AcasăSOCIALStructura anului școlar 2021-2022, MODIFICATĂ! Vacanță de iarnă mai scurtă pentru elevi

Structura anului școlar 2021-2022, MODIFICATĂ! Vacanță de iarnă mai scurtă pentru elevi

eleviStructura anului școlar 2021-2022, MODIFICATĂ! Vacanță de iarnă mai scurtă pentru elevi

Deși acum se bucură de o vacanță de două săptămâni, veselia elevilor nu va mai dura mult după aflarea acestei vești. Vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevii de gimnaziu și de liceu.

Aceștia vor reveni la școală pe data de 3 ianuarie 2022. În acele două săptămâni se vor da tezele aferente semestrului 1, cu prezență fizică, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor, pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară. În ianuarie va fi școală cu prezență fizică. Cei din învățământul primar și cei de grădiniță vor veni tot în 10 ianuarie, pentru că ei nu au de recuperat decât o săptămână din acestea două de acum. În 14 ianuarie se va încheia în semestrul 1. Așadar, în ianuarie elevii de gimnaziu și de liceu vor merge la școală cu prezență fizică. Până atunci, convingerea mea este că vom încheia al patrulea val pandemic. În acele două săptămâni din ianuarie se vor da teze cu prezență fizică. Semestrul 2 va avea tot 20 de săptămâni, iar datele examenelor naționale rămân la locul lor”, a declarat oficialul de la Educație.

Vacanță forțată de 2 săptămâni pentru toți elevi

În privința recuperării vacanței forțate, ministrul Sorin Cîmpeanu a înaintat și posibilitatea folosirii săptămânii Școala Altfel. Potrivit structurii actuale a anului școlar, vacanța de iarnă este programată în perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, iar Școala Altfel în perioada 8 – 14 aprilie.

Amintim că președintele a anunțat miercuri o vacanță forțată, de două săptămâni, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie pentru toți elevii de gimnaziu și liceu, și o prelungire a vacanței copiilor de grădiniță și elevilor din ciclul primar cu încă o săptămână, față de cea existentă deja, adică și ei vor avea vacanță tot până pe 5 noiembrie.

author avatar
Andreea Vlad