AcasăSOCIALȚeapa țepelor. Majorarea salariilor polițiștilor, amânată pentru 2023

Țeapa țepelor. Majorarea salariilor polițiștilor, amânată pentru 2023

Polițiștii, lăsați cu buza umflată de parlamentari

Parlamentarii vor să amâne până la sfârșitul anului 2022 și chiar începutul anului 2023 votul pentru Ordonanța 130/2021 și, implicit, pentru amendamentul care îi excepta pe polițiști de la neacordarea tranșelor din legea salarizării pentru sectorul bugetar. Sindicaliștii din MAI sunt deciși să iasă în stradă, primul protest fiind deja programat pentru 6 aprilie, alături de BNS.

Conducerea Sindicatului Polițiștilor Europol ne spune că a primit informații de la parlamentarii liberali și social-democrați că s-a decis amânarea majorărilor salariale pentru familia ocupațională din sectorul ordine publică și apărare până cel mai probabil la începutul anului viitor. Acest lucru a stârnit nemulțumiri majore în rândul polițiștilor, mai ales că politicienii promiseseră că le vor rezolva revendicările.

”Avem semnale negative din partea parlamentarilor, atât de la PNL, cât și de la PSD. În mod neoficial, ne-au comunicat că se intenționează să se amâne cât mai mult majorările salariale ale polițiștilor din Legea 153/2017, pentru sfârșitul anului 2022 sau începutul anului 2023. De fapt, vor amâna aprobarea Ordonanței 130/2021, prin care se stabileau măsuri bugetar-fiscale pentru anul 2022 și nu se acordau tranșa corespunzătoare din legea salarizării pentru sectorul bugetar. Amânarea aprobării ordonanței va însemna și amânarea amendamentului prin care polițiștii erau exceptați de la aceste măsuri. În amendament era trecut că majorările se dădeau din luna februarie, adică deja au început să ciupească, nu mai e din ianuarie, iar cu trecerea timpului vor spune că se începe cu martie, cu aprilie și tot așa. În acest condiții, este clar că, dacă nu ieșim în stradă să ne exprimăm nemulțumirile, nu se va întâmpla absolut nimic”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Acesta ne spune că puterea de cumpărare a polițiștilor a ajuns acum, după aplicarea a jumătate din Legea salarizării, mai mică decât înainte de acordarea celor două tranșe de majorări. Protestul de pe 6 aprilie este primul pe acest an, dar este o încălzire pentru protestele de mare amploare care vor urma, susțin sindicaliștii.

Polițiștii nu sunt o prioritate

Neaplicarea Legii salarizării și înghețarea salariilor timp de doi ani au venit la pachet cu creșterea alarmantă a prețurilor la carburanți, curent electric și alimente, iar polițiștii sunt în continuare în prima linie, așa cum au fost și în perioada pandemiei, se arată într-un comunicat al Sindicatului Europol.

”Și acum, în contextul războiului din Ucraina,  colegii noștri, începând cu polițiștii de frontieră la granițele țării, polițiștii de la imigrări și cei de la Poliția Română, gestionează situația refugiaților, fiind permanent în slujba țării. Pentru că așa este la noi, la obligații înainte, la drepturi înapoi și, pentru că polițiștii nu mai acceptă să fie eroii de sacrificiu, miercuri, 6 aprilie, ne alăturăm amplelor proteste declanșate de confederația Blocul Național Sindical, pentru a ne cere drepturile care ni se cuvin și pentru a exista o echitate. Putem să mai răbdăm să fim folosiți pe post de carne de tun de o guvernare incompetentă pentru care polițiștii nu sunt o prioritate? Suntem sătui doar de laude, iar când e vorba de aplicarea drepturilor suntem pe lista de așteptare”, se mai precizează în comunicatul Sindicatului Polițiștilor Europol.

Și-au pierdut răbdarea

Nici Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) nu mai crede în promisiunile parlamentarilor. Reprezentanții SNPPC au transmis că au luat act de tergiversarea adoptării Legii privind aprobarea OUG nr. 130/2021 și a amendamentului de exceptare. ”Având în vedere că deja s-a depășit termenul prevăzut în regulamentul Camerei Deputaților, pentru depunerea  Raportului comun, de către Comisiile de Buget, Finanțe și cea de Muncă (15.03.2022), solicităm acestui for parlamentar urgentarea procesului legislativ al Pl-x 52/2022 și amendarea OUG 130/2021 cu propunerile FSNPPC, în care am cerut aplicarea, în integralitate, a Legii 153/2017”, se arată într-un comunicat al SNPPC.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
30.797 afisari

80 COMENTARII

  1. Nu e țeapă. TREBUIE SĂ LI SE REDUCĂ SALARIILE, LA TOȚI MILITAURIZAȚII, CU MĂCAR 50%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    ȘI FĂRĂ SPORURI, NORME DE HRANĂ, LOCUINȚE….
    Vârta de pensionare minim 62 de ani (femeile).

    • @Barbu Gh.
      URAAAA!!!!! URAAAAA!!!!!!URAAAAA!AAA!!!!!!!!
      CA-N ARMATA.AI STRGAT URA AI MANCAT FRIPTURA SI AI DECALOTAT STRAMBATURA
      RALA PARUL POSTAVARUL
      UITE LUNA UITE CARUL UITE MINUMEA LUI FRATELE CA ARTARUL
      LA MUUUULTIIII ANIIII!!!!!!!!!!!!!
      CU EXECUTARE
      EXECUTAREA

        • Ce ar fi sa amane și polițistul solicitarea ta la 112 tot pentru 2023?
          Tu la munca mergi de dragul muncii sau pentru salariu?

          • Corect. Pe noi, pensionarii,ne-au furat,cu indexarea pensiilor militare pe anul 2021,cu inflația pe anul 2019, mai întâi cu amânarea, din ianuarie până în septembrie, apoi până în ianuarie 2022, iar atunci C(î)UȚU!…pensiile fiind totodată și plafonate.

      • Ai si gasit comparatia ,gulita ,cu profesorii care freaca menta 8 luni ,4 luni stau in vacante !Hai .la pascut cu tine!

      • Sunteți sigur de ce afirmați? Dacă femeia de servici dintr-o școală are 3000 de lei salariu oare cât are un profesor??

      • Un profesor stă 6 ore la la serviciu pe când un polițist, jandarm sau pompier e la dispoziție 24 din 24 . Tu nu ești întreg la cap cu afirmațiile astea . Se vede că nu ești în cunoștință de cauză, băi tâmpitule .

      • Aveți dreptate ar trebui să lucreze 18 ore pe săptămâna și de restul să facă pregătiri în privat cu elevii…și bineînțeles fără a completa declarația unica…

      • Cat vine efetiv la munca un stimat profesor domnul meu ?!… la ce riscuri este expus acesta ?!… cat inseamna timp de lucru suplimentar in decursul unui an la aceasta categorie … ?!….si intrebarile pot continua …dificultatea misiunilor ,diversiatatea lor de la o zi la alta , gradul de pericol …etc etc…

    • Frustrat ca n-ai putut ajunge și tu „militaurizat”? Normal.
      Retardații nu au loc. Ei ajung în parliament și guvern.

      • Să-mi dea. Iar ție să-ți dea după cât ești de util societății, haită asistată ce ești.

        • Profesorul stă la muncă 6 ore pe când polițistul chiar și 24 din 24. Habar nu aveți ăștia care adormiți noaptea în pijamale acasă .

        • Tare as vrea sa suni la 112 si ala sa iti spuna ca vei fi onirat cu prezenta unui echipaj in 2023…
          La cat de idioti sunteți unii nici nu meritati poliție, meritati sa va aparari singuri…

        • Măi căcat cu ochi, dacă nu ar fi acești militaurizați, jigodiile ca tine ar fi futute-n cur și-n gură ziua în amiaza mare, întelegi? Si tu ai suna probabil la 112, dar ar veni mă-ta să te ajute… Pișa-m-aș pe muia voastră de bombardieri din spatele tastaturii! Păi ce ar însemna o țară fără sistem de ordine și siguranță publică, măi pizdo?! Te pomenești că dacă eu, cetățeanul de rând, sunt atacat pe stadă, vine un lăchios ca tine să mă salveze de atacatori?! În plus, ce să facă în stradă un militar/polițist la 62 de ani?!… Gândești cu ceea ce ai: capu’ de la pulă! Mai bine, sărăntoci frustrați ca tine ar trebui să fie expulzați dracului din România, să se curețe țărișoara asta de lepre!

          • Bv, Adriane, ii ziceam si eu cateva oligofrenului dar ai punctat tu tot, nu poti sa te pui pa mintea unui idiot ca asta cu mintea odihnita, trebuie lasat sa latre si ignorat, durerea este ca sunt multi ca neica nimenea asta!!!!

      • De ce, putoare parazită? La muncă, hoitule, nu la frecat menta pînă la 42-45 de ani.

        • Barbule ești prost de dai în gropi dacă spui așa ceva .De ce nu vi tu în sistem și să ceri înjumătățirea salariului, dacă te ține și să vezi cu ce se mănâncă .

    • Gunoaiele frustrate care nu sunt în stare de a practica o meserie plina de responsabilitate și riscuri majore ies întotdeauna la suprafață!!!

    • Copil atomic ☢făcut din părinți radioactivi ☣.Țu ești mai prost decât prevede legea🤭🤫.Hai sictir frustratule 🤭🤫

    • Nimeni nu pleacă urechea la tot felul de handicapați frustrați ca tine. Te suportăm că nu avem ce face; suntem obișnuiți cu viteji ca tine slabi de înger.

    • Cand ti-o arde casa…iti doresc sa vina sa ti-o stinga vreo 3-4 pompieri in varsta de 60 de ani

  2. Stirea asta daca era de 1 Aprilie nu prea o credea nimeni, dar asa e clara treaba, guvernul isi asuma prevederile OUG 130/2021 aproape in integralitatea, cu mici exceptii adica pentru cei din sectorul sanitar si invatamant!!! Politistii trebuie sa suporte rigorile serviciului cu stoicism, chiar si pretul vietii!!!!

      • Ți ai luat amenda sau ti-a tras-o vreun politist ? Altfel nu erai asa de înverșunat, cu spume la gura.

          • Vorbește frumos băi jegosule și nu te mai lua de nevasta omului .Dacă ești prost stai acasă . Are dreptate probabil ți-a tras-o vreun polițist pentru că ai încălcat legea .

        • @Vlaicu
          Hai ca te vad om serios,ti-ai dat un nume…..vad ca sunteti suparati pe acest forum si incerc sa mai destind putin atmosfera
          Eram prin anii ’90 in facultate,1994-1996,cam asa ceva si unul din colegi era subofiter la jandarmi,noi ceilalti colegi ii ziceam colonelul,saracu a ramas tot subofiter desi a terminat facultatea si in sfarsit…..ne povestea colonelu,ca pe vremea aia nu era cu videochat,era cu „linia erotica” daca mai tineti minte….si ne zicea colonelu ca toate nevestele de politisti de atunci,nu se supara nimeni e poveste de acum 26-28 ani….asadar,toate nevestele de politisti lucrau si pe la „linia erotica”……mai am povesti din astea dar sper ca v-am descretit fruntile

      • Zi sa mori tu! Da’ tu ce plm prestezi? Un milog care latra pe la colturi, frustrat si parasit de femeie. Lasa netu’ si postarile de c4c47 si mars la munca.

  3. Te-a amendat sau ti-a tras-o tare de tot vreun politist, Barbule. Altfel nu puteai fi asa de înverșunat împotriva lor. Îți sar balele din gura, parca ești turbat. Dacă e asa, te înțeleg, dragule. RIP.

  4. Barbu Ghe esti personificarea unei vome de la coltul blocului. Ai o boala pe tot ce poarta uniforma de n am vazut. Te vindeci simplu: impusca te dracu si nu mai agoniza atat

  5. La munca belitori de p..a. A-ti nenorocit o gramada de oameni cu masurile si amenzile ilegale de la mascarada covid. Salariul minim meritati ca orice muncitor. Si salariul minim e mult pt. Tagma voastra pt. Ca nu produceti nimic. Sunteti pe o mana cu infractorii si interlopii si parazitati oamenii muncitori cu salariile voastre si amenzile voastre ilegale, belitori de p..a ce sunteti voi. Paraziti intestinali.

    • Toti agramatii posteaza. Nu esti in stare sa scrii corect dpdv gramatical, da’ ai pretentii.

    • Mda te-ai trezit și tu vorbind .Tu crezi că amenzile le-au dat de capul lor . Da ce să mai zici de pompieri de exemplu care chiar muncesc .

  6. Barbu ghe!
    Ești un labagiu….
    Eu ma pregătesc sa ies la pensie acum la 45 ani…..
    Pe banii de la „prostii ca tine” doar pe plaja în Ibiza stau…..
    Asta e….
    Nu ai avut noroc , scursura.. ce esti….

  7. Tăiați toate salariile…toți ne uitam la celalalt..de ce câștiga mult/putin.. își pune cineva întrebarea, ce faci când un interlop va ajunge sa îți violeze/agreseze familia iar tu vei putea doar asista cu neplacere la aceasta situație? Pt ca da..polițaiul nu își mai asuma riscuri pt 1000€ pt ca nu își pune familia în pericol pt o mizerie de solda. Pt acei bani poți lucra în alta parte și nu iti asumi riscuri.. bineînțeles cei care nu știu sa citească/vorbi vor fi mereu frustrați si vor avea salariul minim pe economie pe care il consuma pe vodca+paine. Toti bugetarii merita salarii foarte mari, iar apoi trb făcută curățenie în sistem. Vezi cazul medicilor! Nu se plang de salarii mici, dar acum e momentul sa îi bagi la pușcărie pe cei care nu respecta pacientul și nu își fac datoria! La fel și în invatamant..iar peste 20-30 ani va fi alta generație educata, care nu v-a mai gandi ca cei de pe aici..unii

  8. Asa se intampla cand intri in polemica cu un prost.😂. Te bate pt ca este prost de mic si ii vine usor😂😂. Este vorba despre incalcarea cu buna stiinta a unei legi de catre chiar statul roman nu de frustrarile unor idioti care urasc pentru ca..atata stiu. Domeniile afectate de amanare sunt si au fost prioritare pt stat mai ales in contextul actual. Presupun ca cei care sunt atat de vehementi si impotriva v ati si facut pasapoarte😂😂😂.

  9. Toti prosti au acces acum la internet …
    In loc sa va organizati voi cei nemultumiti pentru a forma sindicate sau pentru a cere mariri de salarii corespunzatoare pentru voi stati si frecati menta pe net si dupa va plangeti ca cei din sistem au mai multe drepturi ca voi … Ei bine ei macar fac ceva pentru a isi pastra acele drepturi …proteste greve etc … Voi in schimb comentati si cam atat inapoi la ros oase, aia e :))

    2. Va plangeti ca ei ies devreme la pensie ca au salarii mari etc … Intrati si voi in sistem (sau macar bagatii pe copii vostri) dar hei e mai usor sa comentezi decat sa faci ceva efectiv :))

    3. Oricat de mult comentati si va frustarti voi vom primi acea marire cuvenita iar voi daca nu lasati fb.ul si nu va organizati o sa rontati la oase in continuare

    Hai noroc, ne vedem in strada sa ne aparam drepturile noi ca politisti chiar ne este greu sa traim cu 4000 lei pe luna si ne cerem drepturile daca voi va descurcati si sunteti multumiti cu 2000 atunci e stric parerea voastra … Mai usor cu fb.ul ca poate va dau astia afara si nu mai aveti nici macar atat

    O zi buna, chiar o sa imi iau acum o punga de pufuleti si ma voi gandi la voi 🙂

  10. Eu cred ca lui varu miu Barbu Ghe, i-a frecat vecinu nevasta și când sa dus la politie i-a frecato și agentul, de asta este asa de frustrat.
    Nu mai fi frustrat Gheorghiță….de prost ce ești și a luat-o nevasta ta.
    Se vede de la o posta ca ai făcut pușcărie pentru delapidare de nevastă 😀😅🤣

  11. Nu cred ca trebuie intrat in discutii cu tot felul de oameni care nu inteleg de fapt despre ce este vorba. Nici macar de dragul discutiei,acum toata lumea ii raspunde lui”Gheorghe”😂. Problema este ca statul va…tepuie pt ca poate. Daca de invatamant,de sanatate le este teama pt.ca oricand pot bloca sistemele in care lucreaza,la militari la politisti stau fara grija.In afara de un miting doua,nu pot face nimic. Militarii nici atat.Reprezentati de sindicate slabe vorbind pe mai multe voci nu va veti face auziti niciodata. Multi care au scris aici uita ca in timp ce la medic merg cu banutii in buzunar,la scoala se bat in a face cadouri pt ca sa fie bine copiilor lor pe care ii duc la meditatii ca…la scoala se face orice numai carte nu,un militar un politist isi face treaba in orice conditii. Sigur sunt si uscaturi dar nu cred ca trebuie generalizat. Daca tot vorbim de normalitate trebuie sa fim si corecti. Scria cineva si reprosa amenzi din pandemie. Orice sanctiune este stabilita printr o lege.ordonanta. Inteleg ca dupa logica persoanei sunt vinovati cei ce le aplica nu cei ce le emit.

  12. Tot din cauza urii între categoriile sociale au făcut ăștia praf pensiile militare și se pregătesc să le bage pe contributivitate. Fiindcă așa vrea societatea civilă. Care vrea și protecție totodată.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger