AcasăSOCIALTaximetriştii din Bucureşti îşi fac de cap. Poliţiştii i-au ars imediat la...

Taximetriştii din Bucureşti îşi fac de cap. Poliţiştii i-au ars imediat la buzunare

taxi Buc Taximetriştii din Bucureşti îşi fac de cap. Poliţiştii i-au ars imediat la buzunare

Poliția Locală a Municipiului București a dat amenzi în valoare de 225.000 de lei de la începutul anului 2022 până acum, mai multor taximetriști din București.

În urma verificărilor efectuate de către agenți, în primul trimestru al anului, au fost găsite 160 de cazuri în care legea a fost încălcată.

Abaterile „preferate” ale taximetriştilor

Valoarea totală la care au ajuns amenzile date este de 225.100 de lei. Mare parte din aceste nereguli au fost depistate de către polițiști la Gara de Nord. Stațiile de taxi cele mai vizate de aceste controale au fost următoarele:

Tot la Gara de Nord, cu ocazia ultimei acţiuni de control, din data de 29 martie, poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au depistat şi un conducător taxi care a modificat fără drept perioada de valabilitate a buletinului de verificare metrologică. După întocmirea actelor procedurale, taximetristul a fost predat Politiei Romane pentru continuarea cercetărilor”, a transmis Primăria Capitalei.

Potrivit Primăriei, cele mai frecvente abateri constatate sunt:

  • refuzul de a realiza cursa,
  • suprataxarea clienţilor,
  • lipsa autorizaţiei de transport persoane,
  • neprezentarea atestatelor profesionale sau a altor documente necesare desfăşurării, în condiţii de legalitate, a activităţii de transport public în regim de taxi.

Ca măsuri complementare, poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au retras 16 autorizaţii şi trei certificate profesionale, în alte 11 cazuri au fost sesizate alte autorităţi în vederea reţinerii autorizaţiilor de taxi.

De asemenea, în două situaţii, Brigada Rutieră Bucureşti a dispus suspendarea dreptului de a conduce un autovehicul prin ridicarea certificatului şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare.

author avatar
Andrei Ștefan
440 afisari

1 COMENTARIU

  1. Peste 80% din taximetristi sunt obraznici ,hoti,nesimtiti ,agresivi in trafic ,incalca flagrant majoritatea regulilor de circulatie.
    In caz de accidente se suna intre ei se pun unii pentru altii martori mincinosi.
    Intre politie si taximetrie exista o colaborare stransa si de cele mai multe ori politia refuza sa vina la constatari de accidente fara victime !,iar mersul la politie pentru declararea accidentului si obtinerea adeverintei de reparatie se lasa cu interpretarea dupa capul si vointa politistului care-i mana in mana cu taximetristul !.
    La miile de taximetristi din Bucuresti ce-s alea 225 de mii amenda ?,sau ce-s alea 16 autorizatii retrase cand ei sunt sute cu probleme !.
    Toata actiunea este de fatada .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger