Cauta

Supraveghere și surmenaj: Covidul a schimbat cultura muncii

Mark, care lucrează pentru o mică companie de tehnologie din estul Londrei, a  trimis în iulie un e-mail managerului pentru a-i spune că a dat rezultate pozitive la Covid-19. Șeful său i-a urat o recuperare rapidă și i-a spus să-și ia tot timpul liber cât are nevoie. Dar acest angajat în vârstă de 40 de ani nu avea Covid.

A mințit pentru că se simțea epuizat și anxios după un program de 80 de ore pe săptămână.

Când pandemia a lovit, multe companii și-au trimis angajații să lucreze acasă în timp ce  au folosit programe de supraveghere pentru a le verifica hărnicia.

Potrivit BBC, respondenții unui studiu – realizat de compania de securitate cibernetică Kaspersky în Marea Britanie – au recunoscut că lucrează mai mult de teama că superiorii lor ar crede că sunt leneși!

Acum, pe măsură ce mulți angajatori încep să extindă programul muncii de acasă, aceste efecte se pot agrava, avertizează psihologii, menționând că presiunea legată de serviciu este cea mai frecventă cauză a problemelor de sănătate mintală.

Teoriile variază în legătură cu motivul pentru care atât de multe companii nu au reușit să folosească munca de acasă în timpul  pandemiei pentru a reseta fundamental elementele dăunătoare ale culturii corporative.

Unii spun că economiile și incertitudinea i-au descurajat pe manageri să încerce orice nu era familiar.

Dar mulți sugerează, de asemenea, că șefii nu au depistat – și mulți încă nu o fac – cauza principală a unora dintre cele mai problematice practici la locul de muncă: lipsa de încredere.

Acest lucru i-a făcut pe angajați să se simtă și mai retrași și incapabili să vorbească, amplificând anxietatea, stresul și sănătatea mintală precară.

Mabel Abraham, profesor de management la Columbia Business School din New York, susține că este imperativ ca angajatorii „să creeze un mediu care să ajute angajații să se simtă confortabil făcându-și cunoscute nevoile și preferințele”.

„Oamenii vor lua cuvântul doar dacă simt că sunt ascultați și dacă nu sunt preocupați de posibilele sancțiuni pentru împărtășirea opiniilor lor”.

Ultimele stiri

  • „Casa Iubirii” – televiziunea românească în cea mai jenantă formă de existență
  • Alege ce citești
  • China umbrește strălucirea diamantelor naturale
  • Bufonul de la ANPC, cu papion și live-uri pe TikTok, tras pe dreapta
  • Sistemul de pensii, praf și pulbere. Sume uriașe încasate necuvenit și venituri ciuntite din pix
  • Împrumuturi pe baza criptomonedelor? Planul JP Morgan Chase
  • Ucraina riscă să devină pentru Trump ce a fost Afganistanul pentru Biden
  • Toni Kroos recunoaște: “N-am fost niciodată fan Real”
  • Bogdan Hossu, lider Cartel Alfa: Bolojan trebuie să schimbe măsurile, altfel avem grevă generală în septembrie
  • Realitatea din teatru de operații ucrainian (drone rusești și rachete Patriot)
  • Exit mobile version