AcasăSOCIALSuccesele DNA: condamnări pe bandă rulantă la muncă în folosul comunității

Succesele DNA: condamnări pe bandă rulantă la muncă în folosul comunității

Instituțiile publice, înțesate de condamnații DNA

Marii corupți prinși de DNA au ajuns, aproape in corpore, să se calce în picioare prin diferite instituții publice, unde efectuează pedepse grele de muncă în folosul comunității. În peste 90% din condamnări, închisoarea este cu suspendare, iar acordurile de recunoaștere a vinovăției au devenit deja o practică uzuală, prin care corupții scapă de pușcărie.

Probabil că noua politică a Direcției Naționale Anticorupție este de a evita supraaglomerarea pușcăriilor. Altfel nu se explică condamnările pe bandă rulantă la muncă în folosul comunității dispuse de instanțe, cu mențiunea că orele se vor presta doar dacă sănătatea condamnaților va permite acest lucru. Potrivit unui comunicat al DNA, trei inculpați din Ministerului Tineretului și Sportului au fost condamnați la închisoare cu suspendare și pedepsiți cu prestarea de muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, toți în cadrul Agenției Județene de Ocupare Forței de Muncă din Municipiul Pitești sau a Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare. Unul dintre ei, director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, a fost inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Ceilalți doi, au fost găsiți vinovați pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participație improprie la abuz în serviciu, instigare la mărturie mincinoasă și instigare la favorizarea făptuitorului, precum și fals material în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. O altă condamnare de răsunet este a inculpatei plt.maj. Dragomir Marinela Zoica, fost subofițer SRI, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, spălare a banilor și participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Aceasta a primit închisoare cu suspendare și a fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul S.P.G.C. – Serviciul Public de Gospodărire Comunală sau în cadrul Primăriei Pantelimon.

Luarea de mită, faptă minoră

Un alt dosar răsunător al DNA este cel al medicului Postolache Elena, șef al Laboratorului de analize medicale din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”, unde s-a obținut condamnarea la închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, în acest caz încheindu-se și un acord de recunoaștere a vinovăției. ”Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, la Administrația Domeniului Public București – sector 2 sau la Fundația pentru promovarea sancțiunilor comunitare, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Totodată, se dispune confiscarea de la inculpată a sumei de 102.200 lei, reprezentând suma totală primită cu titlu de mită”, se precizează în comunicatul DNA. Tot pentru luare de mită, Cîrje Constantin, la data faptei ofițer de poliție judiciară în cadrul Poliției Sectorului 3 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la prestarea a 80 de zile de muncă în folosul comunității  în cadrul Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 4, dispunându-se și confiscarea specială a sumei de 34.895,59 lei.

Dosarul Unifarm, cu suspendare

Direcția Națională Anticorupție a obținut, în dosarul Unifarm, trei condamnări cu suspendare pentru cumpărare de influență și trafic de influență. Toți trei au încheiat cu DNA acorduri de recunoaștere a vinovăției și au obținut doar câte 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Sectorului 2 sau în cadrul unităților de învățământ de pe raza Sectorului 2 din cadrul Municipiului București,  în cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Comunei Gruiu și/sau Școlii Gimnaziale nr. 3 Gruiu – Siliștea Snagovului, respectiv în cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Sectorului 6 și/sau unitățile de învățământ de pe raza Sectorului 6 din Municipiului București.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
807 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu stiu de ce va mirati. Toti astia nu sunt mebri PSD sau simpatizanti PSD. Ei, daca erau pewsedei incasau ani grei de puscarie….

  2. Sunt bune si alea decât deloc.
    Sa vezi polittisti de la academie sau ofiter Sri ca aduna tampoane, prezervative si mucuri la gunoi nu e de ci de colo…
    Pana la urma si Greta ar face la fel nu e o rusine.
    Ce vreti rusini?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger