AcasăSOCIALTehnologia americană, simbolul concedierilor în masă

Tehnologia americană, simbolul concedierilor în masă

Gigantul comerțului electronic Amazon va desființa  peste 18.000 de locuri de muncă, inclusiv în Europa, într-un alt semn major al dificultăților sectorului tehnologic din SUA.

Într-o postare pe site-ul companiei, directorul Andy Jassy a declarat că Amazon, care anunțase deja în noiembrie circa 10.000 de reduceri de locuri de muncă, și-a revizuit estimarea în sus și „intenționează să reducă puțin peste 18.000 de joburi”.

Fără a indica defalcarea acestor reduceri de locuri de muncă, executivul a menționat că angajații afectați vor fi „contactați” de companie pe 18 ianuarie.

„Revizuirea planificării noastre anuale  a fost mai dificilă în acest an, având în vedere incertitudinea economică și faptul că am făcut multe angajări în ultimii ani”.

Grupul de retail a făcut angajări masive în timpul pandemiei pentru a face față creșterii cererii, dublându-și forța de muncă la nivel global între începutul anilor 2020 și 2022.

La sfârșitul lunii septembrie, Amazon avea 1,54 milioane de angajați la nivel mondial, fără a include lucrătorii sezonieri angajați în perioadele de activitate crescută, cum ar fi sezonul sărbătorilor.Reducerile de locuri de muncă sunt cele mai mari dintre cele anunțate recent în sectorul tehnologic din SUA.

Este, de asemenea, cea mai masivă reducere de personal din istoria companiei din Seattle.Amazon și-a văzut profitul net scăzând cu 9% față de anul trecut în al treilea trimestru. Pentru ultimul trimestru, se aștepta în noiembrie la o creștere anemică după standardele sale, între 2% și 8% în ritm anual, și la un profit operațional până la  4 miliarde de dolari, față de 3,5 pentru aceeași perioadă din 2021. Grupul urmează să își anunțe rezultatele anuale la 1 februarie.

În sectorul tehnologic, marile platforme susținute de reclame se confruntă cu tăieri bugetare din partea agenților de publicitate, care își reduc cheltuielile din cauza inflației și a creșterii ratelor dobânzilor.

Compania mamă a Facebook, Meta, a anunțat în noiembrie că va elimina 11.000 de posturi, adică aproximativ 13% din forța sa de muncă.

La sfârșitul lunii august, Snapchat a redus aproximativ 20% din forța sa de muncă –  peste 1.200 de angajați.

Twitter, care a fost cumpărat de Elon Musk în octombrie, a concediat aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajați. Compania de IT Salesforce a informat că renunță la aproximativ 10% din angajați(8000 de locuri de muncă).

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
406 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce treabă are Amazonul capului de pluă de bezos cu tehnologia? Păi ăștia sunt un site de comerț, „decât”.
    În rest, firmele perciunatului împuțit de țucărberg poa’ să dea faliment, nu plînge nimeni.

    • mai mult are Glovo sau Uber…….
      (bezos nu are bani de peruca
      sau de ce se commanda in caz de chelie)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger