AcasăSOCIALTâlhărie legalizată la MAI și MApN. Contribuția la sistemul de pensii ajunge...

Tâlhărie legalizată la MAI și MApN. Contribuția la sistemul de pensii ajunge direct în buzunarele statului

Salariile polițiștilor, ciuntite de contribuții individuale la bugetul de stat

Deși s-a tot acreditat ideea că pensionarii MAI și MApN ar fi un soi de pomanagii care primesc pensii de serviciu fără să fi contribuit la sistem, realitatea este cu totul alta. Sindicaliștii din Poliție arată că statul român îi jecmănește, lunar, prin contribuția individuală la bugetul de stat, care nu ajunge la bugetul de pensii, ci direct în buzunarele statului. 

Exact același procent de 25% din salariu pe care îl plătesc toți angajații pentru CAS, îl plătesc și polițiștii și militarii. Banii acestora din urmă nu intră însă în bugetul asigurărilor sociale de stat, ci direct în bugetul general, astfel că polițiștii și militarii nu figurează că ar fi contribuit la sistemul de pensii. Contribuția individuală la bugetul de stat este o găselniță care s-a aplicat, în ultimii cel puțin 20 de ani, doar militarilor și polițiștilor și înseamnă câteva zeci de milioane de euro pe an încasate de statul român.

”Contribuția individuală la bugetul de stat are legătură cu CAS, iar legătura este legată de cuantumul de 25% oprit din salarii. Pentru CAS obții, la finalul carierei, o pensie bazată, mai mult sau mai puțin, pe contributivitate, însă pentru contribuția individuală la bugetul de stat, impusă doar polițiștilor și militarilor, nu obții nimic. Această contribuție se duce direct la bugetul general al statului și nu intră la bugetul de asigurări sociale. Până în 15 septembrie 2017, contribuția de 25% aducea militarilor și polițiștilor un plus de 9% la pensie, însă, după schimbarea modului de calcul, acest procent nu s-a mai regăsit, efectiv, în pensii”, ne-a declarat Emil Pășcuț, președintele Sindicatului Polițiștilor  din România”Diamantul”. Acesta arată că, deși CCR susține, în mai multe decizii ale sale, că pensia de serviciu nu este bazată pe contributivitate, ci pe principiul recunoștinței, contribuția efectivă a polițiștilor și militarilor este, în medie, de 1.200 de lei pe lună pentru fiecare, iar la cei 300.000 de oameni din MApN și MAI, vorbim de sume colosale care se rețin din salarii.

Luați cu forța

Din punctul de vedere al sindicaliștilor din MAI, contribuția individuală  este o tâlhărie a statului cu suportul legii, pentru că se iau cu forța acești bani. ”Mai ales în contextul în care subiectul acesta al pensiilor militare este rostogolit continuu. Dacă tradițional pensiile de serviciu au fost recunoscute doar polițiștilor și militarilor, ulterior au apărut categorii sociale cu putere de a influența legislativul, care și-au instituit genul acesta de recompensă la final de carieră, fără să existe aceleași motive. Chiar și magistrații și-au făcut aceste pensii de serviciu abia din 1997 și s-a ajuns acum la o percepție că aceste pensii le sunt date de Dumnezeu și nu le poate atinge nimeni”, ne-a mai precizat președintele Sindicatului Polițiștilor din România ”Diamantul”, Emil Pășcuț. Potrivit datelor oficiale, în anul 2021, numai la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, contribuția individuală la bugetul de stat pentru polițiști și personalul contractual a fost de aproape 30 milioane de lei. Totodată, într-un răspuns acordat Sindicatului ”Diamantul”, Inspectoratul Județean de Poliție Cluj confirma faptul că, potrivit Legii 223/2015, cota de contribuție individuală la bugetul de stat este egală cu cota de contribuție de asigurări sociale.

Cele mai multe pensii, sub 3.000 de lei

Datele furnizate de Casa de Pensii Sectorială a MAI arată că, în decembrie 2022, numărul de pensionari din sistem era de 101.892, cu 2.776 decedați în 2022 și cu 5.661 pensionați anul trecut. Cea mai mare pensie din MAI, achitată în decembrie 2022, a fost de 22.510 lei, iar cea mai mică, de 58 de lei. Pensiile de până în 3.000 de lei sunt cele mai numeroase, cu aproape 25.000 de beneficiari, ofițeri și subofițeri. Pe următorul loc se situează pensiile de până în 4.000 de lei, încasate de peste 17.000 de foști angajați ai MAI.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
91.446 afisari

252 COMENTARII

  1. ACUM PUNETI-VA INTREBAREA CINE ESTE STATUL ESUAT ?
    PAI ALESII VOSTRI !

    • Corect. Doar într-un stat mafiot există pensionari speciali, cum sunt ăștia care seacă țara, în frunte cu liftele miliaurizate!

      • Ordon; ori vorbești decent și politicos…ori ..va doresc un concediu în Ucraina! Nici NU va salut!

      • Barbu gh. Esti prost grămadă. Nu înțelegi nimic. Iți doresc să ai nevoie de poliție și să primești in schimb comentariile tale idioate.

        • Stai liniștit că 80 de situații de anchete se termina NUP sau in 30-40 din situații furt ești sfătuit să declari pierdere ..doar salarizarea este de polițiști,bonusurile,și condițiile de lucru,serviciile sunt sub mediocru,la cat sunt plătiți așa că nu te mai umfla în pene cu serviciile aduse de poliție,daca lucrezi in politie știi despre ce vorbesc(CORUPTIE,MINCIUNA,furturi in politie vb)…

          • Condiții de lucru? Te invit la orice post de politie de la tara sa vezi condiții de lucru, cu latrina în fundul curtii. Încălzire ca în evul mediu, etc. Înțeleg ca sunt „militari”, dar asta nu înseamnă că trebuie sa lucreze toată viata în condiții de război. În politie întotdeauna problema a fost „șefii” care sunt pe.delgare, iar la examene iau nota 2. Asa ca managementul politiei, în frunte cu ministrul plagiator e pe mâini bune, ce sa zic. Asa ca „lex et honor” fraților 🤦

      • Deși ți-a demonstrat cu documente tot prost ai rămas.Păi nu ți-au demonstrat oamenii că li se iau 25%din leafa tembelule?

        • E un simplu ,,fluturaș,, care poate fi conceput de oricine și să introducă orice date , doar ca să inducă lumea in eroare. Acest bilețel nu are nicio valoare…
          O încercare penibilă a specialilor de a poza în victime ale sistemului. Sic.

          • Iti spun eu ca asa e un fluturas de salariu la MAI, nu e niciun fake, prost nespecial ce esti! Demonstreaza tu ca nu e asa, cretin ce esti, cu toata nespecialitatea ta de fiinta proasta!

    • Intrebare : De unde vin banii de salarii ale….. bugetarilor? Ce produc acestia?
      Banii vin de la buget iar impozitul pleaca tot la buget , ei bugetarii neproducand nimic.
      Hai sictir si pasul mare.
      Banii se produc in privat, cretinilor caschetosi.

      • Anonim, chiar ești retardat cu un asemenea comentariu de meltean mâncător de substanță maro!

      • Bai anonim prost,atunci sa desfiintam politia si armata sa vedem daca tu mai produci ceva!

      • Furi curent rau de tot.
        Dupa mintea ta, nu ar trebui sa existe armata si politie.
        Halal minte.
        Cumpara niste IQ ca iti trebuie. Nu de la altde unii de pe-aici care bat campii la fel ca tine. Ca nici aia nu au. Tot asa ingusti la minte sunt.

        • Doctorul te trateaza, profesorul te educa. Asta produc ei :sanatate si educatie.
          Militia te bate, te amendeaza iar armata se face ca te apara.

          • Bai muila pe tine nici nu te-au tratat nici măcar educat ….pentru tine rahat confiscările și sechestrele aplicată de polițiști sunt de zeci de ori mai mari decât salariile încasate

          • Păi fără poliție și lege ne-am da în cap unii altora fără teamă, la fel și fără armată,ne-ar invada toți fără teamă .

        • Daca e anonim, iti dai seama cat sangevare in instalatie! Se ascunde, prostalaul! E facut dintr-o ejaculare precoce.

      • Serios? Și când bate războiul la granita ești primul care ai fugit din țară. Corect? De ce nu ai ales sa fii plătit de la buget, ca să zic asa. Oricum aici nu se face nimic. Sa speram ca nu se întâmplă nimic. Dar având în vedere faptul ca toti stati pe Playstation și jucați CounterStrike și va luați cate vieți vreți voi, sper sa va cheme pe voi în prima linie.

      • Mai anonimule „inteligent”, la mintea ta mai pun 2 lei si iau o gazetă. Mare retardat poti fi!

      • Starea de siguranță națională și liniște socială pentru ca toată industria sa funcționeze, de cine îi dată?
        Sunt curios daca ar fi o zona de conflict permanent cu este Mexic, sa alte țări cu infracționalitatea ridicară, cum ar mai funcționa industria?
        Va tot legați de persoanele răpite din țara noastră, pe care organele de ordine publică nu au fost în stare să le salveze, dar de factorii de decizie în astfel de cazuri care sunt independenți și nu răspund în fața nimănui nu se leagă nimeni, procuri, judecători, prefecți care au în atribuții gestionarea acestora activități de intervenție, reținere a persoanelor suspecte….
        Vorba ta „hai sictir” analfabet funcțional ce ești, că de nu ai fi fost ai fi fost mai informat în privința separării puterilor în stat, a subordonării instituțiilor de siguranță națională și ordine publică în fața justiției și politicului!

      • Esti bătut în cap rau de tot…..prietene ar trebui sa trăiești în grote,tu nu ai nimic lucid în capul ala sec….As vrea sa iti violeze cineva familia sa vad la cine apelezi…..după care sa ai nevoie urgenta de un medic și sa o su…gi bine…..după care un foc sa iti ia casa și pompierii sa stea sa se uite….etc…..

      • Ești prea prost pentru a înțelege explicațiile din text! Cere ajutorul unui prieten adevărat.

      • Boss, eu ca bugetar îmi cheltuiesc salariile în privat și-mi plătesc o parte din salariu contribuind la PIB, tu, ăla din privat trăiești din încasări, adică și din banii bugetarilor. Eu contribui la salariul tău mai mult decât contribui tu la salariul meu. Așa că dispari fără urmă că faci zgomot degeaba…

      • Frustrările astea nu-ti dau pace! Ai mare dreptate ca nu produc nimic! Ce produc medicii, profesorii, polițiștii ? Absolut nimic! Ar trebui pe lângă linsajul mediatic sa fie linșați public pt faptul ca nu produc nimic! Cap am, minte ce-mi mai trebuie!

      • Anonimule, tu te poți lipsii de învățător, medic, funcționar public, polițist, militar etc fiindcă după tine, nu produc nimic?

      • Nici macar curajul raspunderii personale nu le are acest ,,anonim”pacat ca te manifesti asa,anonimule,sunt sigur ca ai cei 7 ani de acasa si ca la scoala ai fost premiant .

      • A produce nu înseamnă să fi angajat la privat sau patron etc ,din păcate în România de prin anii 2000 -2005 nu se mai produce nimic , apropo de…cretini un deștept și intelectual că tine probabil că ar fi absolvit 10 instituții de pregătire militară dar surpriza din modul de adresare nu poți fi decit angajat prin …interviu în marele privat , aproduce înseamnă a obține un produs finit după parcurgerea întregului lanț de producție ,noi nici măcar piinea nu o mai producem ,coca vine congelata din afara bineînțeles făcută din grîul pe care îl exportăm ieftin tot noi ,cu oameni dezbinați că la noi ne merităm însă soarta iar cei că dta. Viitorul ,in rest sa auzim de ….bine

      • Bugetarii sunt cei care asigura funcționarea serviciilor pe care statul este obligat sa le furnizeze cetățenilor. Nici un privat nu își poate desfășura activitatea în lipsa acestor servicii: vorbesc de ordine publica, sanatate, justiție, invatamant, aparare. Fără funcționarul de la ghiseu (ala nervos sau îmbuibat, cum vreți voi sa-l alintati) nu îți poți inregistra afacerea, fără polițaiul din strada v-ar usca mafioții de taxe de protectie sau v-ar vaduvi de contractele banoase cu statul, fără functiofarii de la ANPC ati manca la restaurantul (privat, ca doar nici privații nu sunt cinstea întruchipata) doar carne expirata de 7 ani, fără funcționarul de la cartea funciara sau judecator v-ati bate ca in vestul salbatic pe pamanturi și alte proprietăți. Dacă nu ați avea militari sub contract ati putea ajunge ca America în războiul din Vietnam. Sau, pe timp de pace, nu ar avea cine sa va salveze in caz de dezastre naturale. Dacă ar trebui sa plătiți scoala de la clasa întâi pana la finalizarea studiilor universitare va întrebați câți „afaceriști de succes” ar sta azi la coada vacii? Eu zic sa-si vadă fiecare lungul nasului. Un stat fără instituții nu poate exista. Nu zic ca bugetarii sunt perfecțiunea întruchipata, dar nici cu privatii nu.mi-e rușine. Ia gândiți-vă la „marii patroni” care zeci de ani după 89 au furat statul și cetățenii de contribuțiile la pensii și sănătate. Banii aceia nu au putut fi recuperați, oamenii își primesc pensiile linistiti (asa mizere cum sunt), iar patronii își permit nesimțirea sa spună ca nu sunt bani de pensii din cauza unora care au contribuit o viata la aceste fonduri la valoarea salariului real.

      • Prietene, ești pe lângă subiect total. Aici nu e vorba de produs bani cu toate că există și această latura. Pensiile militarilor și polițiștilor nu sunt ocupaționale ci vocaționale. Ele se acordă ca o compensație pentru privarea de drepturile constituționale, altfel nu mai vine nimeni nuci in armata și nici in politie.

      • Serios? Ce te-ai face fara certificat de naștere, buletin,pașaport, card de sănătate, scoli ,spitale, poliție, armata, etc. Plătiți de voi Cica, degeaba, nu?
        Idiot mai ești. Ia citește Eurostat si vezi câți bugetari are de exemplu Suedia. Cât privește armata, poliția, scoala etc. sunt tratări si plătiți mizerabil. De aceea pleacă pe capete.

      • Jegule! Tu vorbesti? Care ai restante la plata impozitelor si taxelor? Mai traiesti si din pensia parintilor tai! Marș!

      • De ce o societate comerciala plătește contabil?
        De ce plătește paznic?
        De ce plătește personal de intretinere/curățenie?
        Nici unul dintre ei nu produce, dar fără ei nu merge firma.
        Asa și cu bugetarii:
        polițiștii te păzesc, administrația iti asigură utilitati, medicii te intretin etc.
        Pentru unii, a intelege mersul lucrurilor….e grele….

      • Bă limbric amorțit, pe vremea comunismului nu erau cu toții bugetari? La aia de unde plm veneau banii!?

    • Va spun eu de ce pleaca politistii din sistem. Cam jumatate din ei sunt prieteni cu infractorii. Plus de asta au inceput sa dea fata cu , crima organizata. Ei au fost duri cu poporul amendandu-i in ””’pandemie”” si nu primesc sprijin acum.. Nu mai pot cere si lua spaga cum luau candva.
      Si daca mai vreti va mai pot spune.
      Eu am iesit la pensie la 63 de ani. Cu greu.

    • Iar il dati pe “expiratul” asta ce se vrea cunoscator … oare cand s-a pensionat acest Pascut (la ce varsta?) si cu ce perioada efectiva, in politie efectiv nu la sindicat. Nu mai credeti toti “cunoscatorii” care va vand gogosi ca sa dezbine amaratii. Cititi raportul Bancii Mondiale din anul 2022 in legatura cu pensiile militare sau macar articolul 108 din Legea 223/2015 si va convingeti, ca oameni destepti ce sunteti, ca nu trebuie sa ca uitati in gura unir astfel de oameni “onorifici”.

      • BRAVO ! Perfecta dreptate ai! Pascut, in mare zero barat! Nimic nu a muncit in sistem. Numai in Kosovo pt bani si cu fofilatul. Si a iesit la 40 si un pic de ani, dupa putini ani in sistem si multa menta frecata !

    • asta e statu roman
      – il votam pe minciuni si nu ne invatam minte de 30+ ani ca ne minte si-si bate joc de noi
      – ne dezbina si ne face sa ne uram unii cu altii (bugetari cu privat, tineri cu batrani, justitie cu restu, politie cu restu etc etc etc) ca sa fim ocupati si sa nu ne dam seama ca nu politia, magistratii sau altii ne fura banii, ci doar statu…

    • CLAR ȘTIM CU TOȚI CINE SUNT ACESTE BESTI UMANE CARE PUPĂ IN FUND EUROPA CUM LE CÂNTĂ EI JOACĂ SI NOI TOȚI LAȘI PARȘIVI ȘI MINCINOȘI CĂ – I LĂSĂM SĂ – ȘI BATĂ JOC DE NOI TOȚI.

  2. Felicitări polițistului pentru publicarea ” fluturașului „.
    Restul este doar cancan.

      • Am un sac plin cu fluturași m.a.i. acasă, dacă vrei îți trimit!
        Fals ești tu

          • Serios? Și când bate războiul la granita ești primul care ai fugit din țară. Corect? De ce nu ai ales sa fii plătit de la buget, ca să zic asa. Oricum aici nu se face nimic. Sa speram ca nu se întâmplă nimic. Dar având în vedere faptul ca toti stati pe Playstation și jucați CounterStrike și va luați cate vieți vreți voi, sper sa va cheme pe voi în prima linie. De unde ai scos chestia cu 35 de ani?

          • De ce sa ”fug”? Eu sunt roman rezervist cat 3 . Eu voi presta diferite munci cum ar fi sa o ingrop pe ma-ta sau chiar pe tine!

      • Barbuche, tu nu esti in stare sa iti faci o laba si crezi ca poti face fluturasi de salariu???

    • Dacă cei ce lucrează în MAI și MApN iau banii de pomană, de ce nu apelați la firme private când vi se sparge casa, când vă ia foc, când vă sunt violate fiicele sau soțiile, când sunt tâlhărite și răpite, când vă apăra într-un eventual conflict, când sunt necesare intervenții diverse la accidente…Când unii dorm liniștiți pe perna sau chefuiesc până nu mai știu de ei alții stau să-i păzească pe ei sau bunurile lor, să le salveze avuția din calea focului sau apei. Asta nu vedeți, domnilor și doamnelor de la privat?

  3. Viemii militaurizați nu plătesc contribuții, să ne fie clar. Ce declară ei că li se opresc sunt minciuni sfruntate.
    Pensionarea acestor asistați trebuie să se facă la 62 de ani femeile, doar cele care au avut copii, nu toate, și 65 de ani bărbații.
    TREBUIESĂ SE DESFIINȚEZE NORMELE DE HRANĂ, SĂ NU LI SE MAI ACHITE NICI-O CAZARE IAR ÎNAINTAREA ÎN GRAD O DATĂ LA 10 ANI, NU MAI REPEDE!!!
    Milițienii și pompierii trebuie demilitarizați de urgență!!!

      • Vierme, tu ai probleme cu retenția salivei. Așa că nu pomeni de scris. Pomenește de o bavețică, de batiste.

        • Eu cred că cea mai bună soluție la opțiunile expuxe de tine mai înainte este să se desființeze armata, poliția și pompierii pentru că în aceste condiții care le vrei tu nici draku nu se mai face militar, pompier sau polițist. Dacă îi mai treci și pe salariul minim pe economie, e gata tot.

        • Nea Gheo, te au scăpat copiii din lesă?Daca afla nevasta ta ca scuipi venin pe aici, mănânci rece pana pleci pe lumea cealaltă. Veninul pe care l scuipi pe aici, îți va grăbi plecarea.

        • CAnd pompierul sau politistul vor fi pe salariul minim pe economie e ca atunci cand iei 10 agenti de paza de la carrefour si i pui sa aplice legea sau sa stinga un incendiu… adica ar fi anarhie in toata regula, servicii sociale zero. dar tu barbule esti un troll b o r a t si de fapt mintea te duce mai mult decat vrei sa lasi impresia dar esti bun la generat trafic si d asta faci ca un urangutan p aici. ia o pe boarfa aia de m a-t a si gasiti primul incediu care va iese in cale si anihilati l cu propriile starvuri

          • Hoit inexistent, deci „hanonim”, cu ce este mai inteligent un milițian ca un boacter de la Carrefour? Cu ce ar fi mai isteți unii ca Godină, Șoric, hOprea sau măCiucă decât ăia?
            Răspunde, parazitule!? Fiu de cățea turbată și curviștină.

          • Salariile militienilor trebuie sa fie maxim 3000 lei/luna fara alte sporuri. Auzi la ei! Spor de ….haine! Nu am vazut militian in haine din 90. Exceptie cei de la ”rutiera” ca aia sunt tampiti si umbla aiurea pe strada si trebuie sa fie vizibili sa nu-i calci.

        • Tu ai o problemă gravă de jigneşti sau nu ai prins cei 7 ani de acasă sau chiar eşti pur şi simplu retardat mintal.

    • Şi o sa mergi tu ca Pompier să stingi casele si să scoți butelii arzînd din casă???? pe 2800 lei fara norma de hrană??? Te intreb că văd că eşti foarte frustrat, nu cred că o să îți rişti viata pe bani de suc şi să mai ai şi familie acasă.Nu înțeleg dece atîta răutate la uni, crezi că eşti mai deştept???

    • Ce sarac esti cu duhul! Mi-e mila de tine. Bag seama ai vrut sa te faci si tu „militian” ori militar dar nu te-a dus capul, ori ai 40 de kg cu tot cu bocanci!

    • În sfârșit, un om cu viziune. E păcat însă de dvs sa rămâneți in noroiul internetului… Eu va propun sa ieșiți la aer, sa va vada toată lumea și sa va voteze. Aveți tot ce ii trebuie unui lider. SUCCES!

    • la ce limbaj ai… e clar…

      1 – normal de hrana o iei si tu si eu… se numesc „bonuri de masa”
      2 – gradatia din 10 in 10 ani?! deci ca sa ajungi general tre sa traiesti vreo 400 de ani?! omule gradele se dau pe performanta, competenta etc, NU pe numar de ani
      3 – cazarea se achita pt deplasari… si e normal sa fie asa, sau tu vrei sa faci deplasari pe banii tai?!
      4 – politia (si nu numai… ce-i drept nu magistratii) e normal sa se pensioneze mai devreme prin natura meseriei pe care o fac… sigur nu la 40 de ani. asta e o discutie complicata da in nici un caz alb si negru cum crezi matale…
      recunoaste ca ai ceva cu politia (inclusiv din „militieni” iti dai seama) si de fapt doar arunci cu ura si venin gratuit

      PS: lucrez la privat, doar ma enerveaza prostia si rautatea gratuita…

    • Cat de prost te a facut ma ta! Si cretin idiot! Ia spune tu celorlalti, de ce esti asa de tampit?! Boule, din 2002 politia e demilitarizata! Cate aberatii poti debita, frustat de cakt ce esti?! BRAVO pizdii ma tii, ca te a cakt atat de troglodit!!!

  4. politistii nu mai au grade militare deja,iar cand vor fi civili pompierii…..o sa arzi ca un…..

  5. S-a furat sub Ceausescu. S-a furat sub Iliescu. Se fura sub urSula. S-a furat chiar si sub Tepes. Se fura tot timpul. Dar daca nu mai ai nimic nu se mai fura. Si toti vor fi fericiti lucrand pe gratis pentru cei alesi.

  6. Mai exista vreun fond de pensii de stat? Nu le-au pus pe toate pe butuci? Ca acum tot ce tine de pensii sa se stranga si apoi sa se distribuie de la buget. Adica fara ca fondul de pensii sa faca investitii si sa inmulteasca banii, ci statul sa puna bani la pensii imprumutandu-se si indatorand astfel tara.

  7. Cass – reprezinta contribuția pt asigurări sociale de sanatate, pe asta va retinut-o, și nu are nici o legătură cu CAS care reprezinta contribuția pt asigurări sociale( pensii) și pe care nu va retinut-o. Asa reiese din fluturașul prezentat. Asa ca mai puțin cu contestația.

      • ”Dar retinerea de 1186 lei ce crezi ca reprezinta?” Vre-o pensie alimentara . S-a f utut militianul cu vreo kurva si a facut un tembel de copil. Te f u t!

      • Anonim dupa ce ca esti prost rau dar rau de tot mai esti si chior.Du-te-n plm de frustrat.

  8. Este original fluturaşul, sînt mulți frustrați pe aici care nu stiu cum stă treaba dacă nu lucrează în sistem.Cei din MAI sint care îşi fac treaba şi care nu, care favorizează pe anumite persoane etc asta din cauza sistemului bolnav si mentalitatea de a se sustrage dacă au facut ceva gresit .Eu am o intrebare pentru destepții ce tot critică pe cei din MAI , dacă nu ar fi Polițişti cine ar prinde pe cei răi, ???? Daca nu ar fi jandarmi cine ar ține ordinea???? Dacă nu ar fi Pompieri cine ți-ar stinge casa??? Nu vb dacă nu sînteți în cunoştință de cauză doar ca să pierdeti timpul prețios si să scrieți baliverne visate noaptea.

  9. Salariul ar fi unul de mizerie dacă vă uitați la rest de plată undeva la 2800 lei, dacă u ar fi norma de hrană nu cred că ar mai sta cineva, si ce am uitat să vă mai spun celor nestiutori, ca şi cadru MAI ai multe drepturi îngradite, nu ai voie să deții firme, esti la dispozitie 24/24dacă esti chemat trebuie să mergi, nu ai sarbatori şi multe altele pe care mulți nu le ştiți şi vorbiți în necunoştință de cauză.

    • Cât e norma de hrană, de echipament și cazarea? Cât e salariul minim pe economie? Numai cele trei pomenite de mine compară-le cu salariul minim.
      Și la privat mergi la muncă atunci când ești chemat. Firmă nu ai pentru că nu poți s-o ții, pentru că vii rupt de la servici.
      Cât despre sărbători, la militaurizați este o continuă sărbătoare. Pe banii privaților.

        • Vierme, când statul îmi ia jumătate din bani să țin-n puf niște putori nenorocite, sunt frustrat!!!
          PRICEPI, REBUT SOCIAL CE EȘTI!?
          LA MUNCĂ CU PUTORILE MILITAURIZATE, NU LA CERȘIT.

          Nu le convine, marș în sectoru’ privat, să vadă cum se câștigă banul!

      • baiete… lucrez la privat si nustiu la ce firma lucrezi tu da nu e chiar asa…
        mananci…. cu polonicu…

        sunt institutii care e normal sa fie platite mai bine si oricum politia nu e atat de bine platita cum crezi tu…

        omule nu esti in stare decat sa jignesti pe toti care nu sunt de acord cu tine. doar jigniri, acuze fara dovezi si ura…
        intoarce-te sa discutam cand iti creste un creier…

        stai tu iarna in frig sa faci ce fac astia si nu mai latra pe forumuri…

        ca sa dovedim ca angajatii de la privat sunt superiori celor de la stat trebuie in primul rand sa scapam de specimene ca tine!

    • ”nu ai voie să deții firme, esti la dispozitie 24/24” Ce spui tu kacatule? Firme detine nevasta de militian. Toate sunt bogate. La ce dispozitie esti tu 24/24? Fugiti ca paduchii cand vedeti o bataie. Desi nu sunteti in uniforma , tunsoarea si hainele va dau de gol , lasilor.

      • Corect. Dar jegul se dă „cinstit” și „corect”. Sunt lași, turnători, lichele.

  10. Acest neom Barbu Gh. este dus rău cu capul, după capul lui nu mai trebuie făcută ordine în țară.
    Are minte cât găina. Cred că recent a scăpat de la mititica.

    • Inexistentule, supără adevărul? MARȘ LA MUNCĂ, SĂ VEZI CUM E CÂND STATUL IȚI IA JUMATE DIN SALARIU SĂ-L DEA UNOR TRÂNTE ORDNARE CA TINE!!! Ori ca Șoric, Godină… sau ca întreg M.A.I.-ul!

      • Vierme.. vierme… Atat stii sa scrii. Ba esti frustrat rau de tot. Cred ca ma-ta te-a chinuit rau de tot cand erai mic… Vierme

      • eu sunt chiar curios daca esti in stare sa raspunzi la un comentariu cu argumente sau macar fara sa jignesti.
        accept una din 2… inteleg ca nu esti capabil sa indeplinesti ambele cerinte…

      • Și așa nu va faceți treaba țineți cu toți de ciolan, dacă e așa greu în felul de pomanagii de ce nu plecați la privat

    • Ba esti prost rau de tot vad ca le stii pe toate ? Dar esti inconstient ori esti facut din laba si carat de muste in pi”””

  11. Din 2011 militarii plătesc Contribuție Individuală la Bugetul de Stat de egală procentual cu CAS pentru sistemul public, asa cum se vede pe fluturasul atasat an articol dar pe care niste
    prostuti se fac ca nu-l văd. Din anul 2016 platesc contribuție la bugetul de stat de 25% din soldda lunară bruta.
    Pentru ca sunt prea multi sceptici printre comentatori redau textul art. 31 din legea pensiilor militare:
    Articolul 31
    (1) Cota de contribuție individuală la bugetul de stat este egală cu cota de contribuție de asigurări sociale prevăzută la art. 138 lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

    Pensia maximă a unui militar care se pensioneaza in prezent nu poate fi mai mare de 58,5% din baza brută de calcul, adica nu poate fi mai mare decat solda neta de la pensionare.
    Pe langa cei 25% care merg la bugetul de stat cu titlu de asigurare pentru pensie, din pensia brută care i se cuvine pensionaruluii militar se mai întoarce la stat, fără niciun titlu, cca 30% din pensia brută ca diferența intre pensia neta rămasă după fiscalizarea conform Codului Fiscal( 10% din ce depăseste 2000 lei) și pensia netă plafonata la 58,% din baza bruta de calcul.
    Situatia este valabila in toate institutiile sistemului militar, nu numai la MApN si MAI.
    Cine controlează cum se cheltuiesc aceste colosale sume de bani?

    • Pensiile trebuie să fie la fel pentru toată lumea, conform contributivității, și la aceeași vârstă!!! 62 și 65 de ani! SCURT!

      • Mai individule (ca sa fiu elegant), ce contributivitate este la pensiile civile atat timp cat la calculul pensiei iti mai adauga inca 41 %?
        Tu esti intreg? Singurele pensii contributive sunt cele private.
        In realitate, pensiile de stat NU SUNT CONTRIBUTIVE tocmai din motivul expus anterior.

        • Ești complet militaurizat. Așa se socotește. Unii sunt cocoșați, privații, liftele se „pensionează” la 45 de ani.

          • Normal că-i plac. Urăște și munca. Altfel își găsea o meserie onorabilă și utilă societății, nu să parazteze țara.

      • Pentru Barbu Gh.
        Alt analfabet funcțional, mai documentează-te, stai jos ai 2, ai îmbătrânit degeaba
        PS:
        Mă jur că la 65 de ani când te vad , vin cu cârja pe post de baston , și îl arunc după tine, cu speranța că poate te voi nimeri!!

  12. A venit si ziua ADEVARULUI. Toti pensionarii militari afirmau ca au platit toate darile catre stat,in toti ani de activitate.Ba mai mult au platit si pentru o pensie suplimentara de care nimeni nu a beneficiat.Ministri de la aparare si interne stiau prea bine care este adevarul. Pentru a nusi pierde functia deveneau complicii jefuitorului.Ba mai mult atatau civilii nestiutori impotriva pensionarilor militari. Politicienii in cardasie cu magistratii au conspirat pentru a nu se face lumina.Pe ei cine ii judeca???

    • NU AU PLĂTIT NIMIC, NICIODATĂ. MILITAURIZAȚII ȘOMEAZĂ DE PESTE 75 DE ANI. Au dus un trai ca viermii în untură.
      Supără adevărul dar asta este.

  13. Frontul din Ucraina încă are nevoie de voluntari, mai ales din ăștia din mediul privat, care au produs in mod independent pentru bugetul de stat.
    Este o mare oportunitate să guste din mult-râvnita pâine „de serviciu” sau chiar specială.
    Nu ratați oferta!

    • Nu vierme, are nevoie de „profesioniștii” în kaki, de bravii „ostași” pensionați la 45 de ani, după multă muncă în teren, în campanii, în războaie. De ăia 1900 de generali și de sutele de mii de pensionari speciali!
      ĂIA TREBUIE TRIMIȘI ACOLO, SĂ-I VEDEM DACĂ ȘTIU SĂ ȚINĂ ARMA-N MÂNĂ, NU DOAR SĂ SE ÎMBETE CA PORCII LA POPOTĂ! De alde ăia ca măCiucă ori ca hOprea.

    • Are nevoie de pistolarii din ”teatre”. Are nevoie de Brigada Vlad Tepes cu ”dirijorul” in alb ( un nebun) , cu Cucos si maimutzoiul celalalt.
      Va-n gura de gunoaie.

      • Și de măCiucă au nevoie, de hOprea, de generalul Dinu…
        Militaurii noști nu pot să tragă la o țintă, fixă, atenție, la 10 metri, darămite să-i trimiți la rezbel.

      • Pentru Anonim:
        „Intelectualule”, „prostul nu ii prost destul, daca nu ii și fudul” pe lângă faptul că îți areți frustrările și prostia, te mai dai și rățoi, partenera de viață știe că tu te dai doar inteligent fara sa ai gram de cultură generală? Dacă ar vedea ce scrii, cred că ar gati rățoiul de lângă ea , bine marinat și pus la cuptor la coacere lentă să se fragezeasca carnea pe tine, că de altceva nu ești bun!

        • Funcționalule, știi să demontezi și să montezi la loc o armă? Mira-m-aș, că prea te văd expert la „materia culinară”. Unde ai „lucrat” în „armată”? La popotă, așa-i, intelectualule?

  14. DC atâta cearta?sunt locuri și în politie și în armata,DC nu va angajați sa stați și voi degeaba???doar jigniri pentru unii oameni care chiar își fac treaba și nu pe atâția bani cum cred uni.

    • Asistatule, nu așa, nu. REÎNCADRATE TOATE HAITELE PENSIONATE ÎNAINTE DE VREME. Adică înainte de 65 de ani.
      Așa trebuie, trântă asocială ce ești.
      Adevărul e jignire pentru voi???

  15. Cei care vorbesc prostii multe de tot, nu ar vorbi asa dacă ar lucra cel puțin 30 de zile pe o funcție operativă. În rest doar discuții și jigniri gratuite.

    • Ce funcții operative visezi, milițiene? Aia când colectezi darul de la interlopi? Când dai ponturi hoților? Când „le ții de șase” spărgătorilor?

      • Mai fac un serviciu. Daca anunti la 112 ca unu’ face scandal atunci politia il suna (fiind prieten cu ei ) si se linisteste iar militienii te amendeaza pe tine. Mai vand si ceva prafuri, mai pun hotii sa le aduca fripturi si sticle cu vin, mai protejeaza smecherii chinezi si bordelurile lor, etc. Servicii taica.

  16. De ce îl băgați în seama pe Gh. B.? E un frustrat.
    Copil sărac (la minte) cu scoala putina (spre deloc), normal ca nu putea ajunge „special”. Nu trecea nici testul psihologic.
    Si-a găsit o „slujba” plătită in kopeici pentru ruSSia.
    De-asta varsă venin, colportand pe diferite site-uri, sub diferite nume, comentarii bazate pe „idei” anarhice, extremiste, anti UE, SUA și NATO.
    Atenție sa nu călcați în el, scuipați și treceți mai departe.

    • Hoitule fără nume, vierme, când statul îmi ia jumătate din bani să țin-n puf niște putori nenorocite, sunt frustrat!!!
      PRICEPI, REBUT SOCIAL CE EȘTI!? Lepră parazită!
      LA MUNCĂ CU PUTORILE MILITAURIZATE, NU LA CERȘIT.

      Nu le convine, marș în sectoru’ privat, să vadă cum se câștigă banul!

  17. Barbule daca tot te roade la matze ca sunt salarii mari la bugetari si sunt si prosti si nu muncesc, ce mai astepti? Sunt locuri cacalau, in MAI demisiile sunt pe banda rulanta de cateva luni incoace. Sunt locuri peste tot. Isi da lumea demisia ca s-a saturat sa nu mai munceasca si sa ia salarii babane. Ce nebunie, nu? E momentul tau, scoti si institutia din bezna ca te duce memeaca vad. Baga te boss in politie ca astai vad ca pleaca in alta parte ca s au saturat de stat degeaba toata ziua, haida p i s a t e a i pe tine!!

    • Stii de ce-s locuri? Ptr ca fug militienii din sistem. Cauza ? Crima organizata si frica ca vor fi trimisi in Ucraina. D-aia nici scolile de politie nu au elevi.

    • Vierme, gunoaiele fug pentru că au văzut că lumea e nemulțumită și le e frică să nu-i linșeze, asta milițienii, iar apeviștii fug pentru că-s tâmpiți și nici nu știu să bată măcar un pas de defilare, darămite să tragă cu arma. Și realizează că s-ar putea să fie puși la muncă după 75 de ani de șomaj, nenorocitule, n-ai mai avea zile tu cu toată șatra ta!

  18. Alo,Poliția,SRI-ul,DIA..luați’l pe acest psihopat barbu gh.și duceți’l la Bălăceanca😄Sau spânzurați’l de podul de la Cernavodă!😁Faceți’l compost,băga-mi-aș piula’n măsa de handicapat să fac unul mai normal.Marș la căcat potaie!

  19. Mesaj pt Gh Barbu:
    Inteligentu-le, eu am fost bugetar, pe o functie operativa, iar in prezent muncesc la privat. Munca de la privat pe care o fac eu acum este este de doua ori mai usoara decat cea de dinainte. Deci, la privat crede-ma e lejer. Dupa ora 16.00, cand ai iesit pe poarta intreprinderii, nu mai eati obligat sa raspunzi la telefon. Pot sa beau linistit o bere, ca nu mai am alarme sau misiuni. Si in plus, trebuie sa precizez ca pt orice ajutor pe care l-as fi facut, neconditionat traiam cu teama ca puteam fi acuzat de trafic de influenta. Sunt multe de spus, dar vazand inversunarea ta, clar nu te vri schimba. Sunt curios ce studii si ce job ai.

    • Cîți ani ai, liftă asistată? 45 de ani? Trebuia să fii „operativ” pînă la 65 de ani, parazitule. Să te văd dacă-ți mai ardea de muncă.
      Ești proaspăt, pensia mai mare decât aveai salariul, „muncești” din nou. La ce primărie, prefectură sau C.J.?

  20. Știu că sunt milioane de necunoscători, așa că ar fi bine să caute cum se calculează pensiile militare în alte țări din NATO. La revedere șmecherilor de tastatură!

    • Băi, vomămilitarilorpensionari, cum e la alții este altceva. Acolo haita nu iese la pensie la 45 de ani, ăia nu au șomat 75 de ani și nu ies cu pensia mai mare ca salariul. La revedere, șmecherule de popotă.

  21. Pentru Barbu Gh.
    „Bă” toți multi se trezesc din beție, se trezesc din comă chiar și profundă, da nu am auzit pe nimeni sa se trezească din prostie!
    Îți mai dau o șansă:
    Citește constituția României așa de început, să înțelegi că pe lângă drepturi ai și obligații, poate mai descoperi niște drepturi pe care multi „intelectuali” ai aceste țări nici nu știau că le au!
    Citește codul penal și de procedură penală, pe care multi procurori și judecători trec cu vederea la anumite paragrafe(că sa nu spun că au făcut facultatea la Spiru Haret)
    Citește legea 60
    Citește legea 61
    Ar mai fi, dar la ce antrenament la lectura presupun că ai, îmi este teama să nu se scurtcircuiteze neuronii, sa intri in comoție vertebrala, și în cazul în care prin minune îți revii, sa ramai doar o ființă care ține umbra pământului degeaba și ii mai și consulară oxigenul tot degeaba, nu că ai fi prea departe de situațiile menționate anterior!

    • Faptul că ești prst nu miră și nu supără pe nimeni, problema este atunci când cei ca tine și semnalizează.

  22. Pentru Barbu Gh.
    „Bă” multi se trezesc din beție, se trezesc din comă chiar și profundă, da nu am auzit pe nimeni sa se trezească din prostie!
    Îți mai dau o șansă:
    Citește constituția României așa de început, să înțelegi că pe lângă drepturi ai și obligații, poate mai descoperi niște drepturi pe care multi „intelectuali” ai aceste țări nici nu știau că le au!
    Citește codul penal și de procedură penală, pe care multi procurori și judecători trec cu vederea la anumite paragrafe(ca să nu spun că au făcut facultatea la Spiru Haret)
    Citește legea 60
    Citește legea 61
    Ar mai fi, dar la ce antrenament la lectura presupun că ai, îmi este teamă să nu se scurtcircuiteze neuronii, sa intri in comoție cerebrală, și în cazul în care prin minune îți revii, să rămâi doar o ființă care ține umbră pământului degeaba și ii mai și consumă oxigenul tot degeaba, nu că ai fi prea departe de situațiile menționate anterior!

  23. Și contribuțiile ptr asigurarile de san.atate sunt încasate tot la bugetul consolidat conform legii.De aceea nu ajung banii in spitale.Tot o hoție legală e și asta.Asa a făcut Adrian Năstase legea asigurărilor de sănătate.

  24. Lăsați gh babu…totuși aproape bate gasca la logica….și fiți înțelegători…trenu are mai multe clase decât domnia sa

    • Faraoane, te trădează scrisul. Lasă școala în pace. Tu nu ai avut tangență cu ea.

  25. Pacat ca pe acest site nu modereaza nimeni comentariile si sunt lasati toti psihopatii sa compromita mesajele interesante pe care le propune redactia.

    • Faraoane, citește numai revistele/site-urile militare. Acolo sunt numai militaurizați care le citesc. Dar aici citesc și cei care vă asigură traiul ăla nerușinat de luxos. Și ghici ce: lumea se revoltă. Cei din privat sunt sătui să vadă că șomerii de 75 de ani primesc salarii uriașe, pensii speciale, „norme” care mai de care mai fanteziste…

  26. Tipic românește….toți își dau cu părerea…concret…..prind muste
    Cu excepția RH care e pe subiect

    • Băi, muscă bețivă, nu-ți convine adevărul, citește „decât” revistele/site-urile militare. Acolo sunt numai alde ăștia ca tine.

      • Pentru Barbu Gh
        Ai mâncat un bob de strugure și era fermentat, și vaporii de alcool ți-au întunecat gândirea nu-i așa?
        Vulpoi bătrân ce ești, toată viața ai privit la struguri, și ți-ai făcut gând rău…..
        Armele pe care le am in dotare le montez legat la ochi la orice ora, din perioada când încă se mai făcea armată!
        Dar pentru tine frustratule, fac pariu că și armata daca ai făcut-o, ai făcut-o în locul unui pilos, și ne având psihologicul luat nici de gardă nu erai bun, așa că te-au făcut popotar sa speli veselă!
        Mă mir că știi folosi tehnologia, pentru asta îți dau nota de trecere!

        • O „montezi” pe aia care mai bine punea de-un avort decât să slobozească un apevist. Dacă te întreb ce-i acela pistol îmi spui că-i fotomodel și-o mai cheamă și Gina.
          Asistatule, armată se făcea pe vremea cealaltă. Chiar, ce arme ai tu în dotare?

  27. De ce nu spun cei din privat ca sunt platiti la salariu minim pe economie si ca primesc bani negri in completare, deci, sunt complici la evaziune fiscala si apoi se mira ca au pensii mici..

    • Dacă statul nu ar lua jumate din banii ăia, poate ar dispărea și evaziunea. Dar statul ruinează sectorul privat ca să-i țină pe viermii de militaurizați ca-n Rai. Să se „pensioneze”, paraziții, de la 45 de ani.

  28. Mai bine vedeti salariile din primarii, ale politistilor au ajuns de cacao! Si nu se compara raspunderea pe care o au, pericolul la care sunt expusi si faptul ca nu au sarbatori!

    • Și alea trebuie readuse la normal. Că au ajuns prea mari și acelea. Doar că milițienii au salarii mult prea mari iar ale militarilor sunt nerușinat de mari, ei șomând de peste 75 de ani.

  29. Boss, eu ca bugetar îmi cheltuiesc salariile în privat și-mi plătesc o parte din salariu contribuind la PIB, tu, ăla din privat îți cheltuiești salariile tot în privat și trăiești din încasări, adică și din banii bugetarilor. Eu contribui la salariul tău mai mult decât contribui tu la salariul meu. Așa că dispari fără urmă că faci zgomot degeaba…

    • Liftă parazită, tu ca militaur ești inutil, ba chiar toxic, societății. Ce dai tu la privați dai numai din munca lor. Retardule!
      Bugetarii nu produc, ei sunt, în proporție uriașă, ceva asemănător cancerului pentru societate.
      Tu ești o haită asistă, un furuncul al societății ca militaurizat. Tu nu muncești, tu doar seci bugetul țării.

  30. Dezinformarea si distragerea atentiei dau roade. Se dusmanesc privatii cu bugetarii de zici ca sunt de vina unii sau altii. Uitati ca problemele pleaca de la guvern. Tocmai s-a demonstrat mai sus ca bugetarii platesc contributii. Sunt uscaturi si la privat si la buget: cei care asfalteaza in doru Lelii soselele sunt privati, cei care baga curent, canalizare si apa si dupa care reparam noi de 2-3 ori sunt privati, instalatorul care iti repara ceva apoi repari dupa el este privat, mecanicul care iti face praf masina si iti ia o gramada de bani este privat, angajati care fura motorina sunt si la privat si la stat etc. Salariile mici la privat sunt din cauza patronilor care sunt avari. Nu exista lege care sa interzica sa dea salarii mari angajatilor. Dimpotriva exista lege care stabileste salariul minim ca altfel nu erau platiti nici macar cu 1500. Sunt oameni care isi fac treaba si la privat si la stat, sunt oameni care taie frunze la caini si la privat si la stat. De furat se fura si in Germania si in Romania la fel cum si in Germania sunt oameni care freaca menta. Nu exista padure fara uscaturi. In Romania, in particular, s-a reusit asmutirea categoriilor de angajati una impotriva alteia astfel incat sa se abata atentia de la adevaratele probleme. Spor la injurii si la dusmanie dar fiti atenti cine castiga din asta!

    • Băi, bugetare, la unele ai dreptate doar că nu pomenești un lucru: privatul care-și bate joc de client va dispărea. BUGETARUL NU. EL ESTE AVANSAT, PROMOVAT, ÎNAINTAT ÎN GRAD!
      La privat se fură mult mai puțin ca la stat. MULT MAI PUȚIN. Privații, în afară de firmele celor cu ochi albaștri sau care au numai contracte cu statul, ale puliticienilor, nu-și permit să țină paraziți în firmă cum este la bugetari, da? Salariile sunt mici la privat datorită faptului că-ți ia statul jumătate. Jumătate care s-o dea hoților și paraziților.
      Aaaa… și ghici ce s-a mai demonstrat: că au multe beneficii. Au sporuri… Pe fluturaș apar doar cele „uzuale”, „normele”.

      • looool
        cred ca ai o parere exagerata despre privat…
        nu e deloc asa…
        probabil sunt mai putine capuse ca la stat, da nici pe departe atat de putine cum insinuezi tu…

        cat despre capusele de la stat… exact cum a spus si Nicu, problema nu e la astia pe care-i injuri pe forumu asta de m-am plictisit eu, ci la guvern… cu aia trebuie sa incepi. si poate daca cei ca tine chiar ar incepe sa-i injure pe aia prima data, nu s-ar fi ajunsi in situatia in care e romania acum…

        cat despre sporuri si beneficii… da au… dar conteaza salariu final si salariu ala final nu e nici pe departe atat de mare cum crezi tu…

  31. Deșteaptă-te române. Nu știu dacă astfel de comentarii sunt reprezentative pentru români, cu siguranță nu. Sunt tot felul de rugăciuni de sănătate, bunăstare, pace și înțelegere dar nu găsesc niciuna pentru Prostie. De știut,, Pentru ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni sa nu facă nimic „

    • Păi aia este, oamenii buni nu fac nimic. Tac din gură și-i încalecă liftele bugetare!

      • Stai liniștit, Barbule!
        Așa cum voi contribuiți la asigurarea traiului decent al bugetarilor din statele occidentale în care sunteți sclavi, așa vor contribui și asiaticii angajați în România la asigurarea traiului decent al bugetarului român.

      • Barbu Gh, tu ne bati cu experiența la câtă frustrare ai, și prostia și incultura ne pun capac!
        Împroști venin in tot ce mișcă, ești o târâtoare care încercă să se ridice din noroi, dar câtă vreme nu ai verticalitate, chiar dacă reușești să-ți scoți capul la suprafață tot cu burta in noroi ești precum șarpele!
        Tu chiar tii umbră pământului degeaba, mai rău îi că îi consumi și resursele!
        Fac pariu că ești un umflat nesătul premium faimosul Flămânzilă din poveștile copilăriei!
        Hai pa că îmi pierd timpul cu un ( )!!!

      • Tovarășu’ Barbu, uitasem să vă-ntreb:
        Unde e dementul ăla cu „condoleanțele”?
        Ionuț parcă-i zicea, avea el cam același profil psihologic cu al tău, parcă un pic mai deștept totuși.
        Mulțumesc!

  32. Pentru unii care platesc mult la taxe si impozite:ma,tembelule de ce muncesti aici pe 2000 de lei,si in Germania treaba asta este platita cu cel putin 2500 de euro?hai sa iti spun tot eu:1-nu muncesti bine; 2-esti prost!cine te-a oprit sa te faci bugetar?iti spun tot eu:capul!!!frustarea emare,nu?gandeste!

  33. Vedeti,voi,cei din privat speranta de viata a unui militar de cariera!vedeti,voi,cati bani din amenzi se strang anual si unde se duc!cam1,5 milioane zilnic×365 de zile!

  34. Barbu.Gh.
    La chestia cu promovarea cam ai dreptate. Foarte greu se dau sanctiuni in sistemul bugetar dar problema nu pleaca de la cei care lucreaza la stat ci de la politicieni care nu dau legi clare.
    Eu am lucrat si la privat si la stat. La privat fereasca sfantul…patronul se face ca plateste iar angajatul se face ca munceste. Am fost la o firma de transport care facea milioane de euro anual si tinea angajatii cu salariul minim si lucram si sambata fara niciun adaos la salariu care era mic….ca la patron. Bineinteles ca angajatii respesctivi furau motorina, hartii, suruburi, piese etc tot ce la cadea in mana. Mai mult patronul isi angajase la firma navasta, fiul, finul si 2 nepoti ca na….nu poti fi patron si sa nu dai mancare la cei din neamul tau. Rezultatul a fost ca astia(rudele patronului) erau lepre ca doar erau rude cu patronul astfel incat noi, ceilalti, eram nevoiti sa muncim in locul lor. Nu puteam sa comentam ca ne dadea patronul afara.
    Apoi am lucrat si la stat. Salariu mai bun intradevar dar nu aveam sarbatori legale, weekenduri. Seful avea si el cateva neamuri angajate evident. Si…evident….si aici am muncit in contul neamurilor care erau lepre. De furat nu prea se fura ca era totul pe acte inregistrate, contabilitate etc. Volumul de munca era foarte mare.
    Acum lucrez din nou in privat. La fel salariu mic. Unii(neamurile) se ascund dupa altii si se fura de la motorina la …orice. Volumul de munca mic si sarcini usoare.
    Concluzia mea dupa ce am lucrat si la stat si la privat: de furat se fura si colo si colo, neamuri sunt peste tot. Daca iti convine linistea dar salariu mai mic e bine la privat iar daca vrei salariu mare te duci la stat cu volum de munca mare.
    Sanatate si liniste va urez la toti oriunde ati lucra!

  35. Barbie vdete-as mergând la fata locului la un mort plin de viermi si păduchi,sa vad cum o sa-ți curgă toată materia cenușie din tine dar ce spun eu asta ca tu te sperii și când vezi un gindac(ca tine)mort.Hai ca deja mintea ta nu mai procesează.

  36. Indivizii ăștia sunt nemulțumiți, cu toate că, pe lângă marele beneficiu de a ieșii la pensie la vârsta adolescenței, cu o pensie apropiată de ultimul salariu, o parte din banii ‘retinuti’ nu merg unde trebuie. Adică, dacă ar fi pe bune, ca la prostii din privat sau alte instituții ale statului, politiștii nu ar avea o pensie mai mare de 2000 de lei la cât contribuie în cei 25 de ani de activitate.
    Și… De ce un polițist are ‘norma de hrană’ peste 1000 lei lunar, iar un funcționar de la ANAF nu are nici măcar bonuri de masă?
    Mai are și bani de haine și multe alte beneficii. Restul din sistemul bugetar nu mănâncă? Nu se îmbracă?

  37. Problema nu sunt militarii(MAI,MAPN)de care avem nevoie, mulți îi hulesc,dar nu toți pot face aceste slujbe stresante,ești la ordin,șicanări de tot felul, intervenții pentru pile din partea superiorilor,cei din sistem o știu mai bine.
    Problema sunt magistrații și procurorii,primii și-au tras pensii și salarii,nu se mai poate atinge nimeni de ei doar vorba aia….”noi jendarii noi tâlharii,noi furăm,noi judecăm”…a doua categorie…. procurorii care sunt folosiți ca arme politice în instrumentarea dosarelor,din când în când scoase la iveală sub formă de circ mediatic,și sunt plătiți pentru asta.

    • EU NU POT ÎNȚELEGE UN LUCRU DACĂ DEJA SE ȘTIE DESPRE TOȚI CĂ SUNT ȘARLATANI, ANALFABEȚI IN FRUMTE CU IOHANIS DE CE – I MAI LĂSĂM LA PUTEREA ȚĂRII ORI NOI POPORUL ORI DEVENEM COLINI CERȘETORI LOR.

  38. Pt Barbu Groh.! Cea mai grea pedeapsa este sa te oftici, baga-ți în continuare unghia in gat, am lucrat in sistem, am ieșit la pensie înainte de 48 și acu mă distrez pe banii tai că am o pensie babana că doar am muncit(dormit)! Proștii alde tine cu 8 clase să muncească sa ne plătească pensiile din banii lor. Vezi luna asta să îmi trimiți banii la timp că plec în Tenerife, îți trimit o vedere! P.s. Acest comentariu este un pamflet și trebuie tratat că atare. Oricum barbu Groh nu știe ce e ăla pamflet! In rest sa auzim de bune și să scăpăm de scursurile societății că acest barbu Groh! Ofticuuuuutaaaa! 😂😂😂😂😂😂😂

  39. no mai dati de gard drepturi multe munca putina la 45 la pensie pe contibuitate.un sofer pe comunitate muceste 15 ore.9ore sta paznic la masina.iesa la pensie la 65.

  40. Greu sa Faci un clasament al urii, prostiei și analfabetismului din postari.
    Totuși, fruntași: barbu, carici. ,dide, anonim.
    Nu au puterea de a face un ex de imaginație, spre ex cum ar arata un stat fără poliție și armata. Ce știu ei, și nu numai ei, ce este serviciul de luptă permanent , intervenția la dezastre, combaterea infracționalității, apărarea frontierelor etc.

  41. Cred că este momentul să ne căutăm de lucru în privat.
    Nu de altceva, dar după ce înfruntăm realitatea unei meserii nu prea ușoare și prost plătite, mai citesc și comentariile „inteligente” ale purtătorilor de nuci de cocos în loc de cap.
    Domnilor și doamnelor atotștiutori, vă doresc un viol, vă doresc un jaf, vă doresc copii și să ii educați singuri, vă doresc sa fiți bolnavi!
    Scuze m-am exprimat greșit, nu vă doresc din rândurile de mai sus. Deși este greșit gramatical ce scriu, este ceea ce simt pentru voi: VĂ URĂSC, VREAU SĂ VI SE ÎNTÂMPLE CE ESTE MAI RĂU ȘI SĂ AVEȚI PARTE DE BUGETARI! Și să nu aveți cine să vă ajute! Să intrați în mașina vecinului, iar polițistul ăla să vă ceară șpagă babană doar să se uite la acte, cine o da mai mare ala automat are dreptate. Sa mergeți la doctori și fără suma corespunzătoare sa muriți pe targă. Sa aveți un copil la școală iar profesorul sa nu îl vadă, pentru ca nu a primit cadoul de la părinți. Sa aveți nevoie de acte pentru casa sau mașina, iar fără suma care trebuie sa nu aveți cu cine vorbi.
    VĂ „URĂSC” TOATE CELE DE MAI SUS! Să fiu la fel de anagramat ca marea majoritate de aici!

  42. Dl…..desi recunosc am scris aceste 2 litere cu greata…Barbu mi ar face o deosebita placere sa va cunosc…personal și fizic

  43. ,,NU TE PUNE CU PROSTUL CĂ TE ADUCE LA NIVELUL LUI”
    Un INS ațâță și aduce injurii ,altul aplaudă și restul vă bateți capul să explicați până ați ajuns la nivelul lui

  44. Ce ați pus botul la vraja astora, plătesc un rahat, nu plătesc nimic bai idioților, este un articol la comanda sa mușcați voi, nevertebratelor

  45. Chiar crede acele persoane ca primim bani așa gratis de la stat ?? Nu , prin activitatea depusă (amenzi, evaziune de milioane si nu numai , confiscări ) am enumerat câteva care cei din afara mai aud la tv , aduc mulți bani la buget , mult mai mult decât primesc salari, așa ca au acest drept plus celelante privațiuni ..!
    Vas ca toată lumea percepe numai acele activități de privind depistarea furturilor din auto sau alte fapte si infracțiuni de ordine publica …! Nu activitatea este complexa are multe ramuri care prin activitățile depuse aduc miliarde la bugetul de stat iar salariile si pensiile de serviciu sunt meritate pe drept.

  46. Chiar crede acele persoane ca primim bani așa gratis de la stat ?? Nu , prin activitatea depusă (amenzi, evaziune de milioane si nu numai , confiscări ) am enumerat câteva care cei din afara mai aud la tv , aduc mulți bani la buget , mult mai mult decât primesc salari, așa ca au acest drept plus celelante privațiuni ..!
    Vas ca toată lumea percepe numai acele activități de privind depistarea furturilor din auto sau alte fapte si infracțiuni de ordine publica …! Nu activitatea este complexa are multe ramuri care prin activitățile depuse aduc miliarde la bugetul de stat iar salariile si pensiile de serviciu sunt meritate pe drept.

  47. De naiba va duceți după „fenta”?
    Îl băgați în seama pe barbu aka anonim aka nespecial…?
    O știți pe-aia”Un prost aruncă piatra…”
    Va pierdeți timpul.
    Pe barbu nu-l duce mintea la mai mult, nici dacă ar vrea. Are idei puține și fixe, ca orice prost care se respecta.
    Pentru un retardat asistat social e mult ca știe sa scrie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger