AcasăSOCIALTânăr salvat de la înec, după ce a vrut să treacă Dunărea...

Tânăr salvat de la înec, după ce a vrut să treacă Dunărea cu un colac. Polițiștii giurgiuveni i-au sărit urgent în ajutor. Ce au constatat apoi

Tânăr salvat de la înec, după ce a vrut să treacă Dunărea cu un colac. Polițiștii giurgiuveni i-au sărit urgent în ajutor. Ce au constatat apoi (sursa foto: Poliția de Frontieră)

Un tânăr iranian a trecut prin mari emoții, după ce a ajuns într-o situație riscantă, în timp ce se afla în apa Dunării, în încercarea, spun autoritățile, de a intra ilegal în România, din Bulgaria. Mai exact, s-a aflat că bărbatul a fost în pericol de înec. Polițiștii de frontieră din Giurgiu au intervenit în ajutorul său, reușind să îl recupereze din apă și să îl ducă în siguranță pe uscat.

Totul s-a întâmplat marți după-amiază, pe 21 iulie, însă cazul a ajuns în atenția opiniei publice abia miercuri. Când Poliția de Frontieră a transmis într-un comunicat că ”poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost anunţaţi de Căpitănia Port Giurgiu despre faptul că la km. 498 al fluviului Dunărea, la aproximativ 150 metri în larg, se află o persoană care strigă după ajutor.

Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a intervenit pentru salvarea persoanei în cauză, respectiv un bărbat care se afla în pericol de înec”, precizează sursa menționată.

Tânărul a fost scos de polițiști din Dunăre și dus în siguranță la mal, răstimp în care s-a chemat o ambulanță, ”pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanei salvate, aceasta aflându-se în afara oricărui pericol”.

Ce au constatat polițiștii în urma verificărilor

După ce s-a încheiat operațiunea de salvare, s-au început și verificările în acest caz, menite să stabilească exact cum a ajuns bărbatul în situația de risc.

Astfel, cercetările au scos la iveală faptul că ”persoana salvată este cetăţean iranian, are 33 de ani şi a declarat că intenţiona să treacă fraudulos frontiera din Bulgaria în România”. Și că ”a încercat să traverseze Dunărea cu ajutorul unui colac, pe direcţia localităţii Ruse”.

Din comunicatul transmis de sursa citată reiese, totodată, că în cazul de față ”a fost informată Poliţia de Frontieră Bulgară despre eveniment, cetăţeanul iranian fiind preluat de către autorităţile statului vecin în baza Acordului de readmisie dintre cele două ţări în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”.