AcasăSOCIALTânără din Capitală, surprinsă hrănind un urs, amendată de jandarmi! Cât e...

Tânără din Capitală, surprinsă hrănind un urs, amendată de jandarmi! Cât e sancțiunea

Tânără din Capitală, surprinsă hrănind un urs, amendată de jandarmi! Cât e sancțiunea (sursa foto: Jandarmeria Arges/Facebook)

Jandarmii Postului Montan Arefu, din județul Argeș, au avut de muncă și în week-end-ul recent încheiat.

În ciuda faptului că e vorba despre animale sălbatice, imprevizibile, dar și de faptul că în ultima perioadă s-au tot raportat incidente în urma cărora oameni au ajuns pe mâna medicilor, după ce au fost atacați de urși, unele persoane par să nu aibă vreo teamă când se apropie de exemplare din familia lui Moș Martin.

O sancțiune, dar și avertizări

La doar câteva zile după ce se anunțase că jandarmii argeșeni au amendat un bărbat pentru o situație similară, mai nou s-a aflat că o tânără din București a fost sancționată pentru că ar fi ales să hrănească un urs.

”După ce săptămâna trecută, jandarmii au amendat un bărbat pentru hrănirea unei ursoaice cu pui, sâmbătă, o femeie în vârstă de 31 de ani din București a fost sancționată de jandarmi după ce a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs. Femeia a primit o amendă în valoare de 500 de lei, iar celelalte persoane care se aflau în zonă au fost avertizate despre pericolul creat și li s-a recomandat să-și continue drumul”, a transmis, luni, 17 iulie, Jandarmeria Argeș, via Facebook.

Totodată, reprezentanții acestei instituții le pun în vedere celor care au în plan să ajungă pe DN 7C Transfăgărășan ”că urșii sunt prezenți foarte des pe carosabil”, dar și, în contextul semnalat, că ”vor aplica legea atunci când aceasta este încălcată”.

Bărbat de 65 de ani atacat de urs în Tulgheș

La începutul acestei luni, un bărbat de 65 de ani a fost dus de urgență la spital, cu un elicopter SMURD, după ce a fost atacat de un urs, în apropierea locuinței omului, din localitatea Tulgheș, județul Harghita.

În ajutorul bărbatului a sărit atunci fiul acestuia, care a reușit să alunge animalul. ”Am contactat familia bărbatului și mi-au povestit că acest atac de urs l-ar fi putut costa viața pe bărbat, dacă fiul său nu se grăbea să-l ajute, nu-și lua pușca, și nu trăgea câteva focuri de avertizare în aer ca să sperie animalul prin zgomotul puternic”, transmisese ministrul mediului, Tanczos Barna, pe 3 iulie, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

233 afisari

4 COMENTARII

  1. De ce nu scrieti, mai romanilor, ca Ocolul Silvic are un fond din care trebuie sa cumpere mancare ursilor ..si nu e de ieri sau din 1990…dar ei scapa de banii astia altfel si lasa animalele fara mancare. Am intrebat in Azuga, Busteni si Sinaia de ce umbla ursii prin curtile oamenilor. Raspuns?! Astia de la Ocolul Silvic au furat banii pentru mancarea ursilor si o tot dau cu ursii agresivi ca sa ii poata vana, chiar si asa infometati. Asta e Romania educata pe care o lasa Iohannis…Trantorii au distrus padurile, au jefuit tot ce au prins, au infometat oamenii si animalele padurii, au vaxinat poporul si au ucis ursii cu pui cu tot…De aia ii vaneaza si pe oameni sa nu hraneasca ursii, ca sa ii poata ucide!

  2. Tu proastelor nu mai hraniti ursii ca apoi se hranesc cu voi. Sau dafa o faci du-te in padure sa nu te 📸 fotoredactorii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger