021. O zi importantă pentru candidații care au participat la examenul de titularizare. Atenția se îndreaptă, marți, către avizierele de la sediile inspectoratelor școlare, dar și către site-ul edu.ro, unde sunt așteptate să se afișeze rezultatele.

După ce săptămâna trecută s-a dat proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2021, probă la care s-au înscris peste 34.000 de candidați, marți, 27 iulie, urmează să fie anunțate primele rezultate la TITULARIZARE 2021. Acestea vor fi afișate la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro, din câte a anunțat Ministerul Educației.

Totodată, candidații nemulțumiți de note au posibilitatea de a formula contestații. Potrivit informațiilor comunicate de minister, contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene ”sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00”.

După ce se vor soluționa contestațiile, urmează să fie afișate rezultatele finale. Totul se va întâmpla pe data de 3 august, respectiv marțea viitoare.

Cum se face repartizarea

”Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august”, conform Ministerului Educației.

Din datele oficiale reiese că la nivel naţional sunt disponibile 4.814 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea 3.500 sunt în mediul urban şi restul de 1.314 în mediul rural. Informațiile făcute publice din direcția Ministerului Educației mai indică următoarele: cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1103), învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (828) şi muzică instrumentală (310).

416 afisari

1 COMENTARIU

  1. MII DE ANALFABETI SE PRETIND PROFESORI !!,ASTA-I CALITATEA INVATAMANTULUI PRIVATIZAT DIN ROMANIA SI A INVATAMANTULUI UNIVERSITAR PROSTITUAT !!.
    AFACERILE CU DIPLOME PROSPERA ,IAR PROSTIA CRESTE EXPONENTIAL !!.
    REFORMELE DE TOT RAHATUL AU FACUT DIN ROMANIA O TARA A ANALFABETILOR IN ULTIMII 30 DE ANI .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger