AcasăSOCIALTestele de salivă în şcoli, un proiect EŞUAT! Ce au relevat testele...

Testele de salivă în şcoli, un proiect EŞUAT! Ce au relevat testele PCR

teste salivaTestele de salivă în şcoli, un proiect EŞUAT! Ce au relevat testele PCR

După testarea elevilor și preșcolarilor de joi, 9 decembrie, au fost raportate 85 de teste de salivă pozitive, dintre care, până la acest moment, 47 au fost infirmate de testele PCR realizate ulterior.

La testarea de joi au fost raportate 85 de teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 23 au fost confirmate apoi prin teste RT-PCR, 47 au fost infirmate, iar pentru 15 nu avem răspuns încă”, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion.

Rată foarte mare le testele false pozitive

În acest context, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că este „suprinzător de mare rata de teste fals pozitive” și a admis că „mai sunt încă probleme cu aceste teste”.

Pentru mine este surprinzător de mare rata de teste fals pozitive, pentru fals negative, acolo înţeleg, dar pentru fals pozitive nu prea înţeleg.

Sunt lucruri care mai trebuie studiate dar că, faptul că s-au găsit nişte persoane pozitive, înseamnă că au fost 16 copii care nu au mai transmis boala colegilor lor, şi lucrul ăsta este foarte important”, a declarat miercuri Rafila, la Guvern.

Testele au costat 80.450.000 lei

Primul lot din licitația pentru testele pe bază de salivă care vor fi folosite în școli a fost câștigat de trei firme. Cele mai multe teste din lot – 5 milioane – le va furniza firma de modă Viggo Fashion, care a mai câștigat contracte cu statul în perioada pandemiei.

Celelalte două firme câștigătoare sunt o firmă olandeză – Medpark B.V și Eva Healthcare SRL, de asemenea o firmă care, potrivit presei, a mai câștigat în ultimii doi ani contracte publice.

Cele trei firme împart un lot de 9 milioane de teste, în valoare totală de 80.450.000 lei:

  • Viggo Fashion International SRL – 5 milioane de teste de salivă
  • MEDPARK B.V. – 3 milioane de teste
  • EVA HEALTHCARE SRL – 1 milion de teste
author avatar
Andrei Ștefan
516 afisari

4 COMENTARII

  1. Hai sa va spună buna: sc.nr 21 din Sibiu face cursuri on line fiindcă nu au femei de serviciu pentru asigurarea curățeniei în școală. Mai sunt utile testele ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger