AcasăSOCIALSurpriză pentru toată lumea! Amendă uriașă și petrecere ”spartă” într-un club din...

Surpriză pentru toată lumea! Amendă uriașă și petrecere ”spartă” într-un club din Capitală – VIDEO

Surpriză pentru toată lumea! Amendă uriașă și petrecere ”spartă” într-un club din Capitală (foto: Facebook)

O sesizare anunțând o cu totul altă situație decât cea constatată de polițiști a venit ”la pachet” cu amenzi zdravene.

Luând lucrurile cu începutul, vă spunem că polițiștii au descins, duminică dimineață, la o adresă din București, de unde a venit o sesizare privind o posibilă sechestrare a unei persoane.

”În dimineaţa de 27.12 In jurul orei 04.00, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 10 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că la o adresă din zona sa, într-o societate comercială (club) se află o persoană lipsită de libertate în mod ilegal. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţişti, care în urma verificarilor efectuate, au identificat persoana in cauză şi au stabilit că cele sesizate nu se confirmă”, a transmis Poliţia Capitalei, într-un comunicat.

Una au căutat, alta au găsit

Atât doar că reprezentanții legii au descoperit în incinta clubului mai mulți oameni, care ar fi participat la o chermeză, în ciuda faptului că sunt restricții în acest sens, din cauza situației COVID. Când s-au pus pe numărat, oamenii legii au ajuns la concluzia că sunt 26 de persoane care ar fi participat la o petrecere în incinta clubului. Ca urmare, ”au dispus închiderea evenimentului şi sancţionarea contravenţională a tuturor participanţilor, cuantumul amenzilor fiind în valoare de 25.500 lei”.

Din câte s-a aflat, ar fi vorba despre clubul El Grande Comandante, de pe Calea Călărași.

Au curs amenzile în a doua zi de Crăciun

De altfel, acesta nu este singurul caz în care s-au dat amenzi, în ultimul interval. Din câte a anunțat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, în ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări s-au desfășurat circa 1.200 de acțiuni punctuale de control care au vizat peste 77.000 de persoane, 3.800 de operatori economici, 143 operatori transport persoane și aproape 8.200 de obiective de interes, dintre care 2.600 de restaurante, fastfood-uri și terase. Toate, în cadrul acțiunilor ce vizează limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În urma acțiunilor de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, au fost aplicate aproximativ 4.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 835 de mii de lei. Majoritatea sancțiunilor, respectiv 3.060, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Totodată, au fost aplicate 32 de sancțiuni pentru nerespectarea distanțării fizice și 11 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

Pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația persoanelor, au fost aplicate 963 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 300 de mii de lei.

De asemenea, față de 14 persoane, ieri, s-au început cercetările pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a transmis Monica Dajbog.

author avatar
Andrei Coman