AcasăSOCIALTârgul de Crăciun din Capitală, doar un vis frumos. Nicușor Dan: ”Suntem...

Târgul de Crăciun din Capitală, doar un vis frumos. Nicușor Dan: ”Suntem pe marginea prăpastiei”

Noul primar vine cu o veste proastă despre Târgul de Crăciun din acest an (sursa foto: Facebook)

Chiar din prima zi de la preluarea mandatului de primar al Capitalei, Nicușor Dan a venit cu o veste tristă pentru locuitorii orașului care abia așteptau să vadă amenajat tradiționalul Târg de Crăciun din București.

„Nu o să avem Târg de Crăciun în această iarnă, pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională (…) în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem sa amplificăm acestă boală, această pandemie. În anii următori când vom fi trecut prin această pandemie, așa cum se întâmplă peste tot în lume, o sa avem târg de Crăciun în care Primăria va fi într-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privați”, a anunțat Dan, joi seară, la postul B1TV.

La Sibiu da, în București ba

Știut fiind faptul că la Sibiu, de exemplu, târgul de Crăciun va fi amenajat, chiar dacă și acest oraș se confruntă cu probleme generate de noul coronavirus, edilul Capitalei a părut de neînduplecat. ”Eu vreau să spun cu toată responsabilitatea: noi din punct de vedere sanitar suntem pe marginea prăpastiei, noi Bucureștiul. Opinia mea fermă pe acest subiect este că nu trebuie să avem un târg de Crăciun în această iarnă”, a susținut primarul Nicușor Dan.

Raportarea de joi a anunțat un nou record absolut de infectări, în decurs de 24 de ore, la nivel național: au fost înregistrate 6.481 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), potrivit datelor venite din direcția Grupului de Comunicare Strategică.
În Capitală, din totalul de 34247 de cazuri confirmate, 1129 au fost noi.

Datele oficiale arată că până la data de 29 octombrie, în România au fost confirmate 229.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 163.852 de pacienți au fost declarați vindecați.