AcasăSOCIALSuma care intră în buzunarele a milioane de români, după ce Guvernul...

Suma care intră în buzunarele a milioane de români, după ce Guvernul elimină impozitul pe salariul minim

Salariul-minim

Guvernul continuă discuţiile pentru aplicarea impozitului zero pentru familiile cu salarii minime, iar ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, afirmă că „la nivelul ministerului se face o analiză în prezent cu privire la acest subiect”.

Precizările ministrului au fost făcute la Constanța, unde a vizitat Şantierul Naval Constanţa, alături de premierul Marcel Ciolacu.

Impozit zero pentru familiile cu salarii minime?

Angajaţii din România au printre cele mai mari taxe şi impozite pe salarii din Uniunea Europeana. Peste 40 la suta din salariul brut se duce la stat. Mai mult ca noi plătesc belgienii şi germanii, însă şi veniturile sunt mult mai mari acolo.

„Sigur, solidaritatea pentru noi, ca întotdeauna, este foarte importantă, iar familiile cu venituri mici, cu atât mai mult.

În acest moment, aşa cum domnul premier ne-a trasat la Ministerul Muncii, facem o analiză în sensul acesta, iar în momentul când vom avea soluţia gata, vă vom anunţa”, a precizat ministrul Simona Bucura Oprescu.

Dacă s-ar elimina impozitarea pe salariul minim, salariaţii ar primi în plus, în mână, 136 de lei.

Cine ar putea beneficia de lege?

Este evident că dacă sunt două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil. De aceea, trebuie lucrat, în primul şi în primul rând, prin scăderea impozitării la veniturile minime.

Dacă se întâmplă acest lucru: să ai într-o familie două venituri minime, acela e pragul, să considerăm pragul cel mai jos de venituri.

Şi ca să nu se întâmple acest lucru trebuie să echilibrăm cumva. Dacă dezechilibrăm tot timpul, vom ajunge la un deficit imens şi la disfuncţii în sistemul macroeconomic”, a spus şi premierul Marce Ciolacu.

author avatar
Andrei Ștefan