AcasăSOCIALTestul suprem dat de români înaintea vacanței. Anunț important de la MAE....

Testul suprem dat de români înaintea vacanței. Anunț important de la MAE. Cât se așteaptă la granița dintre Bulgaria și Grecia

Au așteptat suficient până să poată pleca în vacanță în afara țării, date fiind problemele cauzate de noul coronavirus și de restricțiile impuse de statele europene, dar nu numai în încercarea de a gestiona situația pandemiei COVID-19.

Doar că românii care vor să ajungă în concediu cu mașina în Grecia – una dintre destinațiile estivale preferate ale multor compatrioți – mai au de așteptat până să se și vadă la destinație. Concret, au de trecut un veritabil test al răbdării, dată fiind coada care s-a format la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă (Kulata – Promachonas).

„Potrivit informațiilor comunicate de Ambasada României la Sofia, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 12 kilometri, timpul de așteptare fiind de aproximativ 6 ore”, se menționează în comunicatul venit sâmbătă de la Ministerul de Externe.

Demersuri în regim de urgență

Instituția condusă de către Bogdan Aurescu transmite că „a reluat în regim de urgență demersurile” oficiale, „solicitând autorităților elene atât identificarea în cel mai scurt timp a unor soluții care să permită fluidizarea traficului în punctul de frontieră Kulata – Promachonas, inclusiv prin suplimentarea personalului și a echipamentelor de testare, cât și clarificarea în cel mai scurt timp a statutului punctului de frontieră Makaza”.

Deja MAE a comunicatul faptul că, urmare a demersurilor făcute de partea română, „autoritățile elene au reluat procedura stabilită anterior de separare a fluxului de acces pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE. De asemenea, la acest moment, procedurile de verificare a formularelor electronice sunt desfășurate simultan pe patru fluxuri, iar procedurile de testare de către trei echipe”.

Avertisment

E bine ca românii care vor să ajungă cu mașina în Grecia să țină cont de faptul că „potrivit datelor oficiale comunicate de autoritățile locale ieșirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră – Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu mențiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz”.

Explicația pentru această stare de fapt este următoarea: aglomerația din punctul de frontieră este generată de faptul că autoritățile elene testează toți cetățenii statelor non-UE, ca parte din noile reguli privind intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Greciei, ce se aplică de la începutul acestei luni.

sursa foto: stiripesurse.ro

115 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ca sa nu se mai intample trebuie sa cereti ajentului turistic o clauza speciala de contract pt situatii neprevazute sa-ti poti ridica banii pe bilet(pandemice nenorociri viituri tornade inundatii tsunami incendii paduri etc) astfel încât, turistul, sa poata sa-si retraga cei 600-1000 sau 2000 de euro din contract fara sa mai faca cozi sa-i faie fortat consumul de vacanta obligator.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger