AcasăSOCIALTânără de 18 ani, cercetată pentru dare de mită. Ce ar fi...

Tânără de 18 ani, cercetată pentru dare de mită. Ce ar fi încercat să facă pentru a promova proba practică pentru permisul de conducere

sursa foto: Facebook/Direcția Generală Anticorupție

După ce a făcut 18 ani, și-a pus în gând să obțină carnetul de conducere. Doar că la proba practică pentru permis ar fi încercat să ofere șpagă, motiv pentru care e cercetată, fiind acuzată de dare de mită.

O tânără în vârstă de 18 ani a ajuns în vizorul oamenilor legii suceveni, fiind cercetată pentru dare de mită. În contextul susținerii examenului practic pentru obținerea permisului de conducere, se pare că fata ar fi oferit polițistului examinator bani, pentru a promova proba. Două bancnote de 50 de euro ar fi fost introduse în dosarul de candidat – reiese din precizările DGA.

„La data de 10.03.2023, organele de cercetare penală ale poliției judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava au fost sesizate de reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Suceava cu privire la comiterea infracțiunii de dare de mită, în contextul susținerii probei practice pentru obținerea permisului de conducere”, anunță sâmbătă Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), 11 martie, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, în aceeași zi, un agent de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Suceava avea planificată examinarea unui număr de 14 candidați la proba practică pentru obținerea permisului de conducere, „ocazie cu care ultimul dintre candidați, o tânără în vârstă de 18 ani, i-a oferit acestuia o sumă de bani pentru a-l determina astfel să o promoveze la proba respectivă”.

DGA: Momentul, surprins de camera video aflată în dotarea angajatului de la SRPCIV Suceava

Din câte mai reiese din comunicatul DGA, ea ar fi pus banii – 100 de euro, în două bancnote de câte 50 de euro – în dosarul de candidat. Ar exista și imagini surprinse de camera video aflată în dotarea angajatului de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SRPCIV) Suceava, potrivit aceleiași surse.

„Cu ocazia constatării infracțiunii flagrante de către polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în autoturismul de școală au fost identificate două bancnote de 50 de euro, pe care persoana în cauză le introdusese în dosarul de candidat, momentul oferirii fiind surprins și de camera video aflată în dotarea angajatului de la SRPCIV Suceava”, se mai transmite în comunicatul de presă.

Conform DGA, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, cercetările fiind continuate față de inculpată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

author avatar
Andrei Coman