AcasăSOCIALTestarea elevilor după vacanța de primăvară, în vizorul Ministerului Educaţiei. Anunțul lui...

Testarea elevilor după vacanța de primăvară, în vizorul Ministerului Educaţiei. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

eleviTestarea elevilor după vacanța de primăvară, în vizorul Ministerului Educaţiei. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației vrea teste de salivă în școli, după reluarea cursurilor pe 4 mai, cel puțin pentru o anumită categorie de elevi și profesori.

Sorin Cîmpeanu este de părere că testarea elevilor ar trebui să înceapă de săptămâna viitoare, când aceștia vor reveni la ore. Ministrul ar dori testarea cel puțin a elevilor cu simptome și a celor care au în jur cazuri confirmate, dar și a angajaților din educație care au suspiciuni că ar putea fi infectați.

„Oricum aceste teste trebuie să fi validate printre teste Real Time PCR, dar sunt un semnal de atrage atenția că există o problemă”, a spus Cîmpeanu la Digi 24. Ministrul Educaţiei a precizat că testarea în şcoli „a fost inexistentă”. „Nivelul de testare în şcoli a fost infim. A fost inexistentă testarea în şcoli”, a susţinut Sorin Cîmpeanu.

Școală online și în toamnă?

În ceea ce priveşte revenirea la şcoală în septembrie, ministrul a spus că speră într-o deschidere în condiţii de normalitate a anului şcolar.

„Sunt multe elemente care ne îndreptăţesc să sperăm la acest lucru. În primul rând, programarea cu privire la numărul de persoane vaccinate, la atingerea acelui procent de masă critică din care să rezulte o scădere dramatică a riscului de infectare.

Pentru orice situaţie însă suntem obligaţi să luăm în calcul acest lucru, vom propune ca în contractele de şcolarizare să fie prevăzută şi această formă de predare şi de examinare online, pentru a avea acceptul încă de la începutul anului şcolar cu privire la evaluarea şi examinarea în sistem online. Dacă va fi cazul. Oricum, după ce vom încheia această criză sanitară, şcoala va merge mai mult decât până acum spre componenta digitală. Motiv pentru care avem în vedere de la pregătirea profesorilor până la consolidarea accesului la internet şi disponibilitatea echipamentelor IT”, a afirmat ministrul Educaţiei.

author avatar
Andreea Vlad
159 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mars cu „testarea” ma-tii bai diliule ! Testele si vaxxinurile sunt o megafrauda cu alte scopuri decat cele declarate!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger