AcasăSOCIALTaximetriştii din Iaşi fac bani grămadă pe suferinţa ucrainenilor: le iau grămezi...

Taximetriştii din Iaşi fac bani grămadă pe suferinţa ucrainenilor: le iau grămezi de euro ca să-i ducă în Germania sau Italia

taxi iasi

Taximetriştii din Iaşi se îmbogăţesc pe spatele ucrainenilor care fug de război. Şoferii primesc comenzi fabuloase de la ucrainenii care fug din calea războiului. Oamenii foarte înstăriți nu ezită să plece din România în alte colțuri ale Europei cu taxiul. Curse plătite cu bani grei, evident.

Refugiaţii care vin cu bani la noi în ţară plătesc sume foarte mari ca să scape de război. Frica îi îndeamnă să scoată din buzunare chiar și câteva mii de euro, echivalentul unei curse cu taxiul de la Iași până în Germania.

3500 de euro până la Munchen

Întrucât locurile în cursele aeriene sunt limitate, aceștia sunt dispuși să plătească sume consistente taximetriștilor pentru a ajunge unde doresc.

Am avut apel pentru cursă de la Aeroportul Iaşi la Munchen, sau în Italia, chiar şi pentru Varna astăzi. Nu ştiu ce se întâmplă cu oamenii ăştia! Parcă nu mai gândesc! De la Iaşi la Munchen a fost 3.500 de euro. Cât jumate din maşină! Şi banul cash, da?!”, a spus un taximetrist, citat de Ziarul de Iași.

Pentru o cursă spre nordul Italiei, se cer cam 2.000 de euro, iar până la Varna, Bulgaria, 1.000 de euro, cel mai puţin. Cererile vin, pentru că nu mai există locuri la cursele de pe Aeroport.

O altă categorie de refugiați sunt cei care au un anumit status social, cu studii superioare, care închiriază apartamente pentru 3-4 luni, cu prețuri ce variază între 300 şi 500 de euro pe lună. Mulți dintre aceștia își continuă job-urile online, și caută să îşi înscrie copiii la şcoală.

author avatar
Andrei Ștefan
495 afisari

5 COMENTARII

  1. Zona estica a tarii oricum este saraca, macar taximetristii cocalari (sau nu) sa face ceva parale cu ukrainienii ce au parale.
    Cei care nu au parale de unde sa plateasca? Oportunitate de „business” in stil moldovean?

  2. Le plânge careva de milă racheților cioloveci?????????????? EU NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger