AcasăSOCIALTaxe și impozite mai mari pentru bucureșteni. Câți bani vor scoate din...

Taxe și impozite mai mari pentru bucureșteni. Câți bani vor scoate din buzunare

taxeVeşti bune: Parlamentul bate în retragere cu scumpirea impoitului la case. Cât am plăti, de la 1 ianuarie

Bucureșteni vor plăti taxe și impozite mai mare, începând cu anul 2023, o ședință în acest sens fiind programată joi, la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan a convocat consilierii CGMB pentru a vota majorarea taxelor și impozitelor locale. De la 1 ianuarie 2023, locuitorii Capitalei ar putea plăti cu 5,1% mai mult pentru taxe și impozite. De altfel, este luată în calcul o bonificație de 10% pentru persoanele care vor achita în totalitate impozitele până la data de 30 martie 2023, scrie News.ro.

„Potrivit legislaţiei în vigoare, autorităţile locale au obligaţia legală să modifice taxele şi impozitele anual, până la 30 aprilie, în funcţie de indicele de inflaţie.

În acest sens, în acord cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor.

Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră a pus în dezbatere publică proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2023 care prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 5,1%”, potrivit unui comunicat de presă al PMB.

Taxele și impozitele se majorează cu 5,1%

Una dintre taxele care se vor majora în București este cea pentru divorțuri. Rămâne de văzut dacă consilierii locali vor da undă verde și pentru aceasta.

Vor crește impozitele pe clădiri și nu numai. De exemplu, dacă în 2022 bucureștenii scot din portofel suma de 1.129 de lei per metru pătrat, pentru cele cu ”cadre din beton armat sau cu pereți exteriori din cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic și/ sau chimic”, în 2023 taxa ar putea atinge 1.187 de lei.

author avatar
Andreea Vlad
335 afisari

2 COMENTARII

  1. Si de ce vrei ba mai mult cu aia care ii ai ce ai facut ca altii mai miscau macar un domeniu tu nimic doar ai halit tu cu acolitii!!

  2. Sobolanii si mizeria se platesc; ca si prostia. Dar bucurestenii inca nu-si dau seama ca au fost prosti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger