AcasăSOCIALTelefonul Copilului - 119. Cine poate suna/Firea: Se va răspunde zilnic -...

Telefonul Copilului – 119. Cine poate suna/Firea: Se va răspunde zilnic – VIDEO

Telefonul Copilului - 119. Cine poate suna/Firea: Se va răspunde zilnic - VIDEOTelefonul Copilului - 119. Cine poate suna/Firea: Se va răspunde zilnic - VIDEO (foto: facebook)

Social-democrata aflată în fruntea Ministerului Familiei a anunțat, miercuri după-amiază, detalii despre proiectul Telefonul Copilului – 119.

La care pot suna, în primul rând, copiii aflați în situații dificile și care se simt victime ale violenței – fie că e vorba de natură fizică sau emoțională.

„Vă prezint în premieră naţională Telefonul Copilului – 119, la care se va răspunde zilnic, 24 de ore din 24, şi este vorba de un apel gratuit, deci o linie verde, nu presupune costuri”, a anunțat în primă fază Gabriela Firea, în după-amiaza zilei de miercuri, 5 ianuarie, la finalul ședinței de Guvern.

Cine mai poate apela 119

De asemenea, și persoane care au aflat despre o anumită situație vulnerabilă în care se află un copil pot pune mâna pe telefon, pentru a semnala acest lucru la 119. „Cine poate să sune la 119? Un copil care se simte abuzat, traumatizat, neglijat, victima violenţei de orice tip, fizică sau emoţională, psihică.

De asemenea, şi o altă persoană care are cunoştinţă despre o astfel de situaţie, un prieten, un coleg, un vecin, un apropiat. (…) Pot fi luate în considerare şi apeluri de la persoane care cunosc situaţii şi nu pot trece nepăsătoare peste faptul că un copil se află într-o situaţie dificilă, într-o situaţie vulnerabilă”, a explicat Firea.

Firea: Există o interconexiune între 119 şi 112

Social-democrata a mai explicat faptul că va exista o colaborare cu reprezentanții MAI, ministerul condus de către Lucian Bode. „Începând de astăzi (miercuri-n.n), se poate suna (…) pentru a anunţa situaţii. Suntem în directă colaborare și cu reprezentaţii Ministerului de Interne, pentru că aşa este normal, şi există o interconexiune între 119 şi 112, pentru că este posibil să fie nevoie şi de o acţiune imediată în cazul unor violenţe, unor brutalităţi care se pot solda cu punerea în pericol a vieţii copilului sau copiilor şi atunci intervenţia trebuie să fie una imediată.

S-a mai aflat de la ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse faptul că sunt câte cinci persoane alocate la fiecare Direcţie de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din judeţe, care vor lucra în schimburi astfel încât să fie asigurat intervalul de 24 de ore, pentru a prelua apelurile. „Există pregătite deja echipe mobile cu specialişti care să se deplaseze la faţa locului în urma telefoanelor primite”, a mai precizat ministrul Firea.

173 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger