AcasăSOCIALTânără instituționalizată, dusă la spital cu arsuri grave. „Este șocant cazul”

Tânără instituționalizată, dusă la spital cu arsuri grave. „Este șocant cazul”

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a cerut o anchetă, după ce o tânără de 19 ani, instituționalizată la un centru de plasament din Brădet, a ajuns la spital, cu arsuri pe față și pe corp. Oficialul guvernamental a mers să o viziteze pe fată, la spitalul din Brașov unde se află pacienta, în grija medicilor. Totodată, ministrul s-a deplasat și la centrul din Brădet, unde a stat de vorbă cu angajații. 

Ministrul Familiei spune că a aflat despre acest caz de la un ONG local.

Se declară indignată

„Condamn cu fermitate orice formă de neglijență, abuz sau violență în cazul copiilor instituționalizați.

Este șocant cazul de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet.

M-am autosezizat la aflarea cazului tinerei de 19 ani instituționalizate, adusă acum două zile la spital după ce pe corpul ei au fost constatate arsuri grave pe față, gât și spate. Cazul mi-a fost adus la cunoștință de către Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere (ASUM), un ONG local căruia îi mulțumesc pentru încredere.

Sunt indignată că, în România anului 2023, există atâta lipsă de umanitate față de acești copii”, a scris Natalia Intotero, duminică seară, 13 august, pe pagina sa de Facebook.

A cerut prefectului o anchetă

Șefa de la Ministerul Familiei a anunțat, totodată, că a mers la spital, să afle care e starea tinerei, dar și la centrul din Brădet. Și a cerut prefectului o anchetă, pentru a se afla exact cum de s-a putut întâmpla o asemenea situație.

Am ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, am vizitat-o pe pacienta în cauză, constatând că starea ei de sănătate fusese grav afectată. M-am deplasat la centrul din Brădet alături de prefectul județului Brașov, domnul Mihai Cătălin Văsii, și am avut discuții atât cu angajații, cât și cu tinerii instituționalizați. I-am cerut domnului prefect demararea unei anchete din partea tuturor instituțiilor abilitate.

Adevărul trebuie să iasă la iveală și vinovații să plătească!”, a transmis Intotero.

„De asemenea, solicit ANPDC, d-nei Elena Tudor, să trimită de urgență corpul de control al instituției la fața locului”, a mai menționat, pe Facebook, ministrul Familiei din Guvernul Ciolacu.

146 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu va mai opriti ba institutionalilor cu tratamente de lagar pt oamenii astia adusi la ingrijire nu la exterminare tineri sau batrani??

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Românii trăiesc tot mai greu din cauza scumpirilor. Oamenii stau în frig şi „fac foamea”

Guvernul pretinde că a căutat soluţii prin care să uşureze viaţa românilor, dar societatea o duce tot mai greu. Statistica nu minte, iar cifrele...

Angajaţii români care primesc mai mulţi bani, de la 1 ianuarie 2024. Majorarea intră direct pe card

Tichetele de masă nu reprezintă un beneficiu nou în România, fiind chiar unul cu vechime. Însă valoarea și popularitatea lor au crescut de la...