AcasăSOCIALStudenții nevaccinați, la cursuri în combinezoane! Ce spune Ministrul Educației

Studenții nevaccinați, la cursuri în combinezoane! Ce spune Ministrul Educației

combinezonStudenții nevaccinați, la cursuri în combinezoane! Ce spune Ministrul Educației

Studenţii nevaccinaţi ar putea participa la cursuri în combinezoane de protecţie pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Propunerea vine din partea ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Sunt unul dintre cei care susţin importanţa prezenţei fizice pentru derularea stagiilor de practică şi activităţilor directe. Pentru asta, sunt universităţi care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezenţă fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice şi să impună o serie condiţii, spre exemplu participarea studenţilor vaccinaţi la aceste ore de laborator şi lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenţilor care nu sunt vaccinaţi.

Studenţii care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziţie, spre exemplu, combinezoane de protecţie pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. (…) Sunt câteva universităţi şi eu personal susţin această variantă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Hotnews.ro.

Studenții nevaccinați, „out” din cămine?

Oficialul spune că „pentru a contribui la o siguranţă sanitară în campusurile universitare” s-ar putea să existe şi o prioritizare a studenţilor vaccinaţi în ce priveşte cazarea în cămin.

„Evident cu toţii ne dorim intrarea în normalitate, cu prezenţă fizică integrală, doar că universităţile, dincolo de aceste specificităţi care se constituie în avantaje, am dat exemplul unor dotări, am dat exemplul conectivităţii, am dat exemplul modului de organizare, jumătate parte de curs teoretic, jumătate parte aplicativă, există şi o altă specificitate care nu ajută univerităţile în sensul reluării prezenţei fizice integrale. Partea de cazare în căminle studenţeşti. Căminele studeţeşti fiind aglomerări pe care nu le poţi controla la fel de bine ca spaţiile didactice.

Şi atunci o altă idee ar putea fi prioritizarea studenţilor vaccinaţi în procesul de cazare. Aşa cum dintotdeauna au existat criterii care au dat prioritate celor care au avut rezultate profesionale foarte bune sau celor aflaţi în dificultate din perspectivă socio-economică, aşa s-ar putea acorda prioritate şi celor care sunt vaccinaţi pentru a contribui la o siguranţă sanitară în campusurile universitare. (…) Nu-şi propune nimeni să oblige pe cineva, însă aceste criterii cred că ar putea să fie luate în considerare”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a propus luna trecută organizarea în toate universitățile a câte unui centru de vaccinare anti-COVID pentru studenții care vor să vină fizic la cursuri. Universitățile de medicină și farmacie din Iași, Cluj și Târgu Mureș vor organiza un maraton al vaccinării, în perioada 14 – 16 mai, după modelul celui de la Timișoara, potrivit edupedu.ro.

author avatar
Andreea Vlad
381 afisari

5 COMENTARII

  1. si cand o sa inchida pandemia ala de la oms cum o sa va mai organizati ba vietile ca ati ajuns in ridicol!!!!!!

  2. Dumnezeule nu pot sa cred ca banda asta de cretini a ajuns sa conduca România.
    Bai tovarase, in primul rand ceea ca vreti sa inoculati romanilor nu este un vaccin, este un tratament genic profilactic EXPERIMENTAL.
    Pesupunand ca ar fi un vaccin dupa cum vreti sa ne convingeti, in urma vaccinarii persoana vaccinata devine imuna deci

  3. Scuze, am trimis mesajul din greseala fara sa-l termin.
    DECI, cei imunizati nu mai pot contracta aceasta covidiotenie.
    Acestea fiind spuse, puteti sa ne explicati la ce ar servi combinezoanele?
    Singurii care s-ar putea infecta sunt cei care au decis sa nu accepte acest tratament EXPERIMENTAL. Oricum este decizia lor si nu va priveste.
    Crea ce propuneti este rezonabil doar daca tratamentul nu este eficace. Aveti astfel de informatii? Daca tratamentul nu este eficace ar trebui sa impodobii crengile copacilor cu cei care au distrus economia Romaniei. Incompetenta voastra a avut vreo contributie? Va impodobim o creanga?

  4. Domnule ministru al incompetentei, ati auzit de procesul de la Nurenberg si de precedentul creiat prin condamnarea la moarte a dr Mengele?
    Mengele a constrans prin forta detinutii sa accepte diverse tratamente.
    Guvernul actual constrange prin santaj romanii sa accepte tratamentul experimental contra covidului.
    Credeti ca santajul este acceptabil???
    Stiti ca jurisprudenta dezvoltata la Nurenberg este aplicabila si astazi? Cu alte cuvinte cei care incearca prin dezinformare sau prin santaj sa forteze romanii sa se trateze urmand un tratament experimental pot fi condamnati urmand precedentele creiate la Nuremberg

  5. Guvern de ra-hat si de avortoni. Cretini si idioți. Aberații mai mari ca astea ce le-au inventat ăstia n-a auzit nici dracu. Pe lângă faptul că sunt un grup de nazişti, as crede că sunt chiar posedați de satana. Cum să faci atâta discriminare când toți muncim si suntem plătitori de taxe si impozite. Creștinilor, cei nevaccinati nu au CIUMĂ sau HOLERĂ. Guvern idiot ca ăsta n-a avut ROMÂNIA niciodată în toată istoria ei. Faceți norma de bani companiilor farmaceutice. Trebuie ca fraierii să redreseze economiile altor țări din UE. Scârbe politice!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger