AcasăSOCIALTAROM vrea să dea oameni afară ca să facă o economie de...

TAROM vrea să dea oameni afară ca să facă o economie de 8 milioane de euro!

taromTarom vrea să dea oameni afară ca să facă o economie de 8 milioane de euro!

Tarom are pe masă un plan de restructurare prin care numărul de salariaţi ar trebui să scadă cu 700 din 1.500 până la finalul verii.

Tarom, operatorul naţional aerian deţinut în continuare de statul român, discută un plan de restructurare care face parte din programul de ajutor de stat de 190 mil. euro obţinut anul trecut, care a menţinut compania pe linia de plutire.

Tarom estimează o economie de 8 milioane de euro

Proiectul de restructurare include patru etape estimate să se deruleze pe 25 de săptămâni, prin care numărul de salariaţi să scadă cu 700, de la 1.492 în februarie 2021.

Asta ar putea conduce la o reducere medie anuală a costurilor de personal ale companiei estimată la aproximativ 8 milioane euro.

Compania Tarom anunţă că a iniţiat proiectul de restructurare a personalului, una dintre componentele esenţiale ale planului de redresare a companiei.

Această măsură face parte dintr-un program extins de procedee în baza căruia Comisia Europeană a aprobat statului român acordarea unui împrumut de salvare pentru TAROM la începutul anului trecut.

Ulterior, compania a prenotificat Comisiei Europene, în data de 24 august 2020, planul de restructurare în vederea obţinerii unui ajutor de stat pentru restructurare pentru următorii 5 ani„, se arată într-un comunicat.

Activitatea Tarom, afectată de pandemie

Tarom arată că urmăreşte dimensionarea optimă a organizaţiei în raport cu volumul de activitate curent şi estimat pentru anii următori, urmărindu-se reducerea costurilor cu personalul, dar şi o distribuire eficientă a activităţilor la nivelul companiei.

Implementarea acestei măsuri prevede parcurgerea mai multor etape legale privind evaluarea şi departajarea personalului supus restructurării pe baza unor concursuri cu criterii transparente, echitabile, comunicate tuturor celor implicaţi, precum şi încheierea raporturilor de muncă cu angajaţii supuşi concedierii în urma procesului de departajare„, precizează compania.

Din cauza pandemiei care a închis graniţele şi a limitat drastic deplasările, companiile aeriene din întreaga lume s-au trezit într-o situaţie fără precedent, fiind ameninţate tot timpul cu falimentul.

Germania şi-a salvat compania naţională Lufthansa printr-un ajutor de stat de aproape 10 miliarde de euro, iar KLM-Air France a fost în aceeaşi postură. În România, guvernul a salvat Tarom şi operatorul Blue Air.

author avatar
Andrei Ștefan
123 afisari

1 COMENTARIU

  1. TOATE INSTITUTIILE STATULUI AU INCADRATE PERSONAL DUBLU ,TRIPLU ETC FATA DE CEL NECESAR ……………
    ROMANIA ESTE TARA LUI PAPURA VODA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger