AcasăSOCIALTarom, reacție după suspendarea zborurilor Blue Air. Ce află românii blocați pe...

Tarom, reacție după suspendarea zborurilor Blue Air. Ce află românii blocați pe aeroporturi din străinătate

tarom avionCutremur la TAROM. Compania aeriană, la un pas de insolvență

Reprezentanții operatorului aerian național reacționează în privința situației românilor afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air, în urma deciziei despre care s-a aflat marți după-amiază – VEZI AICI.

Compania TAROM a transmis, miercuri, că „va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor români afectaţi” de această situație.

Se caută soluții pentru introducere a unor curse speciale

În contextul actual legat de suspendarea zborurilor Companiei Blue Air, TAROM precizează că, deşi se află într-o perioadă cu un program de zbor foarte aglomerat şi un factor de încărcare care utilizează la maximum capacitatea de transport a aeronavelor, va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor români afectaţi, care se află momentan blocaţi pe diverse aeroporturi din străinătate„, susţin reprezentanţii companiei într-un comunicat transmis Agerpres.

Și nu sunt singurele aspecte pe care au ales să le transmită oficialii TAROM, în tot acest context. „Vom analiza cu atenţie, şi ca de fiecare dată, vom face eforturi intense pentru a suplimenta capacitatea de operare şi a identifica soluţii de introducere a unor curse speciale în acest context dificil”, au mai precizat reprezentanţii companiei.

Cărbunaru: Aeronavele Tarom vor fi pregătite pentru ca românii să ajungă acasă

De altfel, marți seară, purtătorul de cuvânt al Guvernului anunțase, după ce prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat celula de criză la nivelul Guvernului „pentru a urgenta rezolvarea situației românilor afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air”, că „premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor aflați pe aeroporturi care se află în afara granițelor”.

„În acest sens, românii își pot anunța prezența și pot solicita sprijin la secțiile consulare de la ambasadele noastre din țările respective. Totodată, pot să vă anunț că în această seară a fost activat un număr unic al call-center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. (…) Este numărul de telefon la care cetățenii români aflați pe aeroporturi din afara țării noastre își pot semnala prezența și pot solicita asistență consulară. Și, de asemenea, pot să solicite sprijin pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon care le este pus la dispoziție este 0040751084537. (…) Este call-center-ul, este numărul unic gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. După ce vor fi centralizate datele cetățenilor români care se află, fiind afectați de suspendarea zborurilor Blue Air, în aeroporturi din afara țării, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniță să ajungă acasă în siguranță”, a anunțat Dan Cărbunaru.

Citiți și: Câți români afectaţi de anularea zborurilor Blue Air au cerut sprijin să revină în țară. Cifrele vin de la MAE

Compania Blue Air, decizie radicală: suspendă toate zborurile din România, începând de astăzi

Pasagerii de pe Otopeni au făcut REVOLUŢIE. Ciucă se RĂZBOIEŞTE cu ministrul Mediului. Poprirea, ridicată

Cum încearcă Wizz Air și Ryanair să-i fure clienții companiei Blue Air. Ce au anunțat companiile aeriene

286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger