AcasăSOCIALStrategia lui Tătaru: copiii, vaccinați pe șest în școli

Strategia lui Tătaru: copiii, vaccinați pe șest în școli

Ministrul Tătaru pregătește terenul pentru vaccinarea în masă a elevilor

Vaccinarea anti-Covid se va face chiar în unitățile de învățământ, prin cabinetele de medicină școlară. Cel puțin așa reiese dintr-un ordin al ministrului Sănătății semnat în comun cu ministrul Educației, care prevede imunizarea elevilor în școli în ”situații epidemiologice speciale”.

Grădinițele, școlile, liceele și universitățile vor fi obligate să înființeze, fiecare, un cabinet de medicină școlară, potrivit unui ordin al ministrului Sănătății și al ministrului Educației. Principalele atribuții ale medicului unității de învățământ vor fi verificarea antecedentelor vaccinale ale copiilor la înscrierea în colectivitate și pe întreg parcursul procesului de învățământ, precum și informarea și îndrumarea părinților către medicul de familie pentru efectuarea vaccinărilor în cazul în care acestea nu au fost efectuate corespunzător vârstei.

Mai mult de atât, medicul cabinetului școlar va participa la realizarea de imunizări în situații epidemiologice speciale, stabilite prin ordin al ministrului sănătății, și va organiza activitatea de vaccinare în situații epidemiologice speciale, respectând condițiile de igienă și de siguranță. Totodată, acesta va colabora cu direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București în vederea aprovizionării cu vaccinurile necesare în situații epidemiologice speciale și va întocmi corect evidențele necesare și raportarea activităților de imunizare realizate în situații epidemiologice speciale, conform normelor stabilite prin ordin al ministrului sănătății. Ulterior vaccinărilor efectuate în situații epidemiologice speciale, medicul va elibera adeverințe de imunizare în vederea transmiterii către medicul de familie.

Reacțiile adverse, supravegheate de asistenții școlari

Potrivit ordinului de ministru, în campaniile de vaccinare școlare în situații epidemiologice speciale, medicii școlari vor examina elevii care vor fi supuși imunizărilor profilactice, pentru stabilirea eventualelor contraindicații și vor supraveghea efectuarea vaccinărilor și apariția reacțiilor adverse postimunizare. În atribuțiile asistenților din cabinetele de medicină școlară din unitățile de învățământ intră și vaccinarea copiilor în situații epidemiologice speciale, precum și supravegherea apariției reacțiilor adverse postimunizare la vaccinarile efectuate in situații epidemiologice speciale. ”Asistenții cabinetelor de medicină școlară vor încuraja cadrele didactice și părinții să faciliteze, respectiv, să accepte desfășurarea imunizărilor, în interesul superior al copilului și vor răspunde de păstrarea vaccinurilor în cabinetul medical, pe durata programului de lucru, conform reglementărilor în vigoare”, se arată în Ordinul ministrului Sănătății.

Directorii școlilor, implicați în imunizare

Directorii școlilor, liceelor și grădinițelor vor fi și ei obligați să se implice în campania de imunizare în condiții epidemiologice speciale. Astfel, conform ordinului ministrului Sănătății, directorii vor dispune măsuri care să faciliteze efectuarea imunizărilor în condiții epidemiologice speciale, precum și măsurile propuse de medic pentru asigurarea lanțului de frig în unitatea de învățământ. Totodată, cei aflați la conducerea unităților de învățământ vor aduce la cunoștința autorităților publice locale resursele necesare pentru efectuarea imunizărilor în condiții epidemiologice speciale și, mai ales, vor facilita                           informarea cadrelor didactice și a părinților, realizată de către cadrele medicale, în legătură cu procesul de imunizare în condiții epidemiologice speciale.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
49.295 afisari

70 COMENTARII

  1. Doamne fereste in ce țara trăim. Ăștia trebuie executați mai rau ca pe Ceaușescu. Nu se poate asa ceva, sa vaccineze copii unei tari fara acordul parintilor. Sa nenorocească o nație

    • Ceaușescu trebuia / merita executat? După prăpădul lăsat de ăștia în urma lor, chiar poți insinua așa ceva? Înseamnă că îți meriți soarta.

      • „Astia” fiind tot aparatul de stat comunist infect, care paraziteaza si distruge tara asta din ’45. Suntem un jeg de neam care nu este in stare sa se scuture de parazitii si lichelele infiltrate in toate paturile sociale.

        • Nu are legătură Comunismul cu treaba asta. Ce fac ăştia acum este înscris în calendarul Noii Ordini Mondiale, care nu e cu comunişti. Este vorba despre GLOBALIZARE, noua putere politică la nivel mondial. Comunismul a fost înlocuit de Globalism, care este mult mai periculos decât Comunismul, pentru că este, aţi ghicit, la nivel global, nu regional sau local. Este făcut ca omul să nu aibă unde să se ascundă. De ce credeţi că vor să i-o facă lui Trump? De alegerile din SUA depinde soarta întregii omeniri. Globaliştii nu se vor lăsa, dar măcar putem să amânăm planul ăsta al lor.

      • Știți ca Ceaușescu a permis testarea unui vaccin cu virusul HIV in câteva unitati militare din țară și astfel a pătruns SIDA in România? Vezi centrele mari din țară pentru bolnavi de SIDA, una dintre ele este in Deva. Doar cei care lucrează la acele centre stiu adevărul și apropiații lor; n-a avut nimeni interesul să mediatizeze.

    • Păi asta vor! Mai bine anul adta nu trebuiau dusi la scoala! Ce stii tu ca parinte cei face copilului tau?? Nu stii nimic ce sant camere de supraveghere? Nu! Atunci ce sti tu? Nu Ai duceti copii O sa regretati far,deja o sa fie prea tarziu! Azi copii au fast legați cu are! Ca pe niște animale ! Saracii cei mici ce stiau? Parca ziceai ca au facut fapte tele! Sa le fie rusine! Rusine sai fie si învățătoare aceleia! Eu una in locul ei nu făceam ce ziceau ei! Macar ca imi pierdeam locul de munca! Nu era învățătoarea nici tanara era trecuta de 50! Ce fel
      de femeie ! Nu a gandit de loc ce face??? Sa vedeti la vaciinari cand nu o șase SIE nim8c,! Ia prins in scoli pa! Asta-i
      ARAFAT TATARU, NOI NU AVEM CONSTITUTIE , NU AVEM UN DREPT ASUPRA COPIILOR TII TARESTE CUM VOR EI! ASTAI TARA IN CATE TRAIM ! DICTSTURA MEDICALA, COMYNISTA!

      • bai anonimule esti anonim sa nu stie lumea cine esti analfabetule, te exprimi ca un cretin, mai rau ca un copil de clasa 2-a

      • Ai mare dreptate, ne conduc idiotii ciumei galbene, a atras si parimsiii pSD pe acre ii tot criticau, adica acum is buni?

        • Tocmai cei care știu limba română sunt de acord cu toate astea, a nu scrie corect nu înseamnă că ești prost poate nu a fost atent

    • As avea an primul rand o antrenare ce vaccin și cine la descoperit și testat și care sunt tărie care l-au făcut și atministrat nu se pote sa al faci fara cositamantul părinții nu sunt decord cu vaccinul acesta sunt te boli mai grave și mortale și nu sa străduit nimeni sa inventeze un vaccin cu toată dragostea

  2. Isi fac curaj pas cu pas pe masura ce vad ca suntem prosti.Nu vedeti ca toata lumea tace ,toti si-au pus masca la gura si umbla bezmetici de colo-colo.Vorba cuiva ,daca parintilor nu le pasa cine sa apere copiii?Prin toata lumea mai iese populatia sa protesteze,sa ia atitudine ,se exprima prin retele de socializare.Astora de aici zici ca le-a pus cineva fermoar la gura.Daca ii intrebi vor raspunde ca ar muri pentru copiii lor.Poate de ras.

    • Aveti dreptate ,nu stiu ce se intimpla ,am asteptat ca se vor trezi odata cu inceperea scolilor ,sa nu fie deacord cu masurile astea severe la copii …..dar cu regret constat ca sint indiferenti la orice ….daca nu iti pasa de copilul tau ,atunci ce mai este de spus? Toata populatiea pamantului au iesit in strada …la noi nimic ,ies 50 persoane si gat .Nu inteleg ce se intimpla? Treziti- va pana nu va fi prea tirziu….Cum sa faca vaccinu ,cum sa se vaccineze? Ca vrea javra de Tataru ,Arafat ,Orban Johanis si alti nenorociti.Doamne ei sint o mana de criminali care ne vrea raul si poporul sint 20 de milioane,ce faceti popor roman?

      • As avea an primul rand o antrenare ce vaccin și cine la descoperit și testat și care sunt tărie care l-au făcut și atministrat nu se pote sa al faci fara cositamantul părinții nu sunt decord cu vaccinul acesta sunt te boli mai grave și mortale și nu sa străduit nimeni sa inventeze un vaccin cu toată dragostea

  3. Vaccinutile se pastreaza in conditii speciale, frigidere speciale, temperatura speciala.Ele.se administreaza.in conditii speciale, mediu steril( flambare fiola, etc), odata deschisa, se arunca…
    Nu.se.administreaza decat dupa consult medical( deci e nevoie si de medic de familie).
    Tataru ar.trebui sa se gandeasca si la niste acorduri ale pacientului.Medicul scolar ni SE IMPUNE, medicul de.familie il alegem….Vaccinarile minorilor se fac doar cu acordul parintilor…

      • Cind au avut timp sa faca vaccin ??? Si pe cine l-au testat ??? Cit timp a fost studiat pt efecte adverse ???Si pt ce e vaccinul ??? Ca nu a murit nimeni in lumea asta de Covid . Toti cei care au contactat virusul aveau ( multe ) alte diagnostice . Iar pe parinti chiar nu pot sa-i inteleg . Acum la inceput de an scolar speram la ceva dar se vede ca exista o mare de oameni care nu gandesc . In nici un fel . E greu sa pot intelege ce fel de parinti sunt daca accepta asa o mare bataie de joc . Fratilor suntem 7.5 miliarde de oameni si ne conduc citeva mii . Cum o fi matematica asta ca mie nu-mi iese . Of , cred ca asi putea sa scriu pana maine , doar ca ms intreb : cui ????

    • Pai ce pe ei ii intereseaza ce baga in vena copilului? Si daca vaccinul nu sta la rece e totuna pt ucigasii astia. Ba chiar isi ating scopulai repede.

    • Copilul meu deja e traumatizat din cauza purtatului măștii,a distanței și a toate regulile! Mă întreabă de ce trebuie sa poarte și măști și distanta și toate ,că i se pare absurd și prea mult ,deoarece până acum nu a stat cu masca sau altceva și nu s- a îmbolnăvit nimeni.Ii frica că nu poate respira cu masca și mă întreabă ce se întâmplă dacă nu rezista cu ea! Ce sa ii răspund unui copil de 8 ani,care plânge că vrea la școală ,dar ii este frica că nu rezista cu masca?!! Că îl izolează sau îl trimite acasă în caz că se îmbolnăvește și îi este rău de la ea? Să îl oblig cu asta,când nici eu nu suport masca,pe el să îl oblig 4-5 ore sa stea cu ea ,iar altul la 13 ani sa stea 8 ore cu masca într-o clasă?

      • in 19 e protest mare la BUC; in Canada s a desfintat tot masca si 0rice masura trimittei la BUC la pta VICt la orele 18 daca evti rude sau cunostinte in BUC ‘ se duc si doamne din Iasi, una nu are copii, si se duce, are800 pesnsie si 300 de drumul

    • Da, ar fi o idee genială homeschooling-ul, dar în Brașov nu am găsit pe nimeni să mă îndrume cum se procedează. Știți dumneavoastră cumva? Aș opta fără ezitare pentru această metodă.

        • Ce e aia HOMESCHOOLING, idiotul dracului de englezit?! ȘCOALĂ ACASĂ ce are, gura mătii de slugoi felaționist la globaliști?!

  4. Nu este posibil asa ceva, nu pot sa cred ca am ajuns sa trăim asa ceva,să-ți fie frica să-ți mai lași copilul la scoala pentru ca nu ai nicio siguranță.

  5. Cum să facă vaccinul aiurea poate unii copii iau anumite medicamente, nu poți să știi ce reacție au in combinație cu vaccinul. O să ajungem dracului să ne ținem copii închiși în casă o sa ne fie frică să îi mai lăsăm și afară la joacă nesupravegheați! Ar trebui sa ne rasculam toți si să îi fugarim ca pe Ceaușescu și împușcați!

  6. Copilul meu deja e traumatizat din cauza purtatului măștii,a distanței și a toate regulile! Mă întreabă de ce trebuie sa poarte și măști și distanta și toate ,că i se pare absurd și prea mult ,deoarece până acum nu a stat cu masca sau altceva și nu s- a îmbolnăvit nimeni.Ii frica că nu poate respira cu masca și mă întreabă ce se întâmplă dacă nu rezista cu ea! Ce sa ii răspund unui copil de 8 ani,care plânge că vrea la școală ,dar ii este frica că nu rezista cu masca?!! Că îl izolează sau îl trimite acasă în caz că se îmbolnăvește și îi este rău de la ea? Să îl oblig cu asta,când nici eu nu suport masca,pe el să îl oblig 4-5 ore sa stea cu ea ,iar altul la 13 ani sa stea 8 ore cu masca într-o clasă?

  7. Asta se urmărește de fapt,vaccinarea! De asta ii obliga cu măști,într-o clasă unde se înăbușeau și înainte,sa se poată îmbolnăvi ,că sa ii vaccineze! Părinții tac și fac toate!

  8. Peste tot oamenii au ieșit afara sa își apere drepturile, ma gândesc dacă și aici s-ar ajunge la asemenea nenorocire în legătură cu copii noștri ar fi nenorocire mare nu ar mai protesta nimeni pașnic pur și simplu ar ajunge la linșaj… Îmi pare rău că fiica mea mea are și ea 2 îngerași și mie frica pentru ei. Sper sa facă școală online sa nu le dea voie la școală… Școală e pentru educație nu laborator pentru experimente

    • Nu o voi lăsa. numai sa îcerca nemernicii sa-mi atinga copiii. Îl voi îngropa pe loc. Nu voi lasa asa. Trebue sa cautam lege, ca e groznic de tot

  9. Părinti hai sa iesim in strada si sa nu ii lasam sa ne vaccineze copii…Vor sa ne omoare copii si multi parinti nu stiu…Sa ii dam jos din parlament ca oricum stau degeaba si gandesc aiurea..sa se vaccineze el tătaru si neamu lui…Ei vor sa ne omoare noua copii si apoi se va spala pe maini toti…la reactiile adverse nu se uit,se uit decat sa isi indese mai multi bani in buzunar pe cârca copiilor nostrii….Sunt nenorociti pe viața copiilor nostrii…JOS CU EI…..Nu acceptati vaccinarea nici obligatorie….De copilul meu nu are nineni voie sa se atinga nici macar prin lege…Putoarele lumii stau pe scaune in parlament si ce viseaza noaptea vor sa puna in practica a doua zi…Nu se gandesc ca pe banii nostri stau pe scaune de pomana…tot din banii nostrii sunt platiti,si mai vrea sa faca si nu stiu ce..Daca face vaccinarea obligatorie o sa mănance jar va garantez…o sa ajunga ceausescu 2….pt ca aceste vaccinuri are legatura cu Bill Gates cand in 2001 a zis sa vaccineze populatia sa omoare 80% ca suntem prea multi…Ăstia nu gandesc…se distruge singuri! Haide’ti in strada….NU ACCEPTATI ASA CEVA! NU II LASATI SA VA OMOARE NICI PE VOI SI NICI PE COPII VOSTRI….

    • vaccinare forțată, consringere violenta. No sa tac. Trebua sa cautam legea, s ale dam in jedecata. Nu dau copii in mina lor.

      • Pana se pronunta o instanta (sa nu uitam cata influenta au asupra instantei), copiii apuca sa fie vaccinati (fortat, prin lege)…

  10. NU AU VOIE SA FACA NIMIC ASUPRA COPIILOR FARA ACORDUL PARINTILOR !!!ESTE UN ABUZ !!!!SUNT COPII CU DIVERSE PROBLEME DE SANATATE,ALERGII,PATOLOGII DIVERSE IN TRATAMENT ,NU SE POATE APLICA VACCINURI FARA ACORDUL PARINTILOR!!ESTE DE DOMENIUL PENALULUI !!!!

  11. Buna ziua ! Si voi ca parinti sunteti de vina si nu va pasa de copiii vostri ,meritati asta ,stiti de ce spun asta pentru ca-i lasati sa va atinga copilul , si eu sunt profesor ,si am vazut la descchiderea anului scolar 2020-2021ce se intampla ,toata lumea copleta acel formular ,erau 3 care nici nu le citea si le semna ,nu le pasa de copiii lor. Meritati asta desteaptate parinte !

  12. A primit și el uărdin de la Washington, ce vreți. Caaaapul ce se pleacă… ajunge să pască (ca boul). Dar zicala asta e de pe vremea turcilor, nu-i așa.

  13. O sa vaccinați copii numai cu acordul părinților nu cum vreti voi… Deciziile ptr copii le iau părinți pana la 18 ani nu voi.

  14. Poate veți fi împușcați ca pe Ceaușescu și nu veți mai putea vaccina nici câini, mancavar covidu pe toți.

  15. De ce dracu nu va vaccinati intai voi, politicienii? Ne transformați copiii in cobai? Dracu va ia daca va apropiati de copiii mei!

  16. Nici nu exista vaccinul despre ce vorbiti fucking idioti sa va vaccinati voi si tot neamul vostru lasatine copii an pace

  17. De ce nu va vaccinati intai voi, politicienii? Vaccinele netestate….criminalilor, n-aveti creer…gandeste Bill Gates pentru voi…necarturarilor…pentru bani ( caci nu va mai satura d–– ) suntet gata ca sa omorati popoarele. Pe urma va vor omora si pe voi, fiindca lor nu le trebuiesc concurenti…va vor distruge descreeratilor. Voi tot intrati in cele 7,5 miliarde de populatie. Aparati-va popoarele, asa cum o fac si alte tari. Ordinul Mondial e pentru a lichida populatia de pe globul pamantesc.

  18. Național.ro , de ce folosiți titluri insidioase ? Unde scrie in articol ca ,, vor fi vaccinați pe șest”?
    Scrie clar ca directorii trebuie sa se implice in mobilizarea părinților sa fie informați despre vaccin și sa-ai dea acordul. Își închipuie cineva ca in 2020 o sa bage copiii in beci și o sa-i vaccineze cu forța ?
    Nu înțeleg de ce faceți aceste dezinformări ale populației, mai ales in tragedia asta mondiala.
    Ce atâta sperietura ca pana In 2015 ,după ce incepea școala, copilul era vaccinat doar la cabinetul școlar.

  19. Acest titlu de articol este o manipulare ordinară și de dezinformare tendențioasă a populației!
    Ce să mai vorbim de faptul că nimeni nu-l semnează, dar puțini observă acest lucru!
    Proiectul de ordin la care face referire acest articol nu reprezintă decât o reunire a unor ordine mai vechi care reglementează activitatea în cabinetele medicale școlare și reactualizarea lor ținând cont de condițiile actuale de funcționarea cabinetelor medicale școlare, respectiv ordinul 653 din 2001 și ordinul 1668 din 2011, cu modificările și adăugirile ulterioare, ordine comune ale Ministerului Sănătății și ale Ministerului Educației Naționale.
    Articolul din ordin care reglementează vaccinarea în situații epidemiologice speciale nu este o noutate el a existat și în ordinul 1668 din 2011 și a apărut odată cu trecerea vaccinării copiilor de vârstă școlară de la medicul școlar la medicul de familie. Până la acea dată toate vaccinările copiilor de vârstă școlară se făceau în cabinetul medical școlar. Niciodată vaccinarea din cabinetele medicale școlare nu s-a făcut fără informarrea părinților și fără acordul scris al acestora, documente care de altfel se găsesc anexate la fișa medicală a elevului. De asemenea părinții erau informați asupra datei și orei la care elevul era programat pentru vaccinare, astfel încât dacă părintele dorea ca vaccinarea să se facă în prezența sa, el să se poată prezenta la timp.
    Pregătirea profesională a medicilor din cabinetele medicale școlare este identică cu cea a medicilor de familie, având aceiași specialitate, prin urmare același nivel de competență profesională. Cabinetul medical școlar este dotat cu aparatura, instrumentarul și medicația necesară pentru intervenția în situații de urgență pe un nivel echivalent cu al medicului de familie. Prin urmare capacitatea de intervenție în situații de urgență, atât din punct de vedere profesional cât și tehnic, a medicului din cabinetul medical școlar, este echivalentă cu cea a medicului din cabinetul de medicină de familie.
    Este o campanie media care dăunează grav asigurării asistenței medicale a copiilor în unitățile de învățământ, iar a juca o carte politică pe sănătatea copiilor este mai mult decât mizerabil. Presa ar trebui să fie liberă, neaservită politic și un mijloc de informare corectă a populației!
    Stimată redacție vă solicităm acordarea titlului cu conținutul textului și retragerea explicită și clară a miniciunilor promovate! Nicăieri în textul priectului de lege nu se face referire la vre un vaccin anume, nici la faptul că vreun vaccin se va face fără acordul părinților. Toate tratamentele și investigațiile medicale, invazive sau nu, ale minorilor se fac doar cu acordul informat al părinților, existând o legislație foarte clară în acest sens. Ar trebui de asemenea să vă cereți scuze public de la întregul personal medical din cabinetele medicale școlare pentru acuzele grave pe care i le aduceți! Dacă nu sunteți capabili să citiți și să înțelegeți un act legislativ cereți ajutor de la cei în măsură să o facă!

  20. Ministru Tătaro şi toată familia lui să se vacuneze prin toate găurile care le are, vorbeşte de imunidad habar nare să învestighe ;înainte de actuar sa oprit cualcher investigațion cu privire la vacună pentru- că o persoană în urma injectării esta pe moverte vreți că toți copii din România să moară viitorul Țării să vă fie ruşine toți din Ministerio sănatăți şi învățămîntului.

  21. Tătaru sa te vaccineze tu și familia ta!!!Lasa- ne sa ne creștem copii ca și acum 2000 de ani, fără vaccinuri și fără măști!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger