AcasăSOCIALŢEAPA din cutiile de PATE! Cât ficat de porc se regăseşte, de...

ŢEAPA din cutiile de PATE! Cât ficat de porc se regăseşte, de fapt, în aceste conserve

pate-ficat-de-porcŢEAPA din cutiile de PATE! Cât ficat de porc se regăseşte, de fapt, în aceste conserve

Infocons a transmis o alertă alimentară pentru pateurile de porc din supermarketuri. Autoritatea menţionează faptul că produsele de acest timp sunt diluate și că ingredientul de bază este apa, iar ficatul de porc se regăsește în proporţie de doar 15%.

Astfel, potrivit ANPC, ficatul de porc se regăseşte într-o proporţie cuprinsă între 15 şi 47% din compoziţie la produsele analizate și care se regăsesc pe piaţa din România.

Mai multă apă decât carne

Pateul de porc este un produs consumat în cantități mari de către milioane de români dar care nu poate asigura o siguranță alimentară în contextul în care produsele comercializate pe teritoriul României sunt slab calitative.

Din punct de vedere ingredientului principal: 45% au în compoziţie prim ingredient apa, 37,5% au în compoziţie prim ingredient ficatul de porc, 12,5% au în compoziţie prim ingredient slănină, 5% au în compoziţie prim ingredient alt timp de carne”, precizează ANPC în comunicat.

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie: 25% au în compoziţie proteină animală din/de porc, 77,5% au în compoziţie slănină, 37,5% au în compoziţie şorici, iar 15% proteină animală din porc, slănină şi şorici, se arată în document.

Pateurile din România conțin E-uri novice

Pe de altă parte nu numai conținutul mic de ficat de porc este problema principală. De exemplu majoritatea pateurilor din supermarketurile din România conțin E-uri novice.

Aditivii alimentari cel mai des utilizaţi sunt: nitrit de sodiu (E250), carmina (E120), caragenan (E407), trifosfaţi de sodiu (E451).

author avatar
Andrei Ștefan
970 afisari

6 COMENTARII

  1. Infocons sa dea cu subiect si predicat care producator de pate si ce model e cel mai nociv si care sunt cat de cat OK,ce-i vrajeala asta? Dati nume fratilor ca murim ca prostii mancand rahat din supermarketuri.

  2. !5% au în compoziţie prim ingredient alt timp de carne”
    De care timp? Mezozoic, neolitic ? Care, cum, cât făcut de ce firmă? ANPC are laboratoare? Altfel pentru ce-i plătim? Ca să protejeze Consumatorii … Care comsumatori?

  3. MAI STEFANE CHIAR ESTI UN HABANIST , „PATEURILE DIN ROMANIA CONTIN E-URI NOVICE”. STEFANE DA FUGA LA DEX SA VEZI CE INSEAMNA NOVICE .
    ANALFABETISMUL ASTA NEFUNCTIONA E BAZA PRESEI ONLINE !.

  4. Cei de la antefrig se laudã cã au un patru fãrã Euri;dar pånã nu este verificat la laborator,nu am convingerea cã este chiar asa.
    Toate eurile sunt nocive.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger