AcasăSOCIALStatul le-a creat o nouă facilitate elevilor din clasele primare: transport gratuit...

Statul le-a creat o nouă facilitate elevilor din clasele primare: transport gratuit de la/până la şcoală

microbuz scolarStatul le-a creat o nouă facilitate elevilor din clasele primare: transport gratuit de la / până la şcoală

Veşti bune pentru elevi şi părinţi: elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport gratuit la școală. Camera Deputaților a votat propunerea legislativă.

Măsura va intra în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar 2022 – 2023. Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată, proiectul urmând să fie supus dezbaterii Senatului.

În municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ.

Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigura din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale„, prevede un amendament la proiect care aparţine deputaţilor Natalia-Elena Intotero (PSD) şi Szabo Odon (UDMR).

Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a au reînceput cursurile online

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu vor reîncepe luni cursurile online ale semestrului al doilea.

Pentru clasele terminale structura anului şcolar nu a suferit niciun fel de modificare, vacanţele de primăvară rămânând la datele planificate şi cunoscute (2 aprilie – 11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice şi 30 aprilie – 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe).

În intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activităţile didactice.

author avatar
Andrei Ștefan
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger