AcasăSOCIALStatul îţi spune cum poţi fi mamă minoră şi să înveţi carte,...

Statul îţi spune cum poţi fi mamă minoră şi să înveţi carte, în acelaşi timp. Soluţia salvatoare pentru aceste fete

(foto: portalinvatamant.ro)

Mamele minore mai au o şansă să continue să înveţe carte. Deputaţii au votat ca elevele gravide şi elevii părinţi să beneficieze de program de studiu adaptat nevoilor lor, iar dacă va fi nevoie vor putea studia inclusiv online.

În plus, aceste fete vor fi sprijinite să nu abandoneze şcoala, ministerul Educației implementând şi programe de prevenire a sarcinilor nedorite.

Povestea unei mame de 17 ani care vrea să înveţe

Monica Berescu, deputat USR, a relatat povestea Florentinei, o mamă de doar 17 ani, care ar vrea să-şi împartă timpul între creşterea copilului şi continuarea studiilor.

Când am întâlnit-o pe Florentina prima dată eram în Copou, în toamna lui 2020.Florentina, era o copila de aproape 17 ani cu o bebelușă de 4 luni în brațe. Bebelușa era deja cel de-al doilea copil al ei.

Primul, un băiețel, îl avusese la 14 ani. Florentina renunțase de atunci la școală și se descurcă cum putea, ca să aibă grijă de cei mici.De la Florentina a plecat proiectul mamelor minore.

Așa că în primul an de mandat, am discutat inițial cu cei de la DGASPC Iași să văd care era situația acestor copile în Iași. La noi în județ, cea mai tânără mămică în 2019 avea 12 ani.

Apoi, alături de Oana Țoiu am organizat o întâlnire la care au participat UNICEF România, Salvați Copiii România, Asociația Dream Project România, organizații care se ocupă de copilele acestea precum și secretari de stat de la Educație, Sănătate și Justiție.

La întâlnire a participat, o altă copila, mama la 15 ani, care a renunțat în primul an de liceu la școală, și care se chinuia la 17 ani să aibă o calificare și să își crească copilul”, a scris parlamentarul USR.

author avatar
Andrei Ștefan
223 afisari

5 COMENTARII

  1. parca sexul cu minore era ceva ingrozitor , asa spumegau tutele si tutii la tv . sau este doar cand vrei sa linsezi pe cineva ?

  2. „La noi în județ, cea mai tânără mămică în 2019 avea 12 ani” si? Politia, Parchetul si DGASPC ce au facut?
    A trimis vicitma la scoala si au inchis cazul?

  3. Statul este foarte grijuliu. Dacă ești minoră și vrei să fii mamă statul îți spune că nu e nici o problemă cu asta pentru că, iată, el are soluții. Rămâneți gravide minorelor că are grijă statul de voi!

  4. Auzi fă ,aia de îți zici X pe aici fuga la școală ,lasă șatra cu garoi și cerșitul, pune mâna pe carte

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger