AcasăSOCIALTinerii au petrecut, azi-noapte, în centrul Bucureştiului. Tema serii: "Adio, restricţii!". Iată...

Tinerii au petrecut, azi-noapte, în centrul Bucureştiului. Tema serii: „Adio, restricţii!”. Iată calendarul relaxărilor! (VIDEO)

sarbatoare-palatul-parlamentuluiTinerii au petrecut, azi-noapte, în centrul Bucureştiului. Tema serii: "Adio, restricţii!". Iată calendarul relaxărilor!

Tinerii cu maşini puternice s-au adunat, azi-noapte, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pentru a sărbători eliminarea restricţiilor. La ora 00:00, toți cei prezenți în fața Casei Poporului și-au dat măștile jos.

Oamenii care și-au dat întâlnire în parcarea din Piață Constituției s-au simțit că înainte de pandemie. „N-am avut niciodată nimic contra măștii, dar e altceva să poți să stai să te bronzezi ziua pe față”, au zis tinerii.

Calendarul relaxărilor intrate în vigoare din 15 mai

Guvernul a adoptat hotărârea care prevede relaxarea măsurilor începând de sâmbătă. Se elimină obligativitatea măştii în spaţii deschise şi se renunţă la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii, a anunțat Florin Cîțu după ședința de Guvern.

Masca de protecție

Masca va fi obligatorie în spațiile publice, începând din 15 mai, doar în stațiile pentru transportul în comun, piețe, târguri și zonele în care sunt desfășurate mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, pe perioada desfășurării acestora, precum și alte zone cu potențial de aglomerare.

Începând cu data de 01.08.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs și evoluția situației epidemiologice nu va indica o creștere accentuată a principalilor indicatori, se propune menținerea portului măștii de protecție doar în următoarele spații deschise: stații pentru transportul în comun și alte zone cu potențial de aglomerare, urmând a fi reanalizată necesitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise.

Cum funcţionează HoReCa

Începând de sâmbătă, restaurantele și cafenelele vor putea fi deschise între orele 05:00-24:00. La interior, acestea vor putea funcționa cu până la 50% din capacitate maximă, dacă incidența este mai mică de 3 la mie.

Administratorul poate permite însă accesul mai multor persoane cu condiția ca acestea să facă dovada că s-au vaccinat împotriva COVID și au trecut 10 zile de la rapel.

Nunți, botezuri și petreceri

Până la 31 mai, este menținută interdicția organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații deschise.

Însă, începând cu data de 1 iunie 2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații deschise va fi permisă cu participarea a maximum 70 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

author avatar
Andrei Ștefan
344 afisari

5 COMENTARII

  1. Retarzi , in loc sa-i ia gatul lui iohanis, arafat si clica sadomasouserista ei ies la petrecere ca niste caini lasati un chcicutz liberi prin curte. SIKTIR!

  2. Acum iar o sa isi dea unul la altul virusul mic si invizibil, apoi din Octombrie incepe distractia cu tulpina indiana, ca sigur deja si-a facut loc prin targ in Bukale, ca doar sunt destui intreprinzatori care sa aduca muncitori din India !! 🙂 Asa ca, sa inceapa distractia, apoi din toamna iuresul carpatin !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger