AcasăSOCIALTe cazezi şi mănânci gratis pe litoral în vara 2023. Programul prin...

Te cazezi şi mănânci gratis pe litoral în vara 2023. Programul prin care hotelierii oferă nopţi de cazare şi mese cadou

Vacanță „plătită” cu dosar penal: Un român dintr-un sat carantinat a ajuns pe litoral

Am trecut de jumătatea lunii august, astfel că sezonul estival se îndreaptă către ultima sa parte în vara 2023.

În acest weekend, se dă startul programului „Zile gratuite”, iar hotelierii vin cu pachete în care includ nopţi de cazare şi mese cadou. Cei care vor să vadă marea pe finalul verii vor plăti cu 20% mai puţin.

Cazarea se ieftineşte cu 20%

De sâmbătă, cazarea se ieftinește cam cu 20%. Șezlongurile se vor închiria cu 10 lei în minus, iar după fiecare sticlă de apă minerală sau de bere, turiștii vor rămâne cu câte un leu în plus în portofel.

Cu un soare care nu s-a ascuns deloc în nori, 27 de grade în aer și apă caldă, turiștii aflați acum pe litoral se bucură din plin de vacanță.

„Cele mai căutate stațiuni sunt Eforie Nord, Mamaia și Neptun-Olimp. Prețurile pornesc în stațiunea Mamaia de la 208 lei pentru o cameră dublă, la două stele, în următoarea perioadă. În timp ce la trei stele, o cameră dublă, cu mic dejun, pornește de la 286 de lei„, spun agenţii de turism.

Plăteşti 4 nopţi, stai 5

Concret, la un resort din Năvodari, pentru 4 nopţi plătite puteţi sta 5, aşadar primiţi o noapte gratis. În oferă intră şi accesul gratuit la SPA, la piscină, la sala de fitness sau la locurile de joacă pentru copii.

La un hotel de patru stele din staţiunea Mamaia, pentru un sejur de minim 5 nopţi, primiţi un cupon de 150 de lei la restaurantul unităţii de cazare.

Scad şi cheltuielile de pe plajă

Turiștii vor cheltui mai puțin și pe plajă. A scăzut deja suma cerută pentru închirierea șezlongurilor. În Mamaia, de pildă, de la 40 de lei, la 30 de lei.

„Am scăzut berea de la 8 lei, la 6 lei și 50 de bani. De la 7 am făcut-o 6 lei. Și tot așa, am scăzut toate cam cu un 1 leu, 1,5 lei„, a spus un manager de pe plajă.

Ochelarii de soare, cei drept, fabricați din plastic îi vor da cu 25 de lei și nu cu 35, așa cum o făceau în vârf de sezon. Iar abțibildurile de lipit pe piele sunt 5 lei, două mai mici.

author avatar
Andrei Ștefan