AcasăSOCIALStatul intră pe piața RCA, după falimentul City Incurance. Undă verde pentru...

Statul intră pe piața RCA, după falimentul City Incurance. Undă verde pentru un nou asigurator

RCAStatul intră pe piața RCA, după falimentul City Incurance. Undă verde pentru un nou asigurator

Prețul polițelor RCA a explodat după ce unul dintre cei mai mari asiguratori din România, City Insurance, a dat faliment.

În acest context a fost accelerat proiectul prin care CEC Bank, bancă deținută integral de către statul român, va intra pe piața asigurărilor RCA.

Ministerul Finanţelor a dat undă verde pentru deschiderea companiei CEC Asigurări. Proiectul, gândit încă de acum doi ani, este construit în jurul principalei bănci a statului, informează Antena 3.

Reprezentanţii băncii spun că sunt necesare aproximativ şase luni până când această companie de asigurări să fie operaţională.

Polițe RCA mai mici

În momentul de față CEC Bank oferă spre vânzare polițe de asigurări de locuințe sau de viață ale principalilor jucători din piața privată de asigurări, Groupama, Omniasig sau Exim Romania.

Din clipa în care va intra și pe piața asigurărilor auto, CEC Asigurări ar putea să beneficieze de statutul de bancă cu capital de stat astfel încât să ofere prețuri avantajoase la polițele RCA.

Încă de anul trecut, piața polițelor RCA din România a rămas fără doi dintre asigurători. Mai exact, City Insurance a intrat în insolvență, iar Uniqa Asigurări s-a retras voluntar. Șoferii își mai pot asigura mașina la următoarele companii: Allianz Țiriac, Asirom, Generali, Groupama, Euroins, Grawe, Omniasig.

author avatar
Andreea Vlad