AcasăSOCIALUPDATE/S-a dispus o REȚINERE în cazul tânărului găsit legat cu lanțul. Imagini...

UPDATE/S-a dispus o REȚINERE în cazul tânărului găsit legat cu lanțul. Imagini cutremurătoare și explicațiile mamei!

Un caz absolut șocant are în prim plan o familie din Vaslui.

UPDATE: Deși în primă fază indiciile și declarațiile pe marginea acestui caz dramatic conduceau spre ipoteza că mama ar fi fost cea care l-a legat pe tânărul din Vaslui cu un lanț de un copac, până ca aceasta să plece în vecini, anchetatorii par să meargă pe altă variantă. Și anume aceea că tatăl vitreg ar fi fost cel care l-ar fi imobilizat astfel pe tânărul de 28 de ani. „Faţă de un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă”, din câte au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, citați de stiridiaspora.ro.


Detaliile descoperite recent de un asistent social, care venise într-o verificare, ajunse apoi și în atenția primarului, au devenit între timp publice. Imaginile ajunse în presă sunt greu de privit. Și au iscat multă indignare, dat fiind faptul că este vorba despre un tânăr de 28 de ani, cu probleme psihice, găsit ziua în amiaza mare, în căldură, legat cu lanțul de un copac din curtea casei familiei, din comuna Cozmești. Lăsat singur acasă, fără haine sau apă.

După ce a fost eliberat din lanț, tânărul a ajuns în atenția cadrelor medicale de la ambulanța chemată la fața locului.

Cum se scuză femeia

Între timp, a revenit acasă și mama bărbatului, cea care ar fi trebuit să îi poarte de grijă, nu doar din postura de mamă, ci și din cea de asistent personal. Femeia, zărită cu un buchet de flori în mână, a încercat să justifice gestul. ”Am zis ca să nu plece. M-am dus până la o vecină”, a susținut mama vasluianului găsit legat în curte. ”L-am mai pierdut de mai multe ori!”, a completat femeia.

Tânărul a fost dus cu salvarea la spitalul din Vaslui. În tot acest timp, oamenii legii au început o anchetă. ”În cauză sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. În cazul în care vor pune în evidenţă şi alte fapte de natură penală, vor fi luate măsurile legale”, din câte a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, citat de stiriest.ro.

sursa foto: captură video Antena3