AcasăSOCIALTermoenergetica, în prag de insolvenţă? Bucureştenii, fără apă caldă şi căldură la...

Termoenergetica, în prag de insolvenţă? Bucureştenii, fără apă caldă şi căldură la iarnă?

Termoenergetica București, compania care asigură furnizarea căldurii și a apei calde către populație, este în pragul insolvenței.

Reprezentanții companiei spun că Primăria Capitalei refuză să recunoască și să plătească pierderile din rețea cauzate de sistemul vechi de conducte.

Nicuşor Dan refuză, deocamdată, negocierile

Într-o încercare de a rezolva blocajul, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, i-a cerut primarului Nicușor Dan să se așeze la masa negocierilor. Nu a primit însă niciun răspuns.

Acum, aproape o lună de zile, noi ne-am adresat primarului general Nicușor Dan, i-am explicat gravitatea situației, n-am primit un răspuns, însă nici până în ziua de astăzi”, a spus la Antena 3.

Termoenegetica București are o datorie foarte mare, de aproape 1.000.000.000 lei către ELCEN, motiv pentru care se îndreaptă spre insolvență. Creanțele ar fi trebuit să fie plătite de Primăria Capitalei, dar instituția nu le recunoaște.

Primăria n-a mai plătit din 2020

Suma uriașă datorată de Termoenergetica București către ELCEN reprezintă pierderile din rețeaua veche subterană. Dacă municipalitatea nu va plăti datoria, atât ELCEN, cât și Termoenergetica pot intra în faliment, iar la iarnă bucureștenii riscă să nu aibă deloc apă caldă și căldură.

„Pierderea, care din 2020 nu s-a mai plătit de către Primărie, s-a ajuns cu facturi neplătite la timp și penalități. S-a ajuns doar valoarea asta. Foarte simplu ELCEN poate să ne ceară insolvența”, a spus pentru Antena 3, Ioana Stoica, sindicatul Termoenergetica.

În tot acest timp, sute de mii de bucureșteni se plâng că nu au apă caldă din cauza lucrărilor de mentenanță.

Termenul pentru remedierea avariilor este 20 august, au anunțat cei de la Termoenergetica. Dar problema cea mare nu este asta, ci faptul că Termoenergetica este în pragul falimentului, susțin sindicaliștii companiei.

337 afisari

7 COMENTARII

 1. Și care-i problemă? Au catedrala tâmpirii neamului? AU!
  AU VOTAT CA PRIMARI CEI MAI MARI BORFAȘI? CA BĂSELU, OPRESCU, PIEDONE, HALAICU, VIDEANU, FIEREA, MUCUȘOR…?

 2. Invidia cu spume la gura a tuturor taranoilor si ciobanilor din koorul stanii fata de locuitorii Bucurestiului e evidenta!
  Nu v-a fost destul ca dupa „rivulutzie” s-a deschis orasul de ne-am umplut de moldoveni, koorve, cocalari, melteni si beemvisti!
  Nu e destul ca toate panaramele de la TeVe, din politica, toate scursurile ce ocupa orice pozitie pe oriunde in ziua de azi, cand li se iau interviuri balmajesc „ca-cand m-am mutat eu in Bucuresti acum 5 ani…’
  Hha, gunoaielor! si pana acum 5 ani unde erati? La coada vacii, evident!
  DECI nu e de ajuns ca suntem sufocati de mitocani si koorve!
  Acum nu scapam nici de invidia unor cretinei ce au fost atat de re_tarda_ti incat nu au fost in stare nici macar sa se mute la Bucale cu vreo chirie, ceva, prin Zabrauti…
  SI fac spume serioase la gura toate gunoaiele astea, tzy- gg ani ca barbu ghe, sa ma pish la el in gura, si alt dobitoc, pandelica soola mica!
  Sa ne luati mielu la intins noua bucurestenilor adevarati!
  Poate asa intelegeti si voi provinciali de k k t ce ridicoli sunteti!

  • Ca bine ai mai zis-o, frate Rambo!
   Mi-ai luminat ziua, am ras in hohote!
   Multa dreptate ai!
   Ce bine era cand Capitala era oras inchis!
   Acum ne-au invadat toate scursurile care mai au si tupeu sa comenteze!

 3. Haha excelent comentariu Rambo tata!
  Ca bine le-ai zis-o la tzoape!
  Sa le crape ficatii!
  M-ai bine dispus pe toata ziua!

 4. Corect!
  Va sta Catedrala Neamului in gat, scursuri leghebetiste si trotinetiste!
  Bucurestiul….acri strugurii, nu?!
  Mooie tzaranilor!

 5. Duceti va in pustiu toti de neterminati ,nu sunteti in stare decat sa distrugeti.voi chiar credeti ca rabdarea e infinita???Cand va fi inghetul afara pt voi va fi posibil dupa cum va faceti treaba crapelnita!!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri