AcasăSOCIALTermoenergetica a făcut anunțul: DEFECȚIUNE! La ce să se aștepte locuitorii din...

Termoenergetica a făcut anunțul: DEFECȚIUNE! La ce să se aștepte locuitorii din două sectoare ale Capitalei

caloriferDebranșări pe bandă rulantă la RADET! Bucureștenii s-au săturat să plătească pentru a sta în frig

Nu sunt vești tocmai bune pentru locuitorii a două sectoare din București. Totul, după ce a apărut o problemă ce ține de furnizarea la parametri optimi a agentului termic, urmare a unei defecțiuni la o turbină de abur.

Un anunț a venit vineri, 10 decembrie, chiar de la Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB), ai cărei reprezentanți transmit, într-un scurt comunicat de presă, că „unele puncte termice din sectoarele 2 și 3 vor livra agent termic pentru încălzire sub parametrii corespunzători, din cauza unei defecțiuni la o turbină de abur a CTE București Sud – ELCEN”.

Și că „ELCEN a anunțat în cursul acestei dimineți că turbina a fost oprită pentru efectuarea lucrărilor de remediere a unor spărturi în zona de încălzire a apei de termoficare (schimbătorul de căldură)”.

Când s-ar putea rezolva problema

Și tot din comunicatul Termoenergetica reiese și când ar urma să fie rezolvată situația.

Potrivit reprezentanților ELCEN, termenul estimat de repunere în funcţiune este 10 decembrie 2021, ora 2300. Pe toată durata reparațiilor, apa de termoficare va fi furnizată în rețea cu o temperatură cu 15-20°C mai mică față de temperatura necesară funcționării sistemului în parametrii normali”, conform sursei citate.

Nicușor Dan a mers la guvern să discute despre termoficarea din București

În urmă cu exact o săptămână, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a fost la Palatul Victoria, pentru discuții pe subiecte ce țin de termoficarea din București.

„Discuțiile au vizat preluarea ELCEN de către Primăria Capitalei, subvenția pentru termie în această iarnă și problema operatorului de energie Vest Energo (fostul CET Militari)”, a anunțat primarul, după întrevederea avută la Guvern pe 3 decembrie.

La începutul întâlnirii pe care Nicușor Dan a avut-o cu miniștrii Finanțelor, Energiei și Dezvoltării, Adrian Câciu, Virgil Popescu și Cseke Attila, a fost prezent și premierul Ciucă.

„Am avut ocazia să le prezint miniștrilor nevoile concrete ale Capitalei în privința termoficării și planurile noastre pentru acest sector. Am explicat cât e de important ca Bucureștiul să primească sprijin guvernamental pentru ca Primăria Generală să îmbunătățească treptat, în parteneriat cu Guvernul, sistemul de producție și furnizare a energiei termice.

Răspunsul Guvernului privind subvenția pentru termoficare va veni odată cu bugetul pentru 2022 și am încredere că Bucureștiul va fi ajutat, la fel ca toate marile orașe ale țării care se confruntă cu această problemă. A fost o discuție directă, pe bază de cifre și evoluții concrete și am văzut deschidere din partea miniștrilor cu privire la problemele Capitalei”, din câte a mai transmis edilul Bucureștilor, pe pagina sa de Facebook.

4.890 afisari

9 COMENTARII

  1. Cine ii crede pe astia ca au avarii pebune sau ei le creeaza prin incompetenta ca l am vazut pe seful asta la tv cand facea teoria moleculei care nu ajunge pe tevi?????Astia isi bat joc si mananca banii celor care ii platesc.

  2. Nu inteleg de ce teoficarea e ca un greiere. Vara va merge prea bine! Nu munca , nu idei, se cheltuiesc bani aiurea.Toamna tarzie aduce stresul, iarna ne trezeste frigul! Incep dezastrele, incep carpacelile. Se casca gauri abandonate in ploaie. Parca aveati o regula de revizuire a
    sistemului !? cazane, tevi, etc (concediile)??!! 🥵

  3. Asistam si suportam niste golaneli obraznice
    Gaurile se sparg intentionat tot aburul fierbknte il vedem iesim pe trotuare
    Se deschid si capacele as nu se freeze presiune
    Ce intelegem ?
    Isi bat joc de noi si viata noastra
    Si ii platim bine ptr asta

  4. Am înțeles că : nu se poate să primim apa și căldură dar, unde este continuarea?! Vom fi scutiți dela plată?
    Nu credeți că ar fi normal să veniți cu precizari?

  5. Să plătim la temperatură apa caldă nu la consum. La căldură ar trebui pe șoseaua Iancului să nu factureze nici un consum. Daca nu vom avea servicii pentru minim de civilizație, propun că toate asociațiile de proprietari să nu plătească facturile.

  6. Termoenergetica ne vinde gogosi. Afirma ca furnizeaza agentul termic sub parametri. Dar in cartierul Tei nu exista nimic, nici calaie, totul nu merge. Nici duminica nu va functiona nimic. In presa declara una si pe teren este alta. Prosti suntem noi ca platim. Termoenergetica desfiintata si centrale de bloc. Dar cine sa o faca?!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger