AcasăSOCIALTichetele pentru vaccinare, eliminate! Rafila: „Stimulentele financiare nu mai produc efecte”

Tichetele pentru vaccinare, eliminate! Rafila: „Stimulentele financiare nu mai produc efecte”

vaccinare

Voucherele de 100 lei pentru vaccinare ar putea fi eliminate, la propunerea ministrului Sănătății, deoarece nu mai produc efecte, potrivit lui Alexandru Rafila.

Oficialul a declarat într-o întâlnire informală cu medicii de familie că se gândește să nu mai prelungească acordarea tichetelor de masă de 100 de lei după 1 ianuarie 2022, a informat hotnews.ro. Ministrul Sănătății a explicat că argumentul pentru care ia în calcul această decizie este acela că „stimulentele financiare nu mai produc efecte”.

„Am avut discuții cu reprezentanții medicilor de familie privind măsurile care trebuie luate urgent în această perioadă pentru creșterea acoperirii vaccinale și testării, evaluării și tratamentului pacientilor COVID în ambulator”, a spus Alexandru Rafila.

Acesta a adăugat că „a fost o discuție care s-a referit la necesitatea plății restanțelor pentru serviciile de vaccinare către medicii de familie și despre scăderea interesului pentru vaccinare, în ciuda acordării voucherelor de 100 de lei”.

Voucherele de 100 de lei se acordă până la 31 decembrie 2021

De cealaltă parte, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, Raluca Zoițanu, unul dintre medicii care au participat la întâlnirea cu ministrul Alexandru Rafila, a declarat că măsura nu ar fi oportună deoarece „pentru o parte dintre pacienți, aceste tichete funcționează, este ceea ce îi atrage la vaccinare”.

„Domnul ministru Rafila a spus că el oricum se gândește să le scoată, să nu le mai prelungească acordarea lor de la 1 ianuarie 2022, deoarece nu au avut nicio eficiență”, a adăugat Zoițanu.

Voucherele în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă, se acordă persoanelor vaccinate anti-COVID 19 cu schema completă, începând din 3 septembrie.

author avatar
Andreea Vlad
243 afisari

2 COMENTARII

  1. alta smecherie , se dau pina 31 dec sa se duca ultimii prosti sa se vaccineze pentru o suta de lei .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger